自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

FionaWong0118 發表於 24-3-9 13:48
其實emma同tim係冇錢先搞到夫妻關係唔好,如果tim好似davey咁有米,佢地面對嘅問題就唔係問題。emma發癲大 ...

呢套戲其實真係好寫實,好多事情真係難分對錯。

有錢亦未必無曬問題。好似Davey咁有錢,會更多女人埋身,到時Emma 點處理?

除咗錢,仲有教女嘅方法,佢都好固執,唔理嗰女感受,情緒化,呢D係佢本身性格問題,唔關錢事。

仲有,老爺難頂,其實佢大可不必幫佢還債,幫咗又怨,即係又要做好人,又要呻唔抵,做佢老公夾中間都好慘。唔喜歡個62,可以強硬D唔比佢響間屋住,要個老公諗掂佢。

佢乜都攬上身,但攬咗上身就覺得自己好辛苦,情緒發洩於生活每一處,覺得所有人都應該因為佢嘅付出而跟佢嗰套,或者承受佢D壞情緒。其實佢都處理得唔好。

當然,佢亦係受害者,世事往往就係咁複雜,難分對錯。

公爵府

回覆樓主:

以前後生唔會,但現在會。如果佢冧我的話

大宅

aidan08 發表於 24-3-9 10:35
我反而唔覺得Davey 真係好愛Emma 喎!只係男人一直得不到心癢癢啫。如果真係好愛,當初個女未結婚就不顧一 ...

我覺得Davey 已經開始變緊,不過自己初初由唔知去到唔想接受新嘅自己,好似你咁講,嗰一刻還是愛自己多,所以冇挽留Gina!但我相信到最後Davey 試過同Emma 一起時才知自己最愛和最適合嘅其實係Gina, 我相信佢哋一定再會在一起

男爵府

LokYauYau 發表於 24-3-8 18:53
Davey 不是死心塌地對Emma,而係男人最衰嘅心態。。。。"得不到"的慾望。
Gina就係想變成他心中的"得不到" ...

講得好啱。幻想之中的愛情係最美好,得到手又另一回事。我覺得黎喜歡Emma, 好大程度係喜歡大家以前讀書的青䓤歲月。如果大家一定生活,成日為生活鎖事煩,而且Emma 早已不是讀書時,溫柔可人的女神。我唔覺得黎會為一個女人,而放棄成個森林。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊