自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

呀女指你邊方面似細路? 衣著? 打機,行街煲劇似小朋友? 行街打機煲機好多60+都有做喎...

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

我覺得無咩點既,做自己開心既事,過得人過得自己就得

子爵府

2024年龍年勳章

贊成!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

yuiyui82 發表於 21-11-18 12:08
阿女話我40歲仲成個小朋友咁,近排睇到一個post見話40歲扮後生,頂唔順
我好快40,諗左幾日究竟40歲要係點 ...

自己過得開心唔得咩?
我理得我10,20,30,40定50歲...
我鍾意打機..睇漫畫,食甜品...行街SHOPPING...
我10幾歲鍾意既野..現都都鍾意...
我現在做的...真係20-30年都係咁做緊....
SO???

40又如何??

點為之思考人生??點為之乜都唔做得??

放鬆D啦...你講果D野...50,60歲都係咁做緊啦...

人做既野實一樣架喎..
人日日都要食要瞓要痾...
興趣KEEP得長唔好咩??打機煲劇都係興趣丫...

王國會長

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 HiPP勳章(1) 畀面勳章 王國會長 爸B勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

阿女話我40歲仲成個小朋友咁,近排睇到一個post見話40歲扮後生,頂唔順

我40歲多d喇,我而家既心態係晤會理人點睇,鍾意點就點,總之晤好影響人地。

相比以前,我俾同事睇返我20幾歲既相,佢話我而家仲後生過以前。可能晤使再睇人面色,工作又合意,個細仔都升中,晤使煩。而家呢個年紀最享受。

複式洋房

子爵府

agnesmama 發表於 21-11-18 12:18
如果有80 歲命,40歲已過了人生既一半。情況許可我會過quality life, 唔係話要過奢華闊太生活,只係我唔會 ...

係, 40 唔需要大富大貴先叫好, 有健康有智慧, 唔需要再強求什麼, 應酬無謂既朋友, 唔需要再討好人已經好好。

40歲, 要學會獨處, 自得其樂

maria2014    發表於 21-11-19 10:25

子爵府

Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

yuiyui82 發表於 21-11-18 14:16
我個仔19……

宜家係仔話你定女話你,我好睇到好亂呀

水晶宮

冇錢嘅就歲月催人,有錢嘅就芳華正茂

伯爵府

回覆樓主:

唔駛理人點睇,自己開心就得啦!個人心境年輕,外貌都會年輕

大宅

回覆樓主:

我幾年前已過40,我覺得現在的話盡量要俾自己開心d, 唔好太負能量,樣樣睇化d

瑪瑙宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

自己開心就得啦

子爵府

2024年龍年勳章

四十歲後既樣貌係前半生既縮寫,有人已好滄桑,滿面皺紋白髮神情唏噓,有人卻正芳華正茂,鍾意還鍾意扮靚,好睇你既日子係點過。但從來唔會覺得幾多歲就太老就應該點點點,至少我唔會

首頁

尾頁

跳至