自由講場

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

thanks, 我都啱啱網上申請工人延期, 係攪文件需要D時間.

10個工作天後可以收label.(希望我D文件齊全).

別墅

wmkcnw 發表於 21-3-13 15:54
成功用左「智傭易」申請外傭自行續約。
去入境處攞外傭合約。

你有冇一齊去菲律賓領事館搞?其實僱主可唔可以一齊去?

一星期拎返合約時,係唔係只有合約?定係會退回返之前交既文件?包括身分證副本?

別墅

wmkcnw 發表於 21-5-7 16:25
對。

先攞visa, 之後去菲領事館做公證。

即係唔洗去菲律賓海外辦公室?咁OFW呢?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

Sumyeema1 發表於 21-6-1 12:30
thanks, 我都啱啱網上申請工人延期, 係攪文件需要D時間.

10個工作天後可以收label.(希望我D文件齊全). :w ...

無咁快,要1個月

放下自在

象牙宮

2024年龍年勳章

cattz288 發表於 21-6-8 17:31
無咁快,要1個月

吓, 要1個月?

前面有jm 話10日?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

Sumyeema1 發表於 21-6-8 19:28
吓, 要1個月?

前面有jm 話10日?

係! 我4月尾交,6月頭先收到email交錢
放下自在

伯爵府

我5月20網上交, 到今日都冇收到update, 自己去左入境處問, 原來佢5/24已發電郵批左visa叫我交錢但我一直都冇收過email

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 BK Milk勳章

莫失莫忘 發表於 21-6-8 20:37
我5月20網上交, 到今日都冇收到update, 自己去左入境處問, 原來佢5/24已發電郵批左visa叫我交錢但我一直都 ...
去左junk或者垃圾電郵?

大宅

Sumyeema1 發表於 21-6-8 19:28
吓, 要1個月?

前面有jm 話10日?

我5/13online攪visa extend, 6/7才收到email話交錢,其間電話問過進度2次都無人回覆,所以我特登email佢地才得到回覆,收到email話要交錢後10個工作日內才收到visa label,所以你最好提前一個月online 申請

象牙宮

莫失莫忘 發表於 21-6-8 20:37
我5月20網上交, 到今日都冇收到update, 自己去左入境處問, 原來佢5/24已發電郵批左visa叫我交錢但我一直都 ...

邊可能4日出到email
放下自在

伯爵府

cattz288 發表於 21-6-8 20:51
邊可能4日出到email

第一幅係申請確認信日期(5月20)
第二幅係批visa電郵(5月24日)
批visa封電郵係今日我去入境處查詢時佢地print俾我。

伯爵府

wmkcnw 發表於 21-6-8 20:43
去左junk或者垃圾電郵?

應該冇lu, 我之前都怕跌咗落junk box所以都check過。

侯爵府

育兒性格勳章

回覆樓主:

合約到期前幾耐要搞?

伯爵府

fannymama123 發表於 21-6-8 21:27
合約到期前幾耐要搞?

最早可於到期前8星期申請

象牙宮

莫失莫忘 發表於 21-6-8 21:20
第一幅係申請確認信日期(5月20)
第二幅係批visa電郵(5月24日)
批visa封電郵係今日我去入境處查詢時佢 ...

我早過你交,仲遲過你收通知
放下自在

侯爵府

wmkcnw 發表於 21-3-13 15:54
成功用左「智傭易」申請外傭自行續約。
去入境處攞外傭合約。

唔好意思, 請教下, 如果續約, 新的合約正本係咪要去入境處攞嚟填?

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 BK Milk勳章

jimliu713 發表於 21-6-19 11:05
唔好意思, 請教下, 如果續約, 新的合約正本係咪要去入境處攞嚟填?
我去入境處攞,一套form齊哂。
合約有特定number,好似無得download。

伯爵府

我姐姐剛剛去完POLO,有少少野想提大家

- 要帶visa正本(ofw網上checklist淨係話要copy但正本其實都要)

- 啲影印本唔好摺,摺左要重新影印過

象牙宮

jimliu713 發表於 21-6-19 11:05

放下自在

侯爵府

wmkcnw 發表於 21-6-19 14:55
我去入境處攞,一套form齊哂。
合約有特定number,好似無得download。

謝解答

首頁

尾頁

跳至