自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

虎到金來勳章

KeungChu 發表於 23-3-16 10:00
話說朋友嘅朋友A要結婚、本身見過A男友一次感覺都麻麻、講開結婚問題得知男友想所有結婚儀式都唔搞、甚至講 ...

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

話說朋友嘅朋友A要結婚、本身見過A男友一次感覺都麻麻、講開結婚問題得知男友想所有結婚儀式都唔搞、甚至講 ...

好快上報

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

不如話「我d錢放晒係svb 」度,同情度會大啲既

Cindy    發表於 23-3-16 19:29

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

根本就唔應該嫁

龍鳳媽

珍珠宮

熱血勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

仲嫁?唔好啦掛...

珍珠宮

回覆樓主:

1分
等上報

大宅

moma1023 發表於 23-3-16 11:41
如果呢件事係真的話,仲同乜鬼嘢居,分手啦。唔係肯唔肯俾錢嘅問題,而係少少尊重都冇,點同佢共同生活⋯ ...
如果系真, 應該分手

珍珠宮

A鬼揞眼

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

咁都仲有嫁

大宅

KeungChu 發表於 23-3-16 10:37
重點係父母都覺得個男仔唔好、仲因為咁嗌過交、但最後個女仔都無理父母反對、死都想嫁(emoji)(emoji)‍♀ ...

呢個男人好唔得
唔喺佢冇錢
而喺佢個態度好有問題

冇錢裸嫁
都用一千幾百買啲生果籃椰子做下俾女家父母睇,尊重吓對方父母感受。個男人都冇承擔決心,將來實出事

我身邊有朋友廿歲喺裸嫁,結婚結唔夠一年男方精神出軌想拍拍屁股離婚。

自身親身經歷,前任阿媽第三次見面都喺甘講 咩都唔會做同俾,結果ex都喺冇承擔嘅巨嬰。當年年少無知戀愛至上俾人呃呃氹氹倒,所以明白個女仔諗咩嘅……

珍珠宮

如果我個女要嫁個咁嘅男人,我真係會激心又心痛!

大宅

JojoFung0304 發表於 23-3-16 15:08
冇錯, 係誠意問題, 呢個男人一d都冇! 我係阿媽就會回返張字條比條粉腸, "我個女在我名下是一顆珍珠, 不許任 ...

明顯女仔想有男人錫
被呃呃氹氹倒

原生家庭父母可能忽略她需要被愛&教她需要自愛

別墅

回覆樓主:

好爆

珍珠宮

減齡達人勳章

回覆樓主:

呢個男人自私自利, 過大禮買幾百元生果、一千幾百禮金都唔比, 將來大難臨頭肯定各自飛

個女人咁都仲要嫁, 鬼掩眼定中降頭?

大宅

回覆樓主:

劣質婚姻不如高質單身

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

回覆樓主:

咁都堅持要嫁,個男人應該係加藤鷹

男爵府

richfish 發表於 23-3-16 10:13
嫁著呢D人都唔慌幸福得去邊

正想說,就算成功結婚,婚後所有支出一個仙都唔都唔奇,嫁著呢條友真係前世唔修

珊瑚宮

回覆樓主:

嫁?幸福得去邊

大宅

2023年兔年勳章

更新

朋友A大概28歲、樣貌正常、話說朋友嘅朋友A要結婚、本身見過A男友一次感覺都麻麻、講開結婚問題得知 ...

回頭是岸

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

個男人咁有「誠意」,俾著我都嬲啦,你入住幾千蚊去利是封都叫冇咁寸吖,個囡貼到咁的田地都幾無奈

首頁

尾頁

跳至