想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

5weeks流血絲睇急症入院留醫一晚。睇到胎囊未有胎,醫生話唔成功機會好大。胎囊太細,抱住有信心既態度、食多d野令佢快點長大,兩星期後再有血絲睇私家,醫生話唔樂觀,雖然有胎,比正常細左一week,叫開維他命葉酸,醫生話要靠bb自己,可以做既都唔多,三日後有血再睇第二個私家,情況一樣唔樂觀,醫生實牙實齒話九成唔得,因為仲未照到心跳,上網不停睇人地既經歷。胎細流血係咪都有機會長大直至出世,隔多兩日出血情況嚴重左再去急症,又係留院一晚,第二日醫生已經斷定個胎唔得,因為無心跳同無大過。問我係咪會出去私家照多次,經歷左兩次私家兩次政府,我知道,你要離開了,我知道我地無機會再走落去,睇多次私家,醫生話出血情況嚴重,連個胎入面都有血,要立即做手術............即日入醫院做刮宮手術,三個星期入面每日都上網問人,究竟我係咪有機會可生個寶寶出黎,係咪可以臥床養肥你,每次出現血絲流血都好擔心,身心受既果種痛苦,唔係其他人可以理解,尋日終於同你say goodbye,果種痛,我唔會忘記,雖然你從未出現過心跳,從未出現過胎動.......不過我唔會忘記你曾經帶比我所有懷孕既感覺,下次記得帶齊野呀Bb

大宅

剛剛昨日做了手術,原本今日阿B 9W,但中秋個日照話阿B無左心跳,昨天照都係同一結果,最後安排同日做手術,我個種痛及無助真係無法形容,只懂哭,所以我完全明白你,比心機養好身體

大宅

陪月勳章

回覆 AF2014 的帖子

我同你一樣,星期三照冇了心跳,9w。醫生叫等自然流胎,但我心情如你一樣,想人流算了,成日喊,身體仲唔好。

複式洋房

回覆:未小產過係唔會明白果種痛 (純呻)

完全明白你講既果種痛!
真係經歷左既人先會明白,我上年都7個week 冇心跳 bb走左,心痛!男家親人唔體諒仲令我百上加斤,一年半過去了心情開始放鬆左,中間keep住睇中醫調理,有您開呢個post睇到we are not alone,相信最好的尚未來臨,祝大家早孕!再有左既痴到實一實!

大宅

回覆 rainy01 的帖子

果陣我睇私家醫生,佢話可選塞藥,不過有一半人塞藥後會清唔哂,最後都要吸宮!我老公話與其塞藥咁辛苦(好似幾痛)最後都有機會吸宮,不如快快做左佢,清乾淨休息好重新努力過!所以我第二日就入院人流喇!不過當然係個人選擇,你問多兩個醫生意見好d! 希望幫到你!加油!

大宅

八週無心跳,可否食藥定吸宮會好d?

別墅

我上星期先做完藥流,喊完傷心完,養好身體重新出發,希望小天使快啲返黎我身邊。。。大家加油

複式洋房

我係2015 年已經小産了兩次,十分明白妳們的感受

大宅

我追第二胎
6月流產完9月剛剛又流第二次
不幸中大幸係兩次都自然排清冇乜唔舒服
而家睇緊中醫,等黎1次m如果正常我會11月再開工
大家要忘記失敗,繼續努力

大宅

我今年4月懷第一胎,好開心以為係最好既生日禮物!可惜8週果陣冇心跳,胎變形,醫生斷定係壞胎,第二日做人流!真係好心痛,好唔捨得!當時老公都好失,不過都扮冇野,唔想比壓力我!休息左幾個月想再努力,但經期好唔正常,40-50日先黎,我好擔心😞😞!今個月又係咁,成40日有多都未黎,驗左冇bingo😞😞😞😞😞 唔知自己仲有無機會懷孕!好心急想快d再有!

祝各位好孕+早孕!

複式洋房

上年8月空心胎,之後自己不斷調理身體,煲湯,燉肉汁,去跑步,去游水。同自己講調理番好個身體就可以再有BB。
今年8月又有左,同上次既預產期差一個星期。諗住等左一年,BB 終於番黎。自己覺得身體比上次好左,應該冇事既。點知8week 都冇閃閃,又一次失敗。
上兩星期才做手術,同上年做手術既時間又係相差一個星期。入到醫院,竟然係同上年同一間房,同一個床位。一見到果個床位,我即刻忍唔住爆喊!

大宅

我7月尾check到有,打算今個月尾結婚1周年可以公佈埋呢件喜事,點知bb 6week停止發育, 我係第一次,傷心左幾日就收拾心情,買返d supplement俾自己同老公食,希望快d可以迎接一個健康的Bb

複式洋房

上年六月做左次吸宮手術…上個月知道自己有左,事事小心,亦滿心歡喜…希望一切實順利
點知前幾天開始流血,個胎自然排出,個一下覺得佢真係離開我了
依家唯一可以做,就係調理身體

別墅

加油。好好調理身體

別墅

引用:我好明白你感受,我有慣性流產,3年內前後

原帖由 adaadaadaho 於 15-09-24 發表
我好明白你感受,我有慣性流產,3年內前後小產過7次,塞藥或自然流產都試過,每次綠d有控係驚多過喜,結果 ...
你好犀利呀,亦都好堅強,我都3次喇,但我冇信心下次會陀得好。

大宅

我好明白你感受,我有慣性流產,3年內前後小產過7次,塞藥或自然流產都試過,每次綠d有控係驚多過喜,結果每次都係過唔到7weeks,出街唔想見到大肚婆同bb,所有關於bb嘅野一見到就想喊,日日問自己係咪唔會有機會做媽媽,但我無放棄,終於上天賜左一個健康bb比我,而家已經一歲,另外都陀住一個女女已經14weeks,兩胎中間亦小產過一次,我好想鼓勵你只要你唔放棄個天會知道,養好身再出發,小天使一定會嚟搵你,加油

大宅

引用:我前日第1次流產,17w bb突然作動穿水排左

原帖由 wanmm323 於 15-09-24 發表
我前日第1次流產,17w bb突然作動穿水排左出黎,胎盤痾左1半出唔晒醫生用手挖出黎,威院照完話清晒,想問下 ...
我上星期做左手術(吸宮),都有幾日係排血塊,過後就排啡,但唔多血,如果你一星期過後都多血,建議你睇醫生。

男爵府

siubearbear 發表於 15-9-18 16:41
回覆 iamverysleepy 的帖子

我之前是結婚周年後一天知道BB無左, 傷心既感覺依家仲記得好清楚. 幸運地, 5個 ...
我係老公生日前知道有BB, 結婚周年果個月無咗.........而家就黎一年, BB都未返來

男爵府

我前日第1次流產,17w bb突然作動穿水排左出黎,胎盤痾左1半出唔晒醫生用手挖出黎,威院照完話清晒,想問下第2日出院後我仲有痾豬潤出黎正唔正常? 而家仲有流好多血,但未至於多到唔停咁,因為我始終係瞓係度,流下停下。

複式洋房

好耐冇上來睇,今日睇返好似昨天自己小產情難自禁溜下眼淚。話說我苦等了很多年終於今年三月有喜信,不過,4月頭失去了⋯⋯ 果種痛有誰能明白自己內心深處,究竟我還要等幾耐,上天啊,可憐下我賜給一個孩子。好無奈。

首頁

尾頁

跳至