自由講場

跳至

首頁
45678...10

尾頁

子爵府

aidan08 發表於 23-8-5 21:29
運輸署又係一個需要好好整頓的部門!報考車D指引好差。日日有人排長龍等幾個鐘。

入境處就係一個值得稱讚 ...

兩者分別是:
運輸署署長一向都由AO 輪住做,AO 唯一長處係乜?就是寫paper囉!總之就是個個做三年左右就bye bye,如果有問題,通常就係拖字訣,嘆慢板,之後就關人隱士了⋯⋯
入境署署長一向都由入境事務處主任慢慢升上去,即係紅褲仔出身,咁就非常熟悉入境事務!
此所以現時真正急市民所急的部門,通常都不會是由AO 領導的部門

水晶宮

回覆樓主:

失咗商機,D商家包車免費送去名店如Lv袋,名錶,金行,5星酒店,晚餐一圍10萬等。。。。

大宅

平平無奇2 發表於 23-8-5 18:07
仲日日上電視講乜野易通行、廿幾三十年前嘅科技以為好勁好先進
...

易通行,真係嘥鬼氣,外國係網站登記資料同車牌,入錢落Acc度, 就可以入停車場或隧道經收費亭直接scan 你車牌去扣錢,咩都唔洗貼

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

希望李特首清除政府瘀血,太多廢柴
attach0/tmp/phpDzPi0T

珍珠宮

2024年龍年勳章

Conyyyyyyyy 發表於 23-8-6 00:49
易通行,真係嘥鬼氣,外國係網站登記資料同車牌,入錢落Acc度, 就可以入停車場或隧道經收費亭直接scan 你 ...

內地係咪?

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

8000 發表於 23-8-5 17:48
唉,佢哋真係踢一踢,郁一郁,有時踢都唔郁,如果唔係隻鯨魚都唔洗死啦,究竟點解大陸啲官同公務效率可以咁 ...

踢都唔旭
唔做唔錯
根深蒂固

大宅

回覆樓主:

處長星期日又上 TVB 講清講楚 sell 易通行,記者應該問佢啟德點解攪到一鑊泡

伯爵府

成日宣傳hello Hong Kong,
今次 bye bye Hong Kong 就真

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

今次郵輪碼頭呢件事政府真係做得好差

子爵府

大力大力 發表於 23-8-5 18:27
其實 shuttle bus 、不是應該是郵輪公司安排嗎?

有一架去APM咁大把,相隔半小時,但遊客應該想去海港城多啲,可以行海旁,去埋藝術館及太空館。

男爵府

2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆 yan_yan_mummy 的帖子

可能泊葵涌貨柜碼頭仲方便遊客 仲可以體驗國際一級物流大港

CatMonarch    發表於 23-8-6 06:54
Kaya Kwok was born on 31/JAN/05
Alvin Kwok was born on 05/JUL/12

子爵府

Prosperous 發表於 23-8-5 22:35
我覺得啲人係鐘意鬧政府, 其他人有冇責任唔重要!

成件事係商業行為, 賺錢的是郵輪公司, 收停泊費是郵輪碼 ...

身為運輸署,係管交通,明知已經衰咗一次,都應該主動問下郵輪公司同旅發局有無安排好,唔係下下等人報先做嘢

男爵府

回覆樓主:

冰山一角,冇人監管,預左啦。

男爵府

8000 發表於 23-8-5 18:08
其實會唔會係佢地自己都唔知乜嘢事關自己事,所以大家鬥唔郁。

絕對有可能!推卸責任最叻

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

講就無敵,做就無能為力,我都覺得醜怪,個碼頭咩配套都無

瑪瑙宮

SOHOT 發表於 23-8-5 17:46
同意
遊客等的士也要等45mins
呢啲根本可以事先安排

可以用apps call定车吗?

瑪瑙宮

LOKITLING 發表於 23-8-6 06:44
回覆 yan_yan_mummy 的帖子

可能泊葵涌貨柜碼頭仲方便遊客 仲可以體驗國際一級物流大港 ...

咁咪当佢地係货物?

瑪瑙宮

Juniecat 發表於 23-8-6 02:48
處長星期日又上 TVB 講清講楚 sell 易通行,記者應該問佢啟德點解攪到一鑊泡
...

知道就唔上去喇

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

Prosperous 發表於 23-8-5 22:35
我覺得啲人係鐘意鬧政府, 其他人有冇責任唔重要!

成件事係商業行為, 賺錢的是郵輪公司, 收停泊費是郵輪碼 ...

雖然話說是商業行為~

但交通安排混亂、遊客一定認為是政府問題、絕對影響香港的形象。

前幾日、都已經知道有5幾千个客來港登岸、第一日混亂就話唔知、但又怎可以解釋、第二日都係咁混亂、政府各部門、完全冇措施去應對~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

wtcys 發表於 23-8-6 05:52
有一架去APM咁大把,相隔半小時,但遊客應該想去海港城多啲,可以行海旁,去埋藝術館及太空館。
...

如果我係商場推廣部、如何里活廣場、德福商場.......一定安排十架八架大巴、印刷好宣傳單張、在郵輪碼頭派發給旅客、到郵輪碼頭接載乘客~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

首頁
45678...10

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊