自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

大宅

老師唔係應以身作則咩?

珍珠宮

9594 發表於 16-2-4 23:49
你個老師又係痴孖根嘅,學校夠規定唔比化妝啦,芭蕾舞表演時唔好化妝呀笨,仲要著到咁少布

...
E位超衰GE老C,佢其後講大話呃我,之後我無再JOIN學校DANCE CLUB,佢因為咁,打電話比我媽,作故仔,亂UP24,我媽信以為真,丙左我一大獲

水晶宮

熱血金章

引用:Quote:9594 發表於 16-2-4 00:32 個變態女

原帖由 Angel_Rose 於 16-02-04 發表
我記得你提過當時果位變態婆仲要係班主任,真係"校"門不幸

同埋得登為左佢要另外SAI $$買件著幾日GE野,我都 ...
你個老師又係痴孖根嘅,學校夠規定唔比化妝啦,芭蕾舞表演時唔好化妝呀笨,仲要著到咁少布

男爵府

回覆:點解老師着羽絨,學生校不褸裏面着羽絨背心都唔得

珍珠宮

9594 發表於 16-2-4 00:36
係喎,唔著校褸就話啫,校褸我都無除,佢話舊生先可以著灰色冷衫代替校褸,我心諗,行出街有邊個會一眼望得 ...
我諗如果果位衰老師係男人,佢仲要了人地件校褸去驗人地D衣著,相信大把女同學排住隊去差館告佢性SO妖

珍珠宮

9594 發表於 16-2-4 00:32
個變態女人話所有新生都要著學校件冷衫,灰色冷衫只可以舊生著,大佬,凍得有幾多個月,我唔想哂呢啲咁嘅錢 ...
我記得你提過當時果位變態婆仲要係班主任,真係"校"門不幸

同埋得登為左佢要另外SAI $$買件著幾日GE野,我都覺得好有問題,如果你本身未買要用到就話JE

以前我讀中學時,有位負責舞蹈組GE老師都好低能,果時我本身有係校外有跳芭蕾舞,芭蕾舞學校有D轉幫同學札頭GE器具,係粉紅色GE(芭蕾舞學校指明要用粉紅色),我小學開始跳芭蕾舞,中學果陣,都係因為個老師(MISS T)話加入學校舞蹈組學期尾就有優點記,我先加入JA MA.之後負責教跳舞果位導師(MISS L),話上堂要札起曬D頭髮,所以我拎返上芭蕾舞班果件粉紅色GE器具出黎用,點知第2堂,MISS T黎睇MISS L教成點,之後MISS T話我NG應該用粉紅色,因為校規話只可以深藍,黑,同棕.要我轉色先比用,吓?E+課外活動,我又淨係上課外活動果2小時先拎出黎戴,同埋MISS L都未出聲,佢憑咩出聲先?而且件粉紅色GE器具,我係本身一早買左,所以我都覺得佢SHORT SHORT地

珍珠宮

stoc15 發表於 16-2-3 06:57
我仔間小學好識變通,落雨校門會遲d關門,有15分鐘彈性,校長話怕小朋友心急怕遲到在街跑時跌到,呢排凍無 ...
人性化的校規,能夠張心比己的校長!

侯爵府

nyfng 發表於 16-2-4 00:44
其實重點係,老師會怕凍,學生亦會怕凍;着羽絨褸只為禦寒,並非標其立異或貪靚,為何不批准學生著呢?是學 ...AGREE

侯爵府

9594 發表於 16-2-3 01:11
校褸入面唔比著,我都親身經歷過,
真係都幾嬲,我又無除校褸 , 衫腳又無走出黎,唔係撩開我件校褸黎睇, ...
我都有你感受, 天氣凍著入面好正常.
唔夠暖而引致病, 莫非學校/校長想看到的局面?????

象牙宮

2024年龍年勳章

回覆:點解老師着羽絨,學生校不褸裏面着羽絨背心都唔得

8 完……

侯爵府

引用:Quote:原帖由 貓宅 於 16-02-04 發表我試過

原帖由 jannlly 於 16-02-04 發表
依家d人矜貴d
我又唔係咁睇

最好唔好病,醫院爆哂棚,人手又唔夠

睇醫生都好貴下

點解唔俾人著多d

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

其實我覺得最慘係D 女仔, 果日幾度我仲見到好多女學生著校裙, 淨係著對長襪,
真係睇到都凍, D 風係咁係裙底到入去個身到.

其實去到十度以下應該比女同學著運動衫褲返學啦, 起碼都應該比著條厚襪褲.

子爵府

2018父親節勳章 2018母親節勳章

回覆 jannlly 的帖子

我都話咗“係咪”,我無話“一定”,只是覺得望上眼總是風䄛,薄薄的,就算抓毛都不是能抵泠的。絨䄛好像很少學校用。

公爵府

好媽媽勳章

引用:係咪依家D學校已經“改革”到全都穿薄薄嘅

原帖由 Ste824 於 16-02-04 發表
係咪依家D學校已經“改革”到全都穿薄薄嘅風䄛?係就要撥亂反正,改穿絨䄛,又溫暖,又stylish,起碼唔駛凍 ...
咩呀!

依家學校嘅校褸大部分都係夾綿,又或者兩用喎,即係外面風褸款入面抓毛衫,需要時二合為一喎。
再唔係大地牌絨褸

大宅

引用:Quote:原帖由 cool2000hk 於 16-02-03 發表

原帖由 pumpumpurin 於 16-02-03 發表
接受唔到批評可以唔回覆…甚至考慮唔好上網
對批平我一直耐心回覆,但你留言係人身攻撃。

男爵府

BK Milk勳章

引用:其實我覺得每個老師做法唔同,我女老師好好

原帖由 ikkimama 於 16-02-03 發表
其實我覺得每個老師做法唔同,我女老師好好,最凍幾日同埋呢幾日都唔使我女除校褸,入便着住羽絨都得(我會 ...
如果係做運動係好應該除左先喔!

男爵府

BK Milk勳章

回覆:點解老師着羽絨,學生校不褸裏面着羽絨背心都唔得?

其實而家的保暖內衣咁好。 著一件+多件羊毛底底已經好夠。 再唔係打孖著羊毛底底囉!

子爵府

2018父親節勳章 2018母親節勳章

係咪依家D學校已經“改革”到全都穿薄薄嘅風䄛?係就要撥亂反正,改穿絨䄛,又溫暖,又stylish,起碼唔駛凍嘅時候為能不能穿羽絨而喋喋不休。反正在絨䄛內穿什麼都可以,羊毛底衫、泠衫、頸巾,再凍時在校䄛外加穿大䄛,有型又保暖,返工都是一set suit加大䄛(如果凍),這不是更設合現實嘅穿衣之道嗎?唔知D家教會有沒有跟學校商討過?

子爵府

hellomamiii 發表於 16-2-3 16:46
小學生男仔仲慘,14度以下才可穿長褲,14度以上著短褲仔,學校都痴痴哋!

仲要買兩條校褲!
我個仔間學校唔係計溫度,要有寒冷警告先可以著長褲!

之前幾年幾多度都只準著校褸,係今次格外開恩,累積到依家有3日比著DOWN JACKET!

公爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:凍檸檬茶 發表於 16-2-3 23:45 以前

原帖由 貓宅 於 16-02-04 發表
我試過呀, 可能我哋年代唔同 , 嗰陣都係羊毛底衫, 校裙, 冷衫 + 校褸, 不過我哋可以戴頸巾同著長冷 ...
依家d人矜貴d

首頁
12345...11

尾頁

跳至