自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

Rubik 發表於 23-1-24 13:37
雖然呢度d jm話唔識欣賞話配貨蠢,但只要行出商場一轉,係好普通大西北嘅商場,都唔駛去d高級商場,總會見 ...

所以,用H有咩咁虛榮呢?咁就更加唔值得要跪啲sa囉

公爵府

mercurycc 發表於 23-1-24 09:45
呢幾晚食飯傾開,
唔明點解有d用名牌袋細到咩都入唔到,
另要攞個無印手抽入重要野,

我都見吾少,好心買個大D,一袋裝曬啦。又要咩個廢包,又要一手攞個無印幾十蚊的環保袋,一抽二抽,無印果個袋仲裝得多野過個廢包。吾知咩心態。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

回覆樓主:

囡補習家長,離婚話要攞综缓! 唔熟嘅,但聽講成日為錢同老公嘈! 為錢煩!嗰頭見佢FB哂Constance 咩價值觀?。乜唔係衣食無憂先諗奢侈品咩?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

vivibabyvivi 發表於 23-1-24 09:58
可惜大部分人係後者,睇見佢地對啲sa又跪又拜真係笑咗

其實可否用炒價直接買嘅呢?
咁咪唔洗貼錢受氣?
以前啲水貨佬都有接呢啲訂單,係咪呢幾年疫情先要受啲店員氣?

琥珀宮

mariefish 發表於 23-1-24 14:06
其實可否用炒價直接買嘅呢?
咁咪唔洗貼錢受氣?
以前啲水貨佬都有接呢啲訂單,係咪呢幾年疫情先要受啲店 ...

啲人怕買到假貨,因為依家有好多超高仿

侯爵府

雖然呢度d jm話唔識欣賞話配貨蠢,但只要行出商場一轉,係好普通大西北嘅商場,都唔駛去d高級商場,總會見 ...

有啲可能係超高仿呢~

侯爵府

有啲可能係超高仿呢~

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

買名牌袋唔係問題,唔好打腫面靠充就得,仲要平日度叔做人,以為靠個袋=有錢人/高貴

有個親戚,成日去配貨,但就經常1個幾毫攞唔出/找飯數,過時過節換咗親人嘅禮品當自己買,cheap 到上天花板

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

品牌的盲目

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

vivibabyvivi 發表於 23-1-24 14:08
啲人怕買到假貨,因為依家有好多超高仿

係歐洲買有晒單,不過我唔知水貨佬有冇將啲單比客,同埋去歐洲啲H店都係要受氣,真係慘 有啲香香店都感覺還可以,H真係欠佢咁款

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

虛榮感麻
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

珍珠宮

mariefish 發表於 23-1-24 14:25
係歐洲買有晒單,不過我唔知水貨佬有冇將啲單比客,同埋去歐洲啲H店都係要受氣,真係慘 有啲香香 ...

我覺得香香店招呼向來都好
H呢,買唔買到心水另計,禮貌都有嘅
我試過最差的係Lx

侯爵府

白毛毛 發表於 23-1-24 14:34
我試過最差的係Lx

Lx點差法

翡翠宮

白毛毛 發表於 23-1-24 14:34
我試過最差的係Lx

係啊,香香普遍都ok
LV係有間特別差,我忘記係咪巴黎呢?
但係意大利Duomo嗰間LV非常好招呼,讚

水晶宮

Aley1204 發表於 23-1-24 11:01
金條真係買得過不過銀行唔係成日有貨

係,要打電話問。

男爵府

比起貧窮,應該係慾望,無慾望,就無追求

水晶宮

Mooskha 發表於 23-1-23 23:36
一向無入開潮版,心血來潮,入去走一趟,真係大開眼介。原來某些 H袋係要配袋,買到某一個金額,sales 先會 ...

配貨好常見!

錶都係!

子爵府

一般玩配貨嘅係啲有少少錢嘅中產,我識得幾個有錢阿太,係H牌嘅高層直接offer 比佢哋,到時候就有人call佢哋去比錢攞袋,仲會被邀請去啲品牌party, 唔使低聲下氣求人嘅!咁我相信佢哋年中都消費唔少先有咁嘅待遇囉

子爵府

我就係嗰啲冇錢配貨嗰啲囉

琥珀宮

mariefish 發表於 23-1-24 14:25
係歐洲買有晒單,不過我唔知水貨佬有冇將啲單比客,同埋去歐洲啲H店都係要受氣,真係慘 有啲香香 ...

單都可以假嘛

首頁

尾頁

跳至