自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

wendyaupooh 發表於 23-9-8 22:54
回覆 Kellytai 的帖子

如果明天仍然1☑️,我會放上fb。當日在fb既徵老師gp搵佢補的。 ...

對呢啲人係要用呢啲方法

子爵府

2024年龍年勳章

wendyaupooh 發表於 23-9-8 22:26
回覆 dandan2006 的帖子

我小朋友幾喜歡上佢堂既。。。所以都一直都唔出聲住。。今次真係無辦法接受(就算 ...

咁又難決定喎,因為你搵到好老師,但同小朋友唔夾到,最後個小朋友一樣係學唔到嘢,所以我應該老師知道小朋友喜歡他,所以先有咁嘅行為
但如果係我一定唔會接受

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆 yan12345678 的帖子

其實我點都唔會再用。。。最多自己辛苦d自己教。。。(我有既練習比佢更多更齊)

子爵府

2024年龍年勳章

wendyaupooh 發表於 23-9-9 14:52

其實我點都唔會再用。。。最多自己辛苦d自己教。。。(我有既練習比佢更多更齊) ...

子爵府

佢超衰超唔掂喎!

之前有冇講過唔補要一個月通知?
係咪你主動話九月唔補?
如果兩樣都否,Fb追數啦!

應該block 左你
頭像可以set 比所有人睇到
而且block唔block 都好
失聯就可以追數

水晶宮

wendyaupooh 發表於 23-9-9 14:52

其實我點都唔會再用。。。最多自己辛苦d自己教。。。(我有既練習比佢更多更齊) ...

其實小學階段,父母有高中學歷的話,每日抽少少時間跟功課及自己教,好過咁比人控制啦。比個補習老師咁食住,我就真係自己辛苦少少好過咁受氣。

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆 Astra00 的帖子

有邊個家長唔想自己跟?有幾傷感情有幾傷和氣呢。。。。有時外判都係迫於無奈。

伯爵府

回覆 ilej 的帖子

我最初話,如果10月你唔補,甘我9月都唔會上堂啦。就請佢睇下可否調到時間。之後佢話調左時間,但條件係我要交10-12月學費。甘我就話我唔接受呢個條件,請佢退回9月學費。從無提過要1個月通知

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

wendyaupooh 發表於 23-9-9 19:41
回覆 ilej 的帖子

我最初話,如果10月你唔補,甘我9月都唔會上堂啦。就請佢睇下可否調到時間。之後佢話調 ...

而家情況點呀?
不要從別人的嘴裡去認識我

伯爵府

回覆 crystal媽咪 的帖子

都係乜都無覆既。。。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

wendyaupooh 發表於 23-9-9 22:21

都係乜都無覆既。。。

會否用另一電話找佢?
不要從別人的嘴裡去認識我

伯爵府

都有用。不過我只係send msg比佢。佢都係無覆msg既。我比左個日子佢,下星期內未見入數,就會在網上公開佢並且報案兼聯絡教署,睇下佢有否違反操守(包括佢之前上堂曾有意無意想討論政治野,不過我stop左佢)

公爵府

我仔女個補習老師,係全職補習老師,以前喺學校度教書,佢教得好好,佢有好多學生,放學黃金時間,仲要排waiting,我哋補咗好多年,(每次都係月頭預繳)!

大家月頭會約定什麼時段補習,交咗學費確定hold嗰段時間俾我哋, 多年來,冇事發生!
個老師好好,曾經病咗,退返錢俾我,我叫佢唔使退錢俾我先,等佢好返我哋再補!

佢話太多學生,唔想每個都記住欠幾錢,一次過所有學生退錢!當然啦,等佢出院休養後,我哋有繼續補返!
我唔鍾意搵大學生,感覺佢哋未定性!

伯爵府

回覆 littlehoneymum 的帖子

好老師難求,我明既。我都有用緊d好既補習老(有大學生,有全職補習,都有在職老師,都係月結或上完個堂先過數既,都好有交帶,好小遲到,佢預計到會遲到既日子,佢多數好早就通知一聲我)。其實好老師多學生要排waiting我真係明白既,月頭比該月既錢我都明白既。不過學有jm話頭,保障老師者,唔保障我呀。何況佢要預繳多3個月呢?之後就收到一堆難聽既說話既回覆。

公爵府

wendyaupooh 發表於 23-9-9 22:57
回覆 littlehoneymum 的帖子

好老師難求,我明既。我都有用緊d好既補習老(有大學生,有全職補習,都有在 ...

我都好同情你!

你個補習老師真係好衰!我個老師好有交帶!
我都希望你盡快拎返錢!我淨係預繳一個月咋,
你嗰個叫你預繳幾個月,好離譜!

子爵府

回覆樓主:

淨係成日遲到無主動解釋無補鐘已經接受唔到,仲要俾說話你地聽同預繳咁多個月學費,真係應該一早炒佢 佢係大學生定係啲出名私補嘅人?

伯爵府

回覆 bubblegummy 的帖子

不是甚麼名師啦。只係一位註冊教師。(好快幫佢變名師

公爵府

wendyaupooh 發表於 23-9-10 00:20
回覆 bubblegummy 的帖子

不是甚麼名師啦。只係一位註冊教師。(好快幫佢變名師) ...

根本上學校教師,就唔應該接補習,搵外快!
可惜你唔知佢喺邊間學校教!
你話俾佢聽,佢唔退九月學費,你報上教育局!

複式洋房

註冊老師補習犯法窩 知道佢叫咩名嗎?直接去教育局吊銷佢牌照

複式洋房

我個仔個老師係全職補習黎 比起大學生(遲到不備課冇交帶) 同註冊老師(串貢貢成日話自己忙要就佢時間)真係唔話得
每次上堂前會備課 落堂後都會同我報告進度 我覺得咁樣先真正算補習咯
邊有人要預繳補習費 真係聽都冇聽過

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊