自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

ms.aeroplane 發表於 23-9-5 02:21
可能架!我地做左咁耐人,就話對某D事情好似好清晰知道點做!其實佢地唔知佢底細,但已經好肯定佢係心懐不 ...

我唔係質疑組媽處理唔好,令你誤會唔好意思。我覺得女仔自己要保護自己多 d , 被非禮 只係擋開避開,用途不大,經驗見識到當面鬧左佢唔肯認,但同時極大部分唔夠膽再掂你。

當場報警我想法係立唔到案唔緊要,拉開浴簾又好,非禮抽水都好,冇證據做到野都好,但同時表示唔會唔出聲,我最怕係個犯發覺個女仔忍一步,佢就膽紅進兩步。我係真心覺得 18, 20 歲既女仔對住 28 歲 既抽水非禮犯,人生經驗好 sit 底 ,唉
總有離別的時候

大宅

自從早幾年港大禁錮校監校友同黑暴事件後,覺得香港呢幾代嘅大學生,大學教職員,甚至連教授同校長都幾大問題,學生恃住言論自由同人權,癲倒是非黑白,完全不識尊師重道,亦冇同理心,質素真係越來越差。如果有能力,真係送子女去外國讀高中及大學好過。
仲有,大學嘅管理同保安都好吾安全,真係乜嘢閒雜人等都入得大學,無枉管。

水晶宮

回覆樓主:

一單第日係醫護
另一單第日係老師

真係唔得佢死

伯爵府

2018父親節勳章 2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

ocamp 以往都有不良紀錄,女性穿白色緊身衫或穿熱褲。
借營新會為名,玩新入嚟同學。
有女兒家長真係要勸說多幾句,去到哪都要保護好自己。

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

28?唔係年齢歧視,佢真係學生?定職員?

男爵府

BKsquare 發表於 23-9-5 06:57
一單第日係醫護
另一單第日係老師

唔知好彩定唔好彩,宜家早發現,好過出黎社會做野時,遺禍人間

子爵府

虎到金來勳章

ms.aeroplane 發表於 23-9-5 01:02
我女都入左教大,有去8月Ocamp。同個人渣同組,都發覺佢借D意抽人水,有其他男組員都睇唔過眼,幫D女仔擋 ...

我叫個女萬事小心,自己保護自己,我哋離開教大太遠,所以冇辦法唔住宿舍,真係好驚啲禽獸,希望快啲捉晒啲賤人

男爵府

回覆樓主:

辦公室助理定男組員?

辦公室助理點會去ocamp

伯爵府

台仔 發表於 23-9-4 20:27
Ocamp爆強姦及性騷擾案‎涉一男辦公室助理‎受害人為2名教大女生
https://www.hk01.com/article/936920?utm ...

教育界。。。。多敗類

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

ms.aeroplane 發表於 23-9-5 01:02
我女都入左教大,有去8月Ocamp。同個人渣同組,都發覺佢借D意抽人水,有其他男組員都睇唔過眼,幫D女仔擋 ...

子爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

咩料呀....

子爵府

夕張蜜瓜 發表於 23-9-5 07:57
辦公室助理定男組員?

辦公室助理點會去ocamp

可能佢本身係在職人士,做辦公室助理,ocamp自稱入ou係讀partime課程。

琥珀宮

台仔 發表於 23-9-4 20:27
Ocamp爆強姦及性騷擾案‎涉一男辦公室助理‎受害人為2名教大女生
https://www.hk01.com/article/936920?utm ...

取消晒Ocamp

男爵府

TV8 發表於 23-9-5 07:55
我叫個女萬事小心,自己保護自己,我哋離開教大太遠,所以冇辦法唔住宿舍,真係好驚啲禽獸,希望快啲捉晒 ...

我都住得遠,所以阿女住宿舍!其實Ocamp多數係去青年營嘅,同住唔住宿舍冇乜関係!不過去邊都好,同咩人一齊都要好似你咁提醒佢地保護自己!學D人話齋,學校係社會嘅縮影,總之希望佢地要有防備心。將來出社會工作,一樣適用。

子爵府

bhamcy 發表於 23-9-5 08:27
可能佢本身係在職人士,做辦公室助理,ocamp自稱入ou係讀partime課程。

咁學校security都好有問題。無需核實學生身分就可以去參加學生活動

伯爵府

......

子爵府

Vengerov 發表於 23-9-5 08:48
咁學校security都好有問題。無需核實學生身分就可以去參加學生活動

佢係讀partime課程(上面有jm女兒跟佢ocamp同組指出),所以都係教大學生。

大宅

強姦

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

pkc5115 發表於 23-9-5 03:30
自從早幾年港大禁錮校監校友同黑暴事件後,覺得香港呢幾代嘅大學生,大學教職員,甚至連教授同校長都幾大問 ...
外國讀書係好,但其實好多方面都好洗腦架 我親戚啲仔女係英國讀中學、大學,佢地憎大陸憎到不得了 (佢地冇返過去大陸),永遠唔聽人講真話,佢阿媽一解釋啲仔女就會話「大陸咁好你唔返去住」,佢阿媽 sad 到一個點亦好後悔送佢地過去
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

newinewi 發表於 23-9-5 09:04
現金社會, 父母教10年, 其實都不及朋輩, 傳媒, 社會, 社工, 司法誤導一年.

當朋輩話無事既, 邊個邊個都咁 ...
所以有時都好無奈,放手又唔係唔放手又唔係
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊