自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

回覆:好嬲,C6的親人都問佢借$!

叫佢亞媽或細佬加按套現啦!

珍珠宮

wenwen2000 發表於 13-8-31 08:50
no ga, 佢話要叔仔加按,要還息,點解唔自己借,我話要結婚唔夠,係佢既事,一係唔好結住,一係問返62,冇 ...
因住細佬\ c6到時話d錢當賀禮唔洗還

男爵府

長貧難顧,不好再借

大宅

你咪話你自已都有親戚借錢,,,睇下你c6肯唔肯借,等佢嘗試下種感覺,,但點解你會比曬一大部份開支咁傻嫁>

伯爵府

你地買樓啦,仲可以問99還返十萬,再調轉問叔仔同62借幾十萬

男爵府

引用:我地不是開銀行,c6每月只搵萬幾,之前佢亞

原帖由 wenwen2000 於 13-08-30 發表
我地不是開銀行,c6每月只搵萬幾,之前佢亞媽問佢借左over 100k, d錢係prepare我地買樓,今日佢細佬又想問 ...
離左譜d,佢哋有樓,又問你C6借!你哋d錢準備用黎買樓!冇錢就5好學人結婚!諗住問親人借!可以5洗比人吹住還錢,又可以免息!幾甘好!我覺得你好惨!C6通常會幫住d屋企人架!不喜勿插

男爵府

引用:個d錢係你老公的?定係你地一齊儲?如果係+老

原帖由 mrschocolate 於 13-08-30 發表
個d錢係你老公的?定係你地一齊儲?如果係 老公私己唔滿意都無法。一齊儲就最多只可用一半。再唔係你又話你爸 ...
講得啱!!

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆 wenwen2000 的帖子

佢地各自有樓仲要向你們的首期借,但最離譜是肯借比佢地嗰個,兩口子真係要好好傾下!

禁止訪問

翡翠宮

引用:Quote:原帖由+carng.ng+於+13-08-30+發表愚

原帖由 KAMIKASHUN 於 13-08-31 發表
出賣老婆.。。。唉。。。呢四個字真係講到我心坎裡去喇 為左我五肯卑錢拒屋企 ...
你儲起d錢唔好俾佢知!既然佢咁少事都嗌離婚愛極你有限,自己留定後路喇!女人唔好中哂個頭落頭家度,遇到個無良心嘅男人一反轉豬肚女人係咁先!

世上已無安樂土,人人以傷人為樂

翡翠宮

引用:Quote:原帖由+carng.ng+於+13-08-30+發表愚

原帖由 wenwen2000 於 13-08-31 發表
好岩其實未結婚時,都冇咁覺,結左feel 到dd,生埋女先知死,不過果時想算啦!都未燒到我。而且 ...
真係蠢左
唔緊要而家學精仲嚟得切,叫佢交番一半租,你留d錢俾你同小朋友,有時大吉利是講句,急病起上嚟揾個好嘅私家醫生救命都需要㗎。
女人,真係唔好中哂個頭落男人度,對你幾好,男人極速變面率好高㗎!

世上已無安樂土,人人以傷人為樂

男爵府

回覆:wenwen2000 的帖子

所以話挖得幾多得幾多,錢袋係自己袋好過,相反如果屋佢企人有借有還就冇所謂,家家有求啫,結婚冇錢學咩人結婚,註冊都好似係千幾蚊啫,

翡翠宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

我覺得你叔仔會一借無回頭 佢自己有層樓,點解唔去問銀行,而要問你地

珊瑚宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:你地買樓啦,仲可以問99還返十萬,再調轉問

原帖由 好老婆 於 13-08-31 發表
你地買樓啦,仲可以問99還返十萬,再調轉問叔仔同62借幾十萬
講得啱

伯爵府

親人係要幫,但自己都未買到楼,点幫

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:你地買樓啦,仲可以問99還返十萬,再調轉問

原帖由 好老婆 於 13-08-31 發表

Cheer up! Enjoy every Little Thing in LIFE

大宅

KAMIKASHUN 發表於 13-8-31 02:45
跟住叔仔得閒到去拒阿哥公司同拒同事唱我 話我吸血鬼 羅曬拒阿哥d錢 d同事又聽曬拒講 卑人講講下 個白癡翻 ...
係呢個情況我會鬧番佢等佢知自己咩料

子爵府

講咁多, 到頭來你c6唔明都係嘥氣, 諗下點樣叫佢俾返多d屋企開支, 樣樣加d, 出街食飯叫佢俾晒, 佢話你大洗, 你咪話冇錢law, 通漲呀, 自己收埋個私己, 慳到嘅唔洗同佢講, 佢唔會感激你㗎, 佢儲到個錢就借俾人, 就如倒出去嘅水, 多數收唔返㗎啦

翡翠宮

2024勳章 2023年兔年勳章 笑得好勳章 最關心BB問題熱投勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 炎夏勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

引用:我地不是開銀行,c6每月只搵萬幾,之前佢亞

原帖由 wenwen2000 於 13-08-30 發表
我地不是開銀行,c6每月只搵萬幾,之前佢亞媽問佢借左over 100k, d錢係prepare我地買樓,今日佢細佬又想問 ...
叫企打康X,運xx:;pppp:

伯爵府

引用:Quote:原帖由+YUUI+於+13-08-31+發表服!搵

原帖由 wenwen2000 於 13-08-31 發表
我地真係好慳,由拍拖開始,結婚都係註冊食飯,最貴影左幾千婚紗相,每個月幾千幾千,只要有恆心,一定得:w ...
你連結婚都係註冊食飯先節省到咁多,家下借十萬俾人結婚。好似用自己錢幫另一個女人做嫁妝,我真係接受唔到

首頁

尾頁

跳至