自由講場

跳至

首頁
45678...22

尾頁

珍珠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章

是但啦..

香港咁高尚, 又叻。
人地地震, 天災經驗老到既,
都唔夠D餘係識串人醫護叻

等同於, 一個國家就封得。
香港就千其唔封的。

高尚的地方, 總係出埋晒D 自以為是, 以為係某個點入面搵錯處 / 雞蛋入面挑骨頭就會比國際支持, 上TIMES

呢位記者問問題前都做下功課先啦!
醫管局係人地未黎前一早答左架喇其實

型到盡頭便是X..
我慶幸我是水瓶星座.
爸爸是我心中的大樹.
媽媽是我一生的偶像.
姐姐是我一世的知己.
弟弟是我生活的依賴.
多多是我平常的歡樂.
一家人嘛!

伯爵府

LOVEMANDY 發表於 22-3-17 15:46
死左4xxx 人,家屬除左上東張西望喊苦喊忽,有冇一個醫護問責?你句釘牌坐監唔覺香港有囉?人地都講左用藥 ...

如果有需要要問責內地醫護, 咁就應該先問責香港醫護呢四千幾條人命
我懷疑樓主就係嗰個黑記者

珍珠宮

畀面勳章

chriswongbaby 發表於 22-3-17 15:10
首次有內地醫護黎香港做野, 問清楚好正常...
唔通隔離屋陳師奶好心幫你湊仔, 你個仔因為佢不當照顧而死左就 ...

你有冇睇記者會?有冇聽過個記者問乜?

個記者係問“點樣可以投訴內地醫護“?

喺政府醫療機構有投訴,唔係去醫管局投訴,咁應該去邊投訴呢?

一條咁常識嘅問題,記者都要特登問,唔係白痴係乜? 奇就奇在白痴扮有型嘅記者,咁都有咁多生物死撐。

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

薯圈 發表於 22-3-17 15:49
仲要係自己有事,臨時叫陳c9 來幫手,人地義不容辭,你第一件事問人湊到我仔有事你點負責先。。。。 :quie ...

仲要淨係得陳c9 肯黎,其他私家 c9都唔肯,再講人地陳 c9走呀

總有離別的時候

男爵府

chriswongbaby 發表於 22-3-17 15:10
唔通隔離屋陳師奶好心幫你湊仔, 你個仔因為佢不當照顧而死左就 ...

即係A捱緊肚餓時, B好心比個包佢食,點知A食食下突然質問如果食左出事,係邊個背起責任?

冇岩定錯既,但可想而知捱肚餓果個人係幾咁乞人憎囉!呢條問題影衰晒香港人

伯爵府

舉例:你咪試吓未番新工,問老闆要投訴公司響邊度投訴囉!睇吓有冇人請你啦!
你係咩為人,咪睇呢件事覺得冇問題囉!

男爵府

banbanmm 發表於 22-3-17 15:53
你有冇睇記者會?有冇聽過個記者問乜?

個記者係問“點樣可以投訴內地醫護“?
咁請問出左醫療事故死左人, 可以去邊到投訴內地醫護? 我真係唔知呀, 你知唔知?

珍珠宮

畀面勳章

chriswongbaby 發表於 22-3-17 15:56
咁請問出左醫療事故死左人, 可以去邊到投訴內地醫護? 我真係唔知呀, 你知唔知?
...

識唔識字?喺醫管局範圍內出事,去醫管局投訴!

侯爵府

開心吸收勳章

chriswongbaby 發表於 22-3-17 15:46
nono, 依家係講緊醫療事故, 例如打針醫生寫0.5cc, 最終打左50cc而死人
香港護士一定會俾追究啦, 咁內地醫 ...
有你答左你啦, 係由醫管局處理, 同個記者一樣無聽書吾做功課, (但吾知佢問有無其他目的), 你仲係吾明責任問題, 430開電視睇下記招.

男爵府

meowmeow34 發表於 22-3-17 15:52

如果有需要要問責內地醫護, 咁就應該先問責香港 ...
你覺得即係死4千幾人係香港醫護問題....?依家講緊醫療事故, 打錯針死人個d....
你覺得香港死4千幾人係醫療事故? 笑了....

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

而家有一半以上會員都係住大陸,
佢哋諗法唔同我哋香港人

Littlefatshiba    發表於 22-3-17 15:58

珍珠宮

咁宜家香港都出現左咁多不幸, 咁我地市民又要投訴本地醫護, 又有咩渠道呢??

出珼左不幸無人想, 人地黎幫手, 第一句就問可以點投訴佢地, 有無良心呀???

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

AX21 發表於 22-3-17 15:28
邊度有得睇?最好炒埋個黑記

隔離帖有講

大宅

其實個正確答案係:
1. 派落黎都係精英, 唔可能醫死人
2. 就算醫死左都唔關大陸事, 因為本來就冇人take care個病人, 大陸派唔派人落黎都會死

我覺得當局明知實有記者問, 應該一開始就爬上枱請清楚
就係因為政府做咩都好混亂, 先搞到公眾有好多疑問
好似疫情措施, 都係記者係4點半問一大輪, 政府先會答, 網站公開既資料根本寫得唔清楚

男爵府

chriswongbaby 發表於 22-3-17 15:56
...

咁宜家失救而死嘅老人家,係邊度投訴?你知唔知?

珍珠宮

畀面勳章

...

究竟係唔識字?定理解能力有問題? 撐得黑記嗰啲,果然係水準異於常人

男爵府

chriswongbaby 發表於 22-3-17 15:57
你覺得即係死4千幾人係香港醫護問題....?依家講緊醫療事故, 打錯針死人個d....
你覺得香港死4千幾人係醫療 ...

有啲老人家係餓死凍死,要邊個負責?

伯爵府

spikenard 發表於 22-3-17 15:14
好明顯你係唔識感恩的人,阿媽煮埋比你仲彈3,彈4的人。

仲同阿媽講:「我食左有乜事唯你是問!」

大宅

LOVEMANDY 發表於 22-3-17 15:46
死左4xxx 人,家屬除左上東張西望喊苦喊忽,有冇一個醫護問責?你句釘牌坐監唔覺香港有囉?人地都講左用藥 ...

晚晚慌開西望一開場就係家屬喊苦喊忽投訴時間,主持又配合哂啲討厭的語氣,睇到聽到都覺得唯恐天下不亂, 已經冇興趣睇!

大宅

唔覺有問題,係咪有人玻璃心?

Littlefatshiba    發表於 22-3-17 16:07

首頁
45678...22

尾頁

跳至