自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

neko138 發表於 13-12-19 15:52
入稟人孔允明﹕社署上訴委員羞辱我

http://news.mingpao.com/20131219/gba2.htm

想做榜樣 「我一樣係自力更生」

唔明點解做榜樣俾兩個仔睇一定要係香港做? 係大陸就做唔到自力更生好榜樣?

男爵府

回覆:cutiegl 的帖子

講得好

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回

agnesbeebee 發表於 13-12-19 18:47
明報呢個記者都唔啱啦,明知孔小姐歪理破綻重重,都唔chok佢一句!根本問一、兩條問題就可以令佢啞囗無言啦 ...

d記者訪問公職人員就會嘴gel gel,訪問好似審犯、喝狗咁 但訪問d大陸人就鬼咁好聲好氣,好似驚d大陸人搵粗口鬧佢咁,欺善怕惡

大宅

B6 Y理:pppp:

男爵府

dennis_lkw 發表於 13-12-19 16:14
社署邊五個人 你地同我企出黎 等我真心多謝你為港人慳左咁多錢 再一次感激你地為納稅人出番口氣 香港勝在有 ...
香港現在最需要呢種人, 可惜已越黎越少!

我已不顧安危, 誓死都一齊
看不起這個繁華盛世~~

瑪瑙宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

返上去咪唔洗受苦囉...:pppp::pppp:

珍珠宮

BK Milk勳章

回覆:孔允明小姐﹕社署上訴委員羞辱我

頼死!扮晒嘢!收啦

男爵府

我地唔應該鬧佢,應該贊下佢,可能人地為佐D仔新抱孫仔孫女著想,自己忍辱付重先來香港羅張身份證,遲多一兩年又以老公同我都年紀大了,周身病痛,申請D仔新抱落來照顧,甘就一家團聚了。話唔定人地係大陸大把錢,到時全家羅埋身份證拍拍籮友走人。

複式洋房

我歧視d蝗蟲厄綜援厄公屋仲懶委屈周圍呻無得享受,擺明歧視b6,吹咩!:pppp:

伯爵府

大家不得不佩服佢,我直頭要私入頒個獎比佢,大陸人最叻扼人又扼埋自己,歪理多到當哂係合法合理,明明懶死唔走拎著數,今日企出黎竟然講到自己係個勇士,如何有抱負,哇,又一最佳係人類面前親身演繹了中國既國粹文化,,,無恥

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 大廚勳章 畀面勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆 neko138 的帖子

叫佢收皮啦!藉口多籮籮…有少少專嚴都唔會人地唔批比佢咁多次都上數咁多年啦,幕後一定有人教佢咁做同埋私底有比錢佢囉!如果唔係…會賴死唔返返上去大陸:pppp:

禁止訪問

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

攞綜緩仲自乜鬼力更生呀,榜樣?!咁都講得出囗,唔要面嘅人!

禁止訪問

翡翠宮

攞公家錢叫自力更生?:pppp:你都几好笑!

世上已無安樂土,人人以傷人為樂

男爵府

係呀, 佢要做個好榜樣俾佢兩個仔睇, 點樣先至可以呃到攞綜援呀~ 唔係佢亞媽肯扮野扮鬼扮馬捱幾年, 佢地邊有咁好景呀~一陣佢申請埋佢兩個仔落黎團聚, 又可以教路點去扮野攞綜援啦~ 企個幾粒鐘就又話乜野筋膜炎又乜又物, 個個出黎做野果D人都係咁企架啦, 人地無佢咁好命攞到綜援果D, 唔好話發炎啦, 發燒都要去做呀~白痴~ 試過洗100個廁所好慘咩? 咁你做洗廁所既工作, 唔係洗呢D, 又要係洗邊D呀, 亞姐~

珍珠宮

廢嗡! 好榜樣=自力更新=打官司攞綜緩? 歪理!

伯爵府

陪月勳章

擺明歧視你,睇你唔起,垃圾:pppp:

希望明天會更好....

男爵府

可能佢無出去香港社會睇真d, 幾多真正香港人, 得閒死唔得閒病, 周身痛都係食左止痛藥就繼續返工, 唔係就手停口停.
我唔知佢有咩腳患, 不過足底筋膜炎哩d 咁輕keng 嘅野好心就唔好講出黎博同情. 幾多人有哩個病都要開工企到收工.

別墅

我都講下我親戚故事, 好多年前既事, 佢香港土生土長, 老公過左身, 未過身前係家裡經濟之柱, 有兩個讀小學細路, 但佢堅持唔肯拿綜援, 原因佢唔想人地睇唔起佢既細路, 更唔想細路仔自卑, 我想講....做仔女的情願見父母艱苦工作, 都冇仔女想父母拿綜援, 如果有的話, 可能文化唔同吧!!!

無論你係香港人定內地人, 係人都知道社署很會刁難人, 唔係你講兩篇故仔, 就批比你

首頁

尾頁

跳至