自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

happyfamily224 發表於 23-12-17 17:09
奶奶做過啲事令我不能夠忘記
一是向啲街坊講晒粗口數我
二是向我兩個小朋友說“叫你哋老豆揾過個老母”

使鬼理佢 我奶奶都係咁 當佢癲咪算

侯爵府

happyfamily224 發表於 23-12-17 19:44
我同老公要番工嘅日子,佢朝早會買餸過嚟預備午餐同晚餐,照顧兩個細路,不過細路開始大,升中,都就嚟唔 ...

咁你&你老公都返全職?咁你99咪即係1星期5天要由朝到晚照顧你屋企?十幾年來可能令佢壓力太大,但佢依十幾年確係為你地付出過,所以又唔好講到bye bye!

侯爵府

奶奶同街坊講你壞話, 你上網開post同網民講奶奶壞話, 兩個彼此彼此啦

十幾年嚟都要奶奶幫手湊仔買餸, 再捱多個暑假唔使再見......好有過橋抽板的感覺

大宅

回覆樓主:

我好明白, 明明係佢個仔唔啱, 99總要話我唔俾面佢個仔.....自從嗰件事之後, 我心淡了..

子爵府

happyfamily224 發表於 23-12-17 17:09

我都明白,因為我都係果d寧願返工嘅人,不過99就無你果個咁出面,一樣米養百樣人,我同你都係想自己賺錢有多個錢傍身,偏偏好多女人寧願捱窮,都想有人養唔洗做
不過你99一邊鬧人一邊肯湊仔就話之佢喇,我99又係爭住返工唔肯湊我d仔

侯爵府

環保接龍勳章

唯有時間可以沖淡

男爵府

咪儍啦! 如果妳留在屋企做家務湊小朋友, 佢又會話妳食塞米, 唔出去做野, 將個重担比晒我個仔

男爵府

99覺得新抱最好係超人,返工搵得多錢幫輕下個仔,家務湊仔一腳踢,但出到街見人又要小女人,對99要有孝心,應該係咁多

男爵府

JojoFung0304 發表於 23-12-19 14:41
咪儍啦! 如果妳留在屋企做家務湊小朋友, 佢又會話妳食塞米, 唔出去做野, 將個重担比晒我個仔
...

岩聽,到時一樣有說話聽

子爵府

2024年龍年勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章

回覆樓主:

99幫揍小朋友只係想幫佢個囝,但幫佢個囝同時又覺得你攞緊佢著數,佢會諗:“我做緊嘅野係新抱要做嘅,當咗我工人咁,個新抱比我嘅都係我應得嘅!”,就係咁,開始有抱怨!而你心諗:“我出去揾錢咁辛苦,有乜都預埋99嗰份,我對99咁好,99竟然係我背後不停數我,我點放得下呀?!”

所以最好方法都係唔好叫99幫手,一開始咗呢個結就好難解開!

公爵府

2024年龍年勳章

JojoFung0304 發表於 23-12-19 18:41
...

的確係!我返工自己請工人姐姐,又唔係同住又唔使佢做,係都要話佢可以幫手,我話唔使佢咪又唱我冇鬼用,以前佢都返工使乜用工人,咁都要唱我懶鬼唔識打理家務

珊瑚宮

畀面勳章 BK Milk勳章

唔係一齊住,過去嘅事已經發生,冇得改變,惟有盡量少來住,少見面
<3<3Rilakkuma+PostPet+Pooh

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

好多野從來都唔係相對
父母100%愛仔女,都未必得到相同回報
但做人但求做好自己本分,無愧於心就可以
對方要點講點做,控制唔到了

珍珠宮

回覆樓主:

想釋懷,睇其他慘過你的人,去婆媳版走一轉

我今日因為上司問題不能釋懷,今晚睇左愛回家講上司糟質下屬,我即時釋懷左

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊