想生BB

跳至

首頁
45678...84

尾頁

男爵府

虎到金來勳章 hashtag影視迷勳章

回覆 jojolajohnny 的帖子

有試過,我去睇醫生佢話係開始有積象係抑鬱.
不過我就小X同屋企人過身同時發生....

大宅

咁我要唔要睇醫生?

大宅

引用:大家有冇試過情緒唔好,我有時一個人下午,

原帖由 jojolajohnny 於 12-12-14 發表
大家有冇試過情緒唔好,我有時一個人下午,會喊,晚上掛住老公又喊,嚇到老公即刻來娘家睇我;我唔係有咩事 ...
有試過,特別頭兩個星期。

小 X 所帶來的失去,失落感,可以比失去至親更難受。因為有咗原本帶來很多希望和美好的計劃,有時候兩夫婦甚至是花了很多時間和治療才有,那份失去,失落感就更大........

哭,可以幫助抒發情感,發洩情緒。覺得需要,就盡情哭吧!

可以的話,多和 C6 傾訴,或者和我們傾。

記得如何傷心都要注意飲食營養,早睡早起,做一些簡單的運動。

若果情緒差得好嚴重,例如失眠,無胃口,等等,可能和醫生傾傾,攞番專業意見。

記住唔開心係正常嘅,時間會沖淡一切,一定可以起番身嫁!

大宅

回覆 Melodychu 的帖子

我越明白,就越想振作,就越在人前扮冇事,我驚父母擔心。好在我尋日都同C6講,我成日喊,佢安慰我,叫我唔好諗咁多。
我會努力的。

大宅

引用:回覆+Melodychu+的帖子 我越明白,就越想

原帖由 jojolajohnny 於 12-12-14 發表

我越明白,就越想振作,就越在人前扮冇事,我驚父母擔心。好在我尋日都同C6講,我 ...
我明白,始終父母,62,99 是長輩,你對着他們愁眉苦臉,也只令他們擔心.....但 C6 就不同,結了婚就要共患難,二人成為一體,在他面前就不用強裝無事。最好共同面對,分享感受。其實 C6 都有唔開心嫁,唔好忽略咗佢!

大宅

引用:回覆+Melodychu+的帖子 係呀!+我以前身體

原帖由 Panda寶寶 於 12-12-12 發表

係呀! 我以前身體好差,手凍腳凍,面色蒼白,但係經過小X後嘅保養,加埋媽咪嘅湯水,身 ...

大宅

jojolajohnny 發表於 12-12-14 11:37

我越明白,就越想振作,就越在人前扮冇事,我驚父母擔心。好在我尋日都同C6講,我 ...
堅強面對,沉溺在傷痛中只會更傷身。快啲收拾心情,重新上路!加油。

大宅

其實小產後幾時先可以開始做運動?使唔使等first M來之后?我覆診時唔記得問醫生。

大宅

引用:其實小產後幾時先可以開始做運動?使唔使等

原帖由 bingomama 於 12-12-14 發表
其實小產後幾時先可以開始做運動?使唔使等first M來之后?我覆診時唔記得問醫生。 ...
我諗坐完月都可以了。

大宅

回覆:最近小x JM,一齊傾下,互相 support

啱啱同其他 JM 傾開,先知想生 BB 唔可以食茄子,有咗更加要忌食!

大宅

我剛有咗仲食咗好多魚香茄子!原來茄子性寒,會官縮,引起滑胎......

大宅

我今天覆診,医生說復完很好,安心了。有關一些问题,跟大家分享:
几时可以睇中E: 來M後
几时可以做運動: 首个月不可以,驚暈;第二个月,可以做些輕鬆的;之後就可以了。
有咩唔好食: 雞奕,雞頸,激素食品
几时可以开工: 休息半年

供參考.

大宅

引用:我今天覆診,医生說復完很好,安心了。有關

原帖由 jojolajohnny 於 12-12-15 發表
我今天覆診,医生說復完很好,安心了。有關一些问题,跟大家分享:
几时可以做運動: ...
太好了,慢慢調理好身體!我們支持你!

大宅

原帖由 jojolajohnny 於 12-12-15 發表
太好了,慢慢調理好身體!我們支持你!

大宅

多謝大家!好在上来倾倾,人都輕鬆了

大宅

開心吸收勳章 15週年勳章

我十一月十九做手術,BB係9週冇心跳,胎囊下滑有留紅!岩岩先開始補身,因為之前病左成個禮拜!尋日黎返正常月經了!

大宅

調好身體!再努力!

大宅

Jojo, 你係睇西醫?佢話唔可以食雞翼?

大宅

係呀!

大宅

引用:係呀!

原帖由 jojolajohnny 於 12-12-16 發表
係呀!
仲好鍾意食雞翼 tim

首頁
45678...84

尾頁

跳至