自由講場

跳至

首頁
45678...11

尾頁

公爵府

2024勳章 虎到金來勳章

SOHOT 發表於 23-4-13 21:06
嗰倆個女人講咩話?係唔係講廣東話,我都完全聽唔明佢哋講咩,反而旁邊啲人講報警就好清楚聽到

...

兩隻都係大陸婆,由港伯引入的垃圾

公爵府

回覆 shobi 的帖子

咪就係、真係唔明D人成日貶低自己·抬高人地嚟做乜!唔係講笑我真係覺得香港女仔係全世界最靚最有自信最自由最獨立最幸福最識扮靚(斯文舒適、知道咩場合著咩衫、唔會標奇立異、因為接放學見唔少D婦人化行妝豆令高踭鞋接放學、大佬接放學咋喎、去飲咩、穿金戴銀咁好尷尬囉)

公爵府

回覆 Ritzmary 的帖子

就係太多呢啲人影衰曬香港!

男爵府

Gorgor0612 發表於 23-4-13 20:56
奇怪在我一句都聽唔到佢講咩!

我都係 但明明應該係講緊廣東話

子爵府

大陸人嘈交好離譜, 真係當仲係大陸, 乜野都講得到, 打交無人理, 就算警察黎都只係勸交.
我試過係街同大陸大媽口角, 佢一黎就講勁難聽既粗口,不停臭雞臭雞咁鬧,話你以為報警我就惊你丫, 死臭雞, 我即刻錄佢音然後報警, 警察黎到處理而我表明會追究佢先識驚, 話自己係大陸人唔知原來香港唔可以咁鬧人, 佢平時係大陸嘈交都係一人一句有來有往, 原本我真係打算追究, 後尾見佢真係好惊不停道歉既樣 話佢兩句就算...

公爵府

回覆 Jameskey 的帖子

可能諗住打完鬧完就算、唔使負責任!

侯爵府

MMVV 發表於 23-4-13 21:20
好咯。香港醜婦上埋斗音比內地人恥笑。話是話點解D香港女人咁醜樣?

內地人恥笑咁好笑,佢地都日日男男女女女咁上演住
打交就全球周圍地方都日日有,唔係咁出奇啦

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

兩個小朋友都好冇助!不過身教好緊要

珍珠宮

做咩打

侯爵府

castle100 發表於 23-4-14 08:29
回覆 shobi 的帖子

咪就係、真係唔明D人成日貶低自己·抬高人地嚟做乜!唔係講笑我真係覺得香港女仔係全世 ...

有時係街比人踩到腳,人哋直行直過我最多都係大聲話「有冇攪錯,踩到人,對唔住都唔講」邊會咁得閒追住嚟鬧!香港人忙到爆,邊得閒同你霎氣,有時間都去賺錢啦!

珍珠宮

Jameskey 發表於 23-4-14 08:54
大陸人嘈交好離譜, 真係當仲係大陸, 乜野都講得到, 打交無人理, 就算警察黎都只係勸交.
我試過係街同大陸 ...
自己女人鬧女人係雞,咁佢係乜野,沒文化

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 夏天玩到顛 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

兩個女人都無修養, 無文化, 當街打交

珍珠宮

virgokaren 發表於 23-4-14 00:43
唔知係咪打輸果個女人個女呢?
佢好似係阻止個男仔上去幫手咁!

小女孩究竟係唔係白衫女人嗰女, 但係白衫女人起身時又無理個女孩?

我都覺得女孩唔想男孩走埋去,想阿媽繼續被人打

珍珠宮

shobi 發表於 23-4-14 07:12
咩人最鍾意一言不合就出手?捉姦通街打小三撕爛晒啲衫嘅片都睇唔少,心照喇!

...

上次西環或上環,大婆和小三係馬路邊MMA, 有個鬼佬和途人勸交,無今次咁狼死。

瑪瑙宮

~香奈兒~ 發表於 23-4-13 21:48
阿仔好乖,阿媽打完交即刻遞拖鞋畀阿媽

有个递帽子

瑪瑙宮

Chchingpig 發表於 23-4-14 07:37
除左保安,都聽唔到其他人講緊咩

大街大巷,仲要係小朋友面前打交真失禮

听佢话我小朋友打你小朋友有咩证据

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

bu-b 發表於 23-4-13 21:47
係咪睇得韓片多,黑衫一出手就扯住人頭髮,好狼死,又㩒低人最後仲要個仔推開佢同攬住佢先停手, ...

我琴日都同C6講, 唔知99見到會唔會即刻打電話問個仔: 你老婆做乜呀? 唉...! 2個孫有冇嚇親..真係離晒譜.. 通街打交

侯爵府

tkop 發表於 23-4-14 11:06
听佢话我小朋友打你小朋友有咩证据

多鬼餘,咁執着呢啲野,call 警察解決囉,係要私了!而家變咗群毆,上晒報!

公爵府

大陸女人好興打交,我以前喺麥記排隊買嘢食,輪到我叫時,突然有個男孩打尖叫野食,我同職員講我排隊先喎,之後個職員唔知點做好,男孩個大陸阿媽衝過嚟鬧我話我蝦佢個仔,之後一腳踢我後踭,好彩佢細細力踢我,否則我真係會報警。
呢啲咁野蠻行為係大陸人居多。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

MMVV 發表於 23-4-13 22:06
好醜,醜出香港,尤其扯人頭髮個醜女人,連打交都無道德,醜過水牛。老公娶到佢真係鬼揞眼。
...

最低限度 C6 , 男女家+ 親戚朋友 , 鄰居, 老師同學 都識到佢地
真係要搵窿捐

首頁
45678...11

尾頁

跳至