想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

早幾日m完先想話收拾心情再努力過,點知呢兩日內收到三個朋友報喜,仲係咁問幾時到我?當然登佢地開心,但其實心真係好酸... 酸到係車到喊左出黎!唔得,唔可以俾人影響心情架!!

大宅

好同意,果句,你冇細路唔明ga la,真係好難聽,所以而家聽到啲媽媽講仔女,係岩係錯,我都唔出聲。
同埋,我幾時有關你咩事先,成日問黎做乜。
有啲好難先有的,生左之後就日日呻辛苦,呻冇私人時間,我安慰佢,叫佢諗下bb的可愛,佢就話係呀~真係好可愛…然後一大堆生仔先完美的理論。我唔會再關心佢地…
有時我寧願對自己好啲,唔好去關心呢啲人。
好希望可以…

大宅

引用:Quote:原帖由 andes_cct 於 15-07-31 發表

原帖由 patatbb 於 15-08-03 發表
哇 你好叻, 如果我有左,佢真係話要第一時間知道
今次我已經同佢講, 唔生住, 想轉左工穩定d先 ...
呢款人種,梗有一個係附近……佢值唔值得你真係有好消息時主動同佢報喜,自己諗清楚啦!

轉工穩定後係一個好方法

複式洋房

引用:Quote:原帖由 patatbb 於 15-07-29 發表唉

原帖由 andes_cct 於 15-07-31 發表
優越心理卦…佢想做"第一個知",就係咁追住你黎問…佢知道後會幫你唱開呢個好消息…
真老友唔會咁問。
哇 你好叻, 如果我有左,佢真係話要第一時間知道
今次我已經同佢講, 唔生住, 想轉左工穩定d先,hahah

大宅

引用:同感,琴晚99話大嫂又有左當晚喊住睏

原帖由 琪琪郡主 於 15-07-31 發表
同感,琴晚99話大嫂又有左
當晚喊住睏
第二個啦?俾自己喊完就再努力過啦,我地一齊加油呀!

大宅

引用:Quote:sonsonia+發表於+15-7-30+22:31+所以

原帖由 Turnip 於 15-07-31 發表
勁同意....早幾個月自己要塞藥排.....就係果個星期, 隔日就有朋友報喜, 我都算係快收拾心情, 態度積極嘅人, ...
無錯呀!揾啲令自己舒服既方法好緊要呀!

大宅

回覆:千祈唔好受人影響!

同感,琴晚99話大嫂又有左
當晚喊住睏

大宅

引用:我都失敗左半年,而家準備又m到!唯有要再加

原帖由 baby1226 於 15-07-31 發表
我都失敗左半年,而家準備又m到!唯有要再加油!急都急唔黎!你都要加油

...
我上個月m個下反而鬆左口氣,覺得可以重新黎過!好好收拾心情再努力過!

大宅

引用:突發諗起最hurt+一句+「你冇小朋友唔會明」

原帖由 bewithyou00 於 15-07-31 發表
突發諗起最hurt 一句 「你冇小朋友唔會明」其實討論緊既野可能只係常識或者是非黑白既話題。

好似冇小朋 ...
超hurt呀呢句!我都係咁話,真係要顧及下其他人既感受!

大宅

引用:不如調番轉想,您地身邊親朋好友同事禁旺丁

原帖由 imaikoya 於 15-07-31 發表
不如調番轉想,您地身邊親朋好友同事禁旺丁,痴下d旺氣好快到妳地架啦,加油呀。

...
我都有咁諗架,不過都係會唔開心...

大宅

畀面勳章

sonsonia 發表於 15-7-30 22:31
所以我少左上fb,有時真係好眼冤...
勁同意....早幾個月自己要塞藥排.....就係果個星期, 隔日就有朋友報喜, 我都算係快收拾心情, 態度積極嘅人, 無點喊過, 但當面對朋友的報喜, "恭喜"兩字我還是說不出口.

有時"制"遇往往令人無所惜從, 身邊總會有一個朋友係果種天真萬賴的性格, 每一次見面都係不停發放自己幸福果一種人. 果一段時間真的對不起, 我實在不能再見到你, 我並唔係妒忌佢, 只係想自己尤其呢一段時間, 過得舒服一點.

複式洋房

回覆:sonsonia 的帖子

我都失敗左半年,而家準備又m到!唯有要再加油!急都急唔黎!你都要加油

大宅

引用:唉, 我個好友上年生左,之後佢知我今年開

原帖由 patatbb 於 15-07-29 發表
唉, 我個好友上年生左,之後佢知我今年開始計劃, 近e幾個月次次都whatsapp問我中未, 其實我真係有d嬲, ...
優越心理卦…佢想做\"第一個知\",就係咁追住你黎問…佢知道後會幫你唱開呢個好消息…
真老友唔會咁問。

下次再問,就同佢講\"唔生啦!\" / \"有左我會通知你!\" / \"小氣生唔出!\", 或者直接叫佢唔好再問。

伯爵府

引用:Quote:原帖由 zaba 於 15-07-30 發表係啦,

原帖由 sonsonia 於 15-07-30 發表
我地既付出會有回報架,加油呀!
大家加油!

別墅

突發諗起最hurt 一句 「你冇小朋友唔會明」其實討論緊既野可能只係常識或者是非黑白既話題。

好似冇小朋友冇資格有意見咁!

要remind自己有左都唔可以講呢句!

大宅

不如調番轉想,您地身邊親朋好友同事禁旺丁,痴下d旺氣好快到妳地架啦,加油呀。

大宅

引用:我都明!大家加油!FB都成日被洗版…生左果d

原帖由 sk8ter 於 15-07-30 發表
我都明!大家加油!FB都成日被洗版…生左果d又會不停post自己幾辛苦……如果我生到,我唔會不斷抱怨囉!! ...
我都係咁唸,陀緊或生左個d媽媽成日呻呢樣辛苦個樣辛苦,比我有得陀有得生,我都一定吾會咁呻囉

大宅

引用:Quote:原帖由 sonsonia 於 15-07-29 發表我

原帖由 KIKOBABE0708 於 15-07-29 發表
當你同一個月接到4個人輪住報喜..另外2個生埋...遲過我結婚同未結婚未準備有既都報喜時..你就會慣..會話比 ...
完全同意,我都習慣哂

伯爵府

虎到金來勳章 畀面勳章

引用:加油!一齊整靚間豪宅,bb就會好快到

原帖由 Nikobb 於 15-07-28 發表
加油!一齊整靚間豪宅,bb就會好快到
一齊努力

大宅

引用:我都明!大家加油!FB都成日被洗版…生左果d

原帖由 sk8ter 於 15-07-30 發表
我都明!大家加油!FB都成日被洗版…生左果d又會不停post自己幾辛苦……如果我生到,我唔會不斷抱怨囉!! ...
所以我少左上fb,有時真係好眼冤...

首頁

尾頁

跳至