自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

twobirds 發表於 22-3-1 09:05
要經過中央允許,香港才能選擇共存

內地公共衛生與流行病學專家曾光說,在不久的將來,定會在合適的時間點,展現中國式與病毒共存的路綫圖,發揚舉國體制防控優勢,習各家所長,探索靈活而可控式開放,將會是中國的特色。

水晶宮

環保接龍勳章

我覺得孔教授講得啱

比政府搵哂有咩用, 知道又點, 無藥無支援

我反而擔心我去做檢測被感染

ccysj01    發表於 22-3-1 20:55

珍珠宮

Mm233 發表於 22-2-28 17:55
講得好岩,如今已經無咩意義,亦都無可能切斷咩傳播鏈
俾你搵到100萬染病者,咁又如何? 話唔定到出結 ...

現階段係等高峰過左執手尾

子爵府

Mm233 發表於 22-2-28 17:55
講得好岩,如今已經無咩意義,亦都無可能切斷咩傳播鏈
俾你搵到100萬染病者,咁又如何? 話唔定到出結 ...

廢話,撓亂民心。為針對中國而說話。

複式洋房

高峰點會過呀? 一日唔搵晒確診者隔離唔駛諗。
而家內地專家應該想搵超級傳播者隔左先。

而香港班廢專家, 叫人等過高峯, 誰知道那個時候係高峰呢? 之前話過年高峰, 今天已是3月了, 是否現在不是高峰? 靠而在居家跟本攪喎掂。

班廢柴專家叫人打疫苗, 打左都會中, 打疫苗都要段月後身體才有抗體。 根本玩9香港人, 出去又有風險。 所以, 唯一係全民禁足強檢。

仲有, 就算之前打晒3針都會死, 有死亡個案, 病毒有一定比率既重證同死亡率, 香港班廢柴專家唔睇下以色列打晒3針都有人死, 唔好講到疫苗係神藥, 只係呃9班香港人, 拎傳媒光環, 些廢柴專家咁勁, 香港疫情會係而家咁。

對比下班9up 專家同援港內地醫護人員專家, 高下立見。 收皮啦, 廢柴香港專家, 唔識做就唔好左頭左勢!

王國長老

好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老

回覆樓主:

同等運到差不多!準備好哂然後等回落才去做檢測?一路等一路死人,死人少咗才去檢測? 是嗎?香港專家個腦
香港專家咁勁就唔使我哋咁慘啦!

男爵府

就係佢班食xx專家,攪到香港今日咁,真係信佢一成,即刻染疫。

首頁

尾頁

跳至