夫婦情感

跳至

首頁
45678...16

尾頁

伯爵府

回覆 nicnic_w 的帖子

樓主如果你可以接受一世守生寡 就繼續, 否則要好好為自己打算, 青春有限!

別墅

我都明白妳既心情。我又係結婚前冇一齊住但都正正常常,有時我少左上佢屋企佢仲會直接同我講幾時上佢屋企、佢想咩咩。結婚後真係少左好多,幾乎冇乜。但我好妳少少我估,一個月一次半次啦。。點知我都可以有左bb。
我老公既性格又係唔會有外遇,因為經常喺屋企,鍾意睇啲youtube片講車,而且又可以成晚唔攞起部電話。假日就陪我出街、車我做呢樣做果樣。
我相信有男人係冇乜性需要。我特登買左玩具幫自己,雖然未用過就有左bb。
我唔知俾咩意見妳。我自問都係一個唔想破壞自己家庭既女人…我會想維持幸福家庭既形象。可能人地會唔明。

starboard    發表於 22-6-15 18:13

大宅

jugoolic 發表於 21-6-19 12:08
我都明白妳既心情。我又係結婚前冇一齊住但都正正常常,有時我少左上佢屋企佢仲會直接同我講幾時上佢屋企、 ...

其實未體驗過,真係好難理解箇中痛苦。因為有小朋友又會考慮好多嘢。講真如果我冇小朋友,我好大可能好早已經決定離開。我依家都係捱得一日得一日,某程度上係一種逃避。宜家儲下勇氣諗下再點解決…

伯爵府

nicnic_w 發表於 21-6-19 21:37
其實未體驗過,真係好難理解箇中痛苦。因為有小朋友又會考慮好多嘢。講真如果我冇小朋友,我好大可能好早 ...
佢既然唔肯正面同你傾, 嘗試同佢做筆友,你可以寫出你嘅感受, 叫佢正面回應返你, 甚至sent呢條link畀佢睇, 若果佢仲係漠視你嘅感受, 你真係要好好為你將來打算, 都係嗰句青春有限!

別墅

nicnic_w 發表於 21-6-19 21:37
其實未體驗過,真係好難理解箇中痛苦。因為有小朋友又會考慮好多嘢。講真如果我冇小朋友,我好大可能好早 ...

我有時會同自己講,有個哥哥咁既屋企人都好幸福,起碼係永恆既愛。。。

伯爵府

jugoolic 發表於 21-6-20 00:40
我有時會同自己講,有個哥哥咁既屋企人都好幸福,起碼係永恆既愛。。。
...
自己真係接受到,就冇問題啦

大宅

pinky1888 發表於 21-5-27 05:25
其實我都同你一樣,生左小朋友之後,老公都冇掂過我了,包括攬下錫下都冇,依家小朋友都5歲,老公40幾,我 ...

.

複式洋房

nicnic_w 發表於 21-6-16 14:10
冇錯,唔係講笑,其實真係好難捱….
好多時女人唔單只只係生理需要,我們更需要親密接觸互動的時候嘅被愛 ...

好認同

大宅

回覆樓主:

啱啱平心靜氣問佢因乜原因一直唔掂我?佢答我覺得性呢樣嘢好污糟,覺得係整污糟我…..點解真愛需要性?究竟我可以回答乜?我而家好sad無奈到極點

子爵府

nicnic_w 發表於 21-6-25 23:53
啱啱平心靜氣問佢因乜原因一直唔掂我?佢答我覺得呢樣嘢好污糟,唔想整污糟我…..究竟我可以回答乜?我而家 ...

你話唔污糟,你喜歡⋯⋯

大宅

Rilakkuma312 發表於 21-6-26 00:09
你話唔污糟,你喜歡⋯⋯

咁講佢應該覺得我好污糟,做乜要諗呢啲野。我真係就癲

子爵府

nicnic_w 發表於 21-6-26 14:38
咁講佢應該覺得我好污糟,做乜要諗呢啲野。我真係就癲

有咩好怕⋯⋯情況都無得再低啦

大宅

Rilakkuma312 發表於 21-6-26 15:50
有咩好怕⋯⋯情況都無得再低啦

認真我覺得佢係無性戀者…

子爵府

nicnic_w 發表於 21-6-26 17:46
認真我覺得佢係無性戀者…

問吓自己可唔可以捱落去

cathngai    發表於 21-6-27 00:18

大宅

cupid0627 發表於 21-6-26 22:27
問吓自己可唔可以捱落去

係…..我會好好思考呢個問題

子爵府

nicnic_w 發表於 21-6-27 01:25

係…..我會好好思考呢個問題

假如都諗住分開,應該無底線傾一次

別墅

非常明白你既心情,我都系十年,有2個仔女,而我系爸爸,已經分房訓2年,我同個仔訓,佢同個女訓,如果搵晚一齊訓既話反而會唔習慣,會成晚訓唔著,我寧願自己訓重舒服。(見左社工,社工安排左見心理醫生,各見左一次,下個月會一齊去見。)首先,你唔好覺得自己唔正常先,人系有身理需求,好正常,系國內黎講另一半系有責任去滿足對方既身理需求,否則可以申請離婚,法院一定會批,相反香港反而無呢條例真系神奇,唔系鼓勵離婚,而系比對方知道自己有個責任系身,否則會產生好多社會同家庭問題,唔系個個都甘有定力去守身如玉。(唔夠位再寫字)

maggie.tang    發表於 22-12-15 12:11
starboard    發表於 22-6-15 18:15

別墅

blue4tom 發表於 21-6-27 08:59
非常明白你既心情,我都系十年,有2個仔女,而我系爸爸,已經分房訓2年,我同個仔訓,佢同個女訓,如果搵晚 ...

我明白你見到個男人訓系你隔離而兩個人完全無body language果種痛苦,我老婆又系完全唔需要任何肢體語言,包括攬同鍚都唔洗,佢系完全無感覺,更加唔洗講上床,摸曬全身都唔會有興奮,我曾經拍過好多次拖,全部都系「正常」,互相摸一下就會興奮,攬攬鍚鍚會開心,我開頭以為佢系內廉形,所以無咩反應,到3年前先知原來佢系直頭唔鍾意,系完全無反應,系我自己呃左自己甘多年,我都好佩服我自己,因為從來無接觸過呢類人,如果有早知,我一定唔會同佢結婚,因為人系唔會變既,佢應該選擇返同佢一樣既人系埋一齊,唔應該害左我,我亦只能將來好好教自己既仔女點選擇另一半。

別墅

blue4tom 發表於 21-6-27 09:07
我明白你見到個男人訓系你隔離而兩個人完全無body language果種痛苦,我老婆又系完全唔需要任何肢體語言, ...

其實學校性教育應該要有呢一科教埋我地點樣選擇另一半,因為有一堆群體真系唔多需要性都可以生存到,佢地D性冷感系有特徴,可以知道的,而且系physically根本無得變,極其量系責任上去滿足你(系我地甘慘既經驗上面真系寧願佢責任上都好,因為真系唔想出去偷食。)而有身理需要被性冷感既人甘樣對待法,真系會覺得自己好卑微,覺得自己好似唔岩甘,去質疑返自己轉頭,攪到自己心理唔正常,什至系精神分裂,情緒有問題,系真架,真系無誇張,其實我地要認真面對自己,面對呢個問題,面對呢個需要,系正常架,系電台903森美或DoDo姐都有經常講呢D問題,夫妻之間絕對系有需要性。

別墅

blue4tom 發表於 21-6-27 09:16
其實學校性教育應該要有呢一科教埋我地點樣選擇另一半,因為有一堆群體真系唔多需要性都可以生存到,佢地D ...

約左人,講唔到甘多,有時間再覆Post。

首頁
45678...16

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊