心聲留言

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

終於搵到, 講緊乜?!!

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

你黎喇!

我地求其傾下偈架咋!你咁遲先過黎既。

原帖由 bobonico 於 11-3-24 09:13 發表
終於搵到, 講緊乜?!!

珍珠宮

C o拿, 我病病地呀.....尖寒尖凍咁呀.....唉....冇工返先來病......

原帖由 stkyo 於 11-3-24 10:20 發表
你黎喇!

珍珠宮

原帖由 stkyo 於 11-3-24 10:20 發表
你黎喇!

我唔知你地0係呢度, 點解0係呢度開post既?
真係好啦, 預埋我

珍珠宮

個邊好嘈呀, 日鬧夜鬧咁...@@

原帖由 bobonico 於 11-3-24 11:33 發表

真係好啦, 預埋我

珍珠宮

原帖由 sarali 於 11-3-24 11:32 發表
C o拿, 我病病地呀.....尖寒尖凍咁呀.....唉....冇工返先來病......

我婆婆尋日都病左, 好擔心, 佢都好老啦, 所以同老公食完飯去睇下佢. 大家都小心身體, 呢d天氣, 玩死人

珍珠宮

bobonico,
多謝呀, 瞓多小小, 而家好啲o拿.....一陣再睇下睇唁腸醫生啦.....@@
祝婆婆早日康復....
sarali

原帖由 bobonico 於 11-3-24 12:17 發表

我婆婆尋日都病左, 好擔心, 佢都好老啦, 所以同老公食完飯去睇下佢. 大家都小心身體, 呢d天氣, 玩死人

水晶宮

原帖由 bobonico 於 11-3-24 12:17 發表

歡迎你歸隊呀!希望你婆婆快d好返。

sarali:
無法啦,我自細比阿媽訓練.......返工時好聽就係老師,難聽d係高級阿四黎mouth:mouth:" />
你作病就要多d休息,飲多d水呀

珍珠宮

你以前是老師來的 ??? 係啦, 攪到今日都冇得入學校....唉....
頭先恰下, 而家冇咁凍了, 一陣出去可能睇中醫啦...

原帖由 jk923 於 11-3-24 12:23 發表

歡迎你歸隊呀!希望你婆婆快d好返。

sarali:
無法啦,我自細比阿媽訓練.......返工時好聽就係老師,難聽d係高級阿四黎mouth:mouth:" />mouth:" />
你作病就要多d休息,飲多d水呀 ...

珍珠宮

thanks!! 老人家病真係好麻煩, 攪到我尋晚喊tim

原來又有一個老師, 老師呢份工.....好難打, 我老公都係老師, 一屋都係paper, 作業...

水晶宮

sarali:
我以前係幼師黎架,我咪講左係學校打到條鹽蛇反左肚,轉頭又返返轉。
bobo:(唔記得點串,希望你唔好介意我咁叫你 )
我以前都係一房都係野,圖書,教具,教案......我都係無幾耐之前先掉咁d,但重有dd唔捨得掉放係度。

珍珠宮

原帖由 jk923 於 11-3-24 13:13 發表
sarali:
我以前係幼師黎架,我咪講左係學校打到條鹽蛇反左肚,轉頭又返返轉。
bobo:(唔記得點串,希望你唔好介意我咁叫你 )
我以前都係一房都係野,圖書,教具,教案......我都係無幾耐之前先掉咁d,但重有dd唔捨得掉放係度 ...

係教小, 中, 大學? aiya, 下次想丟教具之前, 問下我要唔要先呀!!!

水晶宮

原帖由 bobonico 於 11-3-24 13:23 發表

係教小, 中, 大學? aiya, 下次想丟教具之前, 問下我要唔要先呀!!!

全部都唔係,我教幼稚園嘅

珍珠宮

原帖由 jk923 於 11-3-24 13:38 發表

全部都唔係,我教幼稚園嘅

haha, 要好有愛心!!! 點解無教? 要湊小朋友?
我都有2個朋友教幼稚園!

水晶宮

原帖由 bobonico 於 11-3-24 13:44 發表

haha, 要好有愛心!!! 點解無教? 要湊小朋友?
我都有2個朋友教幼稚園!

重要好捱得苦先得!因為我大仔2歲幾時發現佢語言上有障礙,所以咪無教左1年全職湊佢,跟住試過做代課(替產假老師返半天),搞到我到個仔個情況好差呀(因為要放返係阿媽度),每次我返工佢又唔捨得我地,我就次次出'車立'口就喊到死(果班K.2學生超級"""乖"""有人爬台同時有人捐台底,返到去用多多心機都無回報,好似對唔住阿仔咁),所以跟住就一路都無返工lu。

珍珠宮

原帖由 jk923 於 11-3-24 14:05 發表

重要好捱得苦先得!因為我大仔2歲幾時發現佢語言上有障礙,所以咪無教左1年全職湊佢,跟住試過做代課(替產假老師返半天),搞到我到個仔個情況好差呀(因為要放返係阿媽度),每次我返工佢又唔捨得我地,我就次次出'車立'口就喊到 ...

都係架, 有d 細路真係要用嘩鬼黎形容!!! 你仔仔依家講野ok 嘛? 真係要比好多心機!

不過好多人都唔係話quit 就quit, 有2個小朋友, 真係無多d $都唔ok!! 你可以quit左份工湊佢地, 你都好幸福呀!

水晶宮

原帖由 bobonico 於 11-3-24 14:43 發表

都係架, 有d 細路真係要用嘩鬼黎形容!!! 你仔仔依家講野ok 嘛? 真係要比好多心機!

不過好多人都唔係話quit 就quit, 有2個小朋友, 真係無多d $都唔ok!! 你可以quit左份工湊佢地, 你都好幸福呀! ...

咁有苦有甜!有時有d真係好錫你架,d家長黎開家會時同我講,就算比我話佢,佢都識同媽咪講話因為老師錫佢,為佢好先想教好佢地,聽到都甜到漏
我最唔鐘意係而家d paper work,真係做到你想死架.....但對小朋友又唔係d咩益處,只係keep file等教育局d人黎睇....我地早期寫教案唔係用電腦,d教案比人改到7彩之後要成份抄一次 每次1x版。諗起都想死

quit果時得個仔o者,老公話無理由教其他小朋友而忽略個仔,同埋小朋友學野真係頭幾年好重要,果時即刻搵nursery比佢,同不停帶佢去做治療,錢就為有洗少d囉。

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

香港時冷時暖,小心身體。

原帖由 sarali 於 11-3-24 11:32 發表

象牙宮

我地響樹幾日喇。

原帖由 bobonico 於 11-3-24 11:33 發表

真係好啦, 預埋我

珍珠宮

原帖由 stkyo 於 11-3-24 16:24 發表
我地響樹幾日喇。

你地一早識架?

首頁

尾頁

跳至