自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

我已經同62講到好明,未有心理準備見個女人,亦未接受到,所以想遲啲先見!
不過,62聽完冇理我,依然決定今晚要食飯仲要見埋個女人啲屋企人。
到四、五月左右個女人仲會搬離同我地住,62不停同我講最好夾得到一齊住,唔好搬!
C6問我62咁做到底係岩定錯,我答佢若果真係要分對錯,當然係錯!拍下拖未算,點解要結婚?!奶奶死左未夠一年(位都未上),62之前仲好傷心,身體好差,又唔肯睇醫生,搞到我同c6好折磨,宜家識左呢個女人,身體又好左好多,c6話好矛盾……

已刪除用户

回覆:唉!今晚要同新奶奶食飯,千萬個唔想去……

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

希望個女人唔係黎呃身份證啦!否則老爺好傷心架

子爵府

引用:Quote:原帖由 CHOR~CHOR~ 於 15-01-25 發表

原帖由 岚月亮 於 15-01-26 發表
拍下拖就算,點解要結婚?甘你同佢個仔點解唔拍下拖就算,點解又要結婚呢?
你地有你地既需要,你62亦都有 ...
agree

侯爵府

引用:我已經同62講到好明,未有心理準備見個女人

原帖由 CHOR~CHOR~ 於 15-01-25 發表
我已經同62講到好明,未有心理準備見個女人,亦未接受到,所以想遲啲先見!
不過,62聽完冇理我,依然決定 ...
拍下拖就算,點解要結婚?甘你同佢個仔點解唔拍下拖就算,點解又要結婚呢?
你地有你地既需要,你62亦都有佢既需要,最緊要系佢結婚有無增加你地既負擔先?你地使唔使養埋個女人?如果唔使,無問題喔。
我爸都系我媽走左之後再婚,我弟婦當時都系好似你甘講,但我媽走左之後我爸日日孤00一個人,後生既個個翻工翻學,佢就自己一個系屋企發毛,做仔女既睇到好心痛,佢有個伴,個人都開心好多。如果真系真心想個老人開心,你就唔會介意佢結婚喇。

水晶宮

多個伴還多個伴
有無需要結婚先,仲要識咗嗰一陣

大宅

回覆:CHOR~CHOR~ 的帖子

咁危D喎!不過你62已上左艇,好難番到轉頭,唯有錢財方面小心D啦!

伯爵府

BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 CHOR~CHOR~ 於 15-01-25 發表

原帖由 uri_lau 於 15-01-25 發表
99屍骨未寒,62就識咗個B6,未夠兩個月就談婚論嫁
原來係B6不睇好。

伯爵府

BK Milk勳章

引用:如果唔係第3者 我會接受

原帖由 bkteapot 於 15-01-25 發表
如果唔係第3者 我會接受
我都會接受,難得老來有個伴。

侯爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

引用:好多謝各位jm同我分享睇法,在bk開post得到

好多謝各位jm同我分享睇法,在bk開post得到既意見都係比較正面同客觀!
我今晚一次過見晒個女人全家 ...
雖然係咁,但如係我都唔會想同個新99同1屋簷下。

你諗定搵定後路先,有咩事真係夾唔埋都可以盡快有屋搬

男爵府

因為原配離開而意志消沉,新奶奶令你62企返起身,你奶奶應該會感激有人代替佢繼續照顧陪伴你62,有時伴侶嘅陪伴係做到仔女做唔到嘅。
接受啦!

珍珠宮

引用:又唔可以話佢錯, 果個又唔係二奶, 雖然真係

原帖由 luckybaby2011 於 15-01-25 發表
又唔可以話佢錯, 果個又唔係二奶, 雖然真係快左D....。
你都話62有左新老婆後身體好, 佢都應該唔細啦, 你都 ...
Yes, 老人家有伴都好過煩啲後生!

男爵府

比我會唔同佢地住,一屋兩個女人好麻煩。

男爵府

回覆:CHOR~CHOR~ 的帖子

好多謝各位jm同我分享睇法,在bk開post得到既意見都係比較正面同客觀!
我今晚一次過見晒個女人全家人,c6話從來未見過62食飯食得咁開心,個女人的確俾到99俾唔到62想要既野,坦白講我99内外都比唔上佢,所以我62先咁鍾意!
我唔係要管62,亦知道要管都管唔黎,只係6299平時有咩事都同我講,反而同幾個仔女冇聯絡/冇傾偈,大家關係好好,所以62今次都係同我講左先,之後由我同c6講,62冇講俾其他仔女知……之前62知我擔心佢同我傾左好耐,叫我唔使擔心,我唔擔心錢,錢好閒又唔係多,係怕有左身份證,之後走左,62會好傷心!
不過,我冇同62講乜野,只係同佢講佢開心就得,宜家我只會為自己頭家好好打算下,到底搬唔搬!

子爵府

做後輩既都冇得介意架la

子爵府

62搵到另一半你地應該開心
而唔係自私咁諗自己
當初你呢個新抱對6299黎講你都係個3547既陌生人咋

男爵府

醒目開學勳章

我62又係99死咗唔夠3個月就話搵個女人返屋企,我老公同姑奶都接受唔到,唔係介意搵個伴,而係真的太快了。我62大過妳62,亦有啲錢同物業,不過個女人90年代已嫁來港,離了婚無子女有HKID,50幾歲有單人靚位置公屋,我62同個女人講明唔會結婚,物業叫佢不用諗多,錢就可以俾畢佢,大家朋友作伴,唔like可以走。
有人陪同照顧62,我哋真係輕鬆好多,老公亦想通了,就算錢同物業俾晒個女人又如何,反正錢係62的,他自己使晒蝕晒都好,我同老公都唔恨,我哋自己有工作有能力,連我收入亦高於叔仔,但我叔仔就煩啲,佢娶B6生個仔成日想等分身家,個B6老婆仲夠膽同62講個女人只係呃佢錢。我62只識用錢鉗制人,所以有我叔仔一家同個女人圍住佢,佢哋住同座樓上樓下,亦可互相制衡。62唯一收買唔到我哋,所以對我呢家亦較尊重,而我哋依家只係從旁睇住事態發展,置身事外,每週食餐飯就可以。Take it easy, Think positive!

侯爵府

62幾多歲? 我覺得佢係化咗, 明白今日唔知聽日事, 遇著個岩嘅,自己都幾十歲仲等咩? 佢諗住實早死過你地, 咁點解仲要係佢就住你地唔係你地就佢。我估係咁。

珍珠宮

老實講62嘅私事你做新抱無權過,至多可以新99係透明

男爵府

你老公都咁大個仔,我會接受到喎,多個伴陪下62唔好咩

首頁
12345...6

尾頁

跳至