美容扮靚

跳至

首頁
12345...44

尾頁

大宅

經搜集資料及介紹下,join左某知名女牙醫的隱適美療程。昨天已看電腦圖,再過幾個星期就可以上㧜啦,期待期待。
因為以前㧜過傳統果隻,不會太擔心痛不痛的問題,但我的case要磨牙,要磨走0.3mmx4,嗚嗚嗚嗚 :' (

大家又要唔要磨牙?磨了後又有冇出現問題lei?
請分享!

*會keep住更新狀況

複式洋房

katy_katy 發表於 15-10-30 08:33
Update下先,我已經換上了retainer啦。唔太習慣,因為都幾難除,要用工具。

...

我有興趣阿!可唔可以介紹俾我?

大宅

回覆:Cool牙經驗分享(第一次開post :> )

Update下先,我已經換上了retainer啦。唔太習慣,因為都幾難除,要用工具。

大宅

水晶宮

回覆:亞牛亞妹 的帖子

Oh 原來你地係講緊Invisalign,我只係傳統嗰隻咋, sorry bye

水晶宮

大家好

我今日第一日上牙cool

翡翠宮

好耐冇黎啦,大家好嗎

唔覺唔覺,我都箍左 over 一年,家陣一星期換一個箍,超級鍾意果種箍得好緊既感覺,令我覺得咁樣先似箍緊牙

我上面入面啲牙縫拉到好濶,因為要將爆牙移位同哨門牙推返入去,好期待呀,但我家陣驚緊另一樣野係我冇預期到既,就係之前爆牙問題啲牙係好緊貼嘛,家陣拍齊後反而牙同牙之間既牙肉位有個窿好似黑影咁呀,你地有冇呢個問題呀 ?? 係咪箍到最後會箍返埋啲就冇咁覺呢

大宅

引用:finetuning賈載咁多個箍架?+使唔使另收錢?

原帖由 teddiepong 於 15-08-22 發表
finetuning賈載咁多個箍架? 使唔使另收錢?
我本身門牙係V,而家已經拍齊左,債有個三角loan lone好顯眼 ...
係呀,12個,大約6個月。響本來個package到包左,所以不另收費

大宅

但果個loan loan係響貼牙肉果到

複式洋房

引用:finetuning賈載咁多個箍架

原帖由 teddiepong 於 15-08-22 發表
我本身門牙係V,而家已經拍齊左,債有個三角loan lone好顯眼 ...
叫牙醫幫你磨少少牙,就可以修返個形,冇咗個窿窿

大宅

我本身門牙係V,而家已經拍齊左,債有個三角loan lone好顯眼

大宅

大家最近有咩新進展呀?

我換上左finetuning no. 10箍,可能因為呢最後幾個箍係收牙縫,呢個箍箍到我d牙好酸軟同痛。好似一開始果種感覺呀。

大宅

已經no.9 finetuning 箍,下次見牙醫就拆attachments、洗牙同印模整retainer。有d失望就係到依家midline唔對gei問題依然存在。不過牙醫話呢個係小問題,要accept

大宅

引用:唔經唔覺已經no.8+retainer,距離no.12+不

原帖由 katy_katy 於 15-07-20 發表
唔經唔覺已經no.8 retainer,距離no.12 不遠啦......月尾見完牙醫再update~
Aiya...打錯左,係個finetuning 箍先啱

大宅

唔經唔覺已經no.8 retainer,距離no.12 不遠啦......月尾見完牙醫再update~

大宅

引用:回覆+vk10+的帖子可否pm+牙醫資料,謝謝

原帖由 tomkat 於 15-06-22 發表
回覆 vk10 的帖子

可否pm 牙醫資料,謝謝
我用apps pm唔到,你pm我啦

複式洋房

回覆 vk10 的帖子

可否pm 牙醫資料,謝謝

複式洋房

大宅

引用:回覆+vk10+的帖子可唔可以PM我D資料?THANKS

原帖由 nanne1105 於 15-06-17 發表
回覆 vk10 的帖子

可唔可以PM我D資料?
你pm我丫,我用apps pm不到

洋房

回覆 vk10 的帖子

可唔可以PM我D資料?
THANKS!!

首頁
12345...44

尾頁

跳至