自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

禁止訪問

子爵府

回覆:我知實俾人鬧,但點解要唔捐錢俾菲律賓?

捐錢,做善事,做好心,都係個人意願,最緊要個心舒服,無得迫,人人都可以有吾同諗法,吾係吾肯捐就心地吾好!

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章

得罪香港既人係班賤官唔係平民
我會捐 但唔會直接捐比菲政府,會透過其他機構幫手…
ps: 見到某d人既言論,我都好心寒

禁止訪問

大宅

同意樓主。尋日我睇左個post後諗左一陣係咪真係唔應該捐$。我十分認同個總統同個政府非常賤格,亦好憎佢。但兩件事並唔可以混為一談。如果我地用返佢地嘅態度去對呢件事,我地同個賤格總統又有咩分別??

子爵府

係呀!有jm話損陰司紙同帛金,,唔知佢地有冇屋企人同仔女,點會咁講野!心寒!

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:MC媽 的帖子

咁賤既把口…真係好心寒

伯爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章

回覆 someone123 的帖子

我讚成捐物資, 但絕不選成捐錢

瑪瑙宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我唔捐 你捐唔捐係你既事 我亦都唔會judge你

禁止訪問

禁止訪問

公爵府

熱血勳章 hashtag影視迷勳章

引用:係呀!有jm話損陰司紙同帛金,,唔知佢地有

原帖由 MC媽 於 13-11-12 發表
係呀!有jm話損陰司紙同帛金,,唔知佢地有冇屋企人同仔女,點會咁講野!心寒!

...
係呀,完全失理性,
我睇左d post回佢地,大災難當前,唔可以以怨報怨,有人即鬧話佢地呢d講下唔係怨,但都只係五十步笑百步
大家冷靜!
死左成萬人,九百五十萬災民,失去家人,家園,財物,社區!呢d 把三世的氣發在人民身上的post真係唔應該出現!

公爵府

熱血勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:SUSANNA+發表於+13-11-12+12:17+回覆

原帖由 hollysky 於 13-11-12 發表
今早在千禧年代聽宣明會呼籲,
市民可以將善款捐去慈善機構,再由機構安排買物資救援!
...
支持!

侯爵府

BK Milk勳章

回覆 03231008 的帖子

人質一個個被抬出旅遊巴  阿雞懦既笑口樣

菲國人民係出事地點舉v字影相???

死唔道歉 !!!!!!!!!!!

人質家庭 支離破碎

雖然我同情無辜人民 !  

但叫我捐 !  唔可能 !!!!

侯爵府

BK Milk勳章

回覆 lormy 的帖子

講的好 !  

珍珠宮

因果,有因必有果!
人哋點对我哋,我哋咪點对人!

三世覺得菲律賓係一個国家,不屑香港是一個小地區,新舊特首都要受佢氣,何况香港小市民的捐款? 佢唔志在嘅!

我不反对政府捐錢, 因反对都無用! (政府已代表香港人)

自由社會,你鐘意捐就捐,唔捐的亦非壞人!

香港人不要打香港人!

大宅

捐錢是個人意願,你唔捐冇人會怪你。但請大家不要再用些涼薄詞語,什麼”天有眼”,”報應”等等……災民是無辜的,請大家理性點

公爵府

好媽媽勳章

引用:其實不停地喺度講捐唔捐係冇意思,老實講,

原帖由 mushroomcat821 於 13-11-12 發表
其實不停地喺度講捐唔捐係冇意思,老實講,咁大個國家冇儲備振災咩,其他國家政府捐唔捐,捐幾多係佢地既政 ...
Yes!
Show一場,無得唔捐

子爵府

一個咁既人去統領一個國家,你覺得咁多錢捐左俾佢地一定用響災民身上咩?一個冇人性、厚顏冇恥、視人命為冇物既人,我直覺覺得我地捐錢俾佢既國家,等於俾錢佢去花費響自己身上,就算唔係,d錢真係有幾多用響災區災民上?要捐點解唔捐物資或醫療用品?或安排義工去當地幫手?

首頁

尾頁

跳至