跳至

首頁
45678...12

尾頁

男爵府

Re: 主內媽咪, 入黎分享下丫(歡迎未信主的媽咪入黎睇下)

laiyuen 寫道:
會唔會帶佢睇多個醫生攞個second opinion? 又或者去醫院?
[quote]
hinhei 寫道:
小柔........今日都仲係有微燒......最高99.5..但又係過一個鐘左右又會退返98.X ..........
[/quote]

我巳放棄了普通街睇個個醫生, 去了仁安, 星期五入了院住咗一晚架啦!!
明天都係返仁安覆診!!'

其實都好感謝主, 忽然出現了好幾個醫生來答我, 網上有一個, BK媽咪親威有一個, 細仔同學爸爸又一個, 第一次睇的一個, 仁安一個兒科一個耳鼻喉專科, 再加埋小柔堂家姐正正早幾個月前case都係中耳炎穿耳膜.............

所以係比了安心我!! 係神的恩典!!
感謝主!!

希望小柔快D好返啦!!

亦好多謝BK上咁多位媽咪........!!
該用戶已被刪除

Re: 主內媽咪, 入黎分享下丫(歡迎未信主的媽咪入黎睇下)

大宅

昨晚已為小柔對住個天請願, 希望個天幫小柔康復. 佢一出手就會辦妥, 放心放心 !
]My Melody[/url]

洋房

我唔開心既係因為...我做既係金融行業
同自己既信仰好似有大出入
(其實只係岩岩轉行,之前我係做文員)
而且囡囡比

大宅

taccat,

我生完之後好唔捨得同阿仔分開, 都有諗過轉做全職媽咪. 呢件事响我心裡面都掙扎左好耐. 問過老公, 佢...... 其實我地唔係afford唔到, 但係真係轉做全職媽咪呢, 怕會脫節. 仲有我地倆公婆都係鍾意買野既人, 所以若果靠一個人搵錢, 3個人駛錢就好tight. 況且阿仔開始大, 所需用品亦都多左. 用呢個角度去睇會好開心好多.

呢件事上我都有將佢交託俾神, 主會帶領. 可能而家未係時候, 所以我仲係要將阿仔交俾我媽咪湊, 返工賺錢. 開始習慣每日同阿仔分開一段時間, 亦好彩, 因為我同媽咪住得唔係太遠, 我晚晚都可以返去見阿仔. 你可以向主禱告, 主必會帶領, 亦有所供應. 感謝主!

大宅

SAY 個 HI先

我唔係對主好虔誠既媽媽,不過見到原來呢度有咁多媽媽信主我都覺得好開心呀@V@!!

小柔,你要快D好唔好再病喇~~

EE我同DOUGLAS都會祝福你為你禱告^^
可惡呀!!憎死bk!!!!

大宅

E&Mbaby

你bb 幅相好得意呀 ! 是男仔嗎 ? 好英, 好靚仔.

男爵府

因我係醫院, 所以唔再打多次.......

請為小柔繼續祈禱, 詳細內容可在0906度睇到!!

大宅

hinhei

你都要保重身體
該用戶已被刪除

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

加油小柔順小柔媽,
送比你:
『不 但 如 此 、 就 是 在 患 難 中 、 也 是 歡 歡 喜 喜 的 . 因 為 知 道 患 難 生 忍 耐 .忍 耐 生 老 練 . 老 練 生 盼 望 . 盼 望 不 至 於 羞 恥 . 因 為 所 賜 給 我 們 的 聖 靈 、 將   神 的 愛 澆 灌 在 我 們 心 裡 。』羅馬書5:3-5

為你及小柔禱告呀!

我 要 舉 起 救 恩 的 杯 、 稱 揚 耶 和 華 的 名 。詩 116:13兒 女 是 耶 和 華 所 賜 的 產 業 . 所 懷 的 胎 、 是 他 所 給 的 賞 賜 。詩 127:3

大宅

請主內的媽媽同心為小柔祈禱, 求主以醫治的手去醫治小柔, 讓小柔早日康復. amen

大宅

為左小柔, 我願意第一次正式祈禱

親愛的主耶穌, 請求你醫治溢柔小朋友, 幫佢盡快康復, 為HINHEI 一家脫離苦困. HINHEI 仲有2個仔要照顧, 點解你要HINHEI 面對O甘辛苦的事 ? 請求你, 快 D 出手幫助HINHEI, 阿們 !

民房

HINHEI,我相信天主定會保守小柔,你只要將一切交託給主,衪必會聽你所求,給你作出最好的安排。

主佑!
Joanna

別墅

taccat:
唔好唔開心啦!!好欣賞你對信仰的認真!!都知道取捨係難的,但請相信神的思典,張這件事交比神,祈求神帶一條祂為你所預備的路,祂的恩典必夠你用! :wink:

別墅

E&Mbaby
係呀朗朗呢幅相真係好掂呀^^!!!!!!!!!!!!!!!!
agneslai206 寫道:
E&Mbaby

你bb 幅相好得意呀 ! 是男仔嗎 ? 好英, 好靚仔.

複式洋房

taccat,

0 -3 歲是小朋友最需要母親的時候,為了他們,如果經與丈夫商量後,而屋企情況又許可的話,為什麼不可以resign找過另一份工呢?你轉工都係為左小朋友,記住你的目標就勇往直前。而且小孩子是上帝給你們的產業,祂又豈可撇下你們不顧呢?!「只要凡事藉著禱告、祈求和感謝,把你們所想所求告訴祂,祂必定賜你出人意外的平安!」

大宅

taccat,

希望你早日找到解決既方法 , 人就是往往身不由己.

小柔的事, 令我心情好低落, 不過大家都見到hinhei, 好堅強, 好難得.

主耶穌呀 !小柔o甘可愛,請你早日醫好她吧!阿們.

主內的朋友,想問,主,神,天父,主耶穌應該用那個稱呼的呢 ? 唔該 !

洋房

多謝各位弟兄姊妹的回應及建議.

感謝神,聽我的禱告.祂經已為我開了路.

今晚,我亦打好辭職信.明天會繼續努力打求職信.
丈夫亦提醒我,當日我決定離開一個做了六年的工作崗位,
主要原因是因為要返足六日,沒有時間見到囡囡,
搵工的原則亦應該往這方面去實行,
現在的工作既然沒法滿足這要求,
倒不如離開.除非係我沒有堅持到這個觀點.
雖然我沒有一件做全職媽媽的耐力,
也不可將所有時間都只顧工作的.

大宅

taccat,

相信你打辭職信既時候, 應該心裡面充滿平安. 願主祝福你和你的一家.

在此亦分享下我老公既見証先. 我生完阿仔兩個幾月, 老公個site就完了, 年尾流流無野做. 確實我都好擔心, 一來我先啱啱返工無耐, 唔知老細會唔會炒左我. 二來老公佢個post, 出去再搵未必有返咁上下人工. 阿仔又細....我都好擔心, 但係都唔敢講, 驚有壓力. 相反响一次教友小組聚會中, 老公反而話感到有出人意外既平安, 相信神一定有祂的安排.

我老公之前又係返足六日, 有時仲要ot到8,9點, 返到黎又夜, 阿仔都瞓埋. 佢就同神講, 想返一份可以禮拜六放到假既工, 可以有時間照顧阿仔同埋我. 神是聽禱告的, 老公都好快就搵到份合意既工, 而家返長短週, 人工同以前差不多. 真係好感謝神. 亦因為呢份工, 我地可以有好多玩具俾阿仔, 因為有好多sample.....

神的恩典夠我用的!

首頁
45678...12

尾頁

跳至