懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

1) 有晚發夢前段似春夢,但去到緊張位突然有把聲同我講要8個月之後先有得愛愛,跟住之後驗發現中左,醫生話7w

2) 11~12w發過春夢...其實關唔關賀爾蒙轉變事?因為上網睇過話到咁上下週數性慾會增加番,但有人話陀仔先成日發春夢

3) 剛剛發嘅,夢到去照超聲波,護士/醫生低炒俾我睇到bb丁丁。
而家14w,我同C6仔囡都鍾意,最近亦冇睇過其他人超聲波嘅相,所以應該唔係下意識諗得多而發。
想問下係咪發夢見到係仔,好多時現實係相反係女嫁?

純粹想同各jm傾下計開心下,因為每次有哩啲夢我都會同C6講大家一齊笑下

珍珠宮

aki_kiki1104 發表於 17-2-23 19:16
係呀,,啲夢奇怪得黎又幾得意
C6同我媽媽番到黎屋企我再講多次個情境佢地都係咁笑
...
梗系喇,呢D夢真系好得意~~

大宅

aki_kiki1104 發表於 17-2-25 14:24
可能你照完知道性別個心掛少樣野,,所以連發夢,包括春夢都少左(emoji)

可能係,但係我都想精神上出下軌

複式洋房

Abbyduck 發表於 17-2-25 12:12
我今胎未照結構之前成日都發春夢,因為第一胎係女,嘔得好慘,而今胎一樣嘔得好慘,所以一心諗住都係女~ ...

可能你照完知道性別個心掛少樣野,,所以連發夢,包括春夢都少左(emoji)

大宅

我今胎未照結構之前成日都發春夢,因為第一胎係女,嘔得好慘,而今胎一樣嘔得好慘,所以一心諗住都係女~ 點知照完結構係仔,照完之後就好少有得發春夢了

大宅

我今胎未照結構之前成日都發春夢,因為第一胎係女,嘔得好慘,而今胎一樣嘔得好慘,所以一心諗住都係女~ 點知照完結構係仔,照完之後就好少有得發春夢了

複式洋房

ting_039 發表於 17-2-24 16:50
我果時發夢見到醫生話係仔 但有啲人話夢同現實係相反 點知2個月前證實係爸爸前世情人
...

我都有同c6講發夢同現實好似會調轉..
雖然大家仔囡都咁鍾意,但睇佢而家個反應似乎有少少偏向囡
因為佢仲不停講緊我夢見丁丁
都唔知佢係講黎玩我定真係咁想係囡

複式洋房

我果時發夢見到醫生話係仔 但有啲人話夢同現實係相反 點知2個月前證實係爸爸前世情人

複式洋房

tentty 發表於 17-2-24 16:37
事實上呢個菌真係好易中噶…多留意D好
都系你果句,宜家有咩事都唔想吃藥去解決
個感覺就係偷食完薯片好有 ...

偷食零食個感覺冇咁內疚..
因為抱住凡事唔過量就冇問題,

但係藥真係食一粒驚一粒

複式洋房

aki_kiki1104 發表於 17-2-24 15:52
你都有道理,成日睇新聞都話運送同接收嗰邊處理得唔好...哩樣都真係要留意
有左阿b真係感覺抵抗力差左,所以 ...

事實上呢個菌真係好易中噶…多留意D好
都系你果句,宜家有咩事都唔想吃藥去解決
個感覺就係偷食完薯片好有罪惡甘

複式洋房

SusanTam 發表於 17-2-24 16:14
2.我由第4個月至就生, 一個月有3-4次發春夢, 陀仔

我淨係11~12w發完之後哩兩個wk都冇lu...
可能遲啲又再發

大宅

aki_kiki1104 發表於 17-2-23 14:19
1) 有晚發夢前段似春夢,但去到緊張位突然有把聲同我講要8個月之後先有得愛愛,跟住之後驗發現中左,醫生話7w: ...
2.我由第4個月至就生, 一個月有3-4次發春夢, 陀仔

複式洋房

tentty 發表於 17-2-24 15:29
其實都唔怕吖,因為系好輕量既
樽裝奶同屋仔奶你要注意吖,
主要系運送過程,接收方唔會第一時間擺翻落櫃

你都有道理,成日睇新聞都話運送同接收嗰邊處理得唔好...哩樣都真係要留意
有左阿b真係感覺抵抗力差左,所以都真係唔敢亂搏,
以前有咩事有得食藥有得等個病慢慢偶好..
而家真係唔對自己負責都要對阿b負責,唔得亂黎

複式洋房

MrsTsea 發表於 17-2-24 15:24
唔係阿 有兩個女阿佢一個4歲半,一個30w......依家個大女已經成日同我爭老公,我扮嬲佢成 ...

咁計埋你係3條Queen啵..,
難怪佢咁講
叫爸爸珍惜而家會同媽媽你爭嘅階段..
大大下可能會冇咁痴爸爸,
到時變左爭妹妹黎錫!

複式洋房

aki_kiki1104 發表於 17-2-24 15:10
好多人都話媽媽奶肥媽唔肥b..
但醫生叫我飲所以嗰時就買左黎飲啦,
不過都諗住飲埋屋企嗰啲存貨就唔再買啦, ...

其實都唔怕吖,因為系好輕量既
樽裝奶同屋仔奶你要注意吖,
主要系運送過程,接收方唔會第一時間擺翻落櫃
甘就會有菌噶啦
驚你中沙門士菌吖…不過我霖睇每個人抵抗力掛
我宜家抵抗力比較弱,都好注意呢方面既野

大宅

aki_kiki1104 發表於 17-2-24 14:26

我有左初期都發過個夢係勁多女仔圍住C6..

唔係阿 有兩個女阿佢一個4歲半,一個30w......依家個大女已經成日同我爭老公,我扮嬲佢成日都話唔知幫邊個氹邊個先岩

珍珠宮

aki_kiki1104 發表於 17-2-24 14:46
阿b一早俾定提示你,,
可能之後會現實出現番嗰個湊仔情景都唔奇!

好慶幸你個老公係一個負責任既好爸爸。

複式洋房

tentty 發表於 17-2-24 15:03
噢…我一開波10週第一次照阿b已經好大隻
醫生有叫我飲奶粉,但果時反應大無飲,
之後舒服翻就開始飲鮮奶, ...

好多人都話媽媽奶肥媽唔肥b..
但醫生叫我飲所以嗰時就買左黎飲啦,
不過都諗住飲埋屋企嗰啲存貨就唔再買啦,
一黎真係唔好味,二黎我都驚太甜妊娠糖尿,
飲哂奶粉應該會飲番鮮奶..
冇雪過嗰啲怕唔怕有防腐呀?
c6話買玻璃樽或者屋仔奶俾我..

複式洋房

aki_kiki1104 發表於 17-2-24 14:56
而家14w,重左8磅幾,腰就粗左6吋幾
我一知道有左去搵醫生寫證明醫生就叫我飲奶食葉酸,可能見我瘦底,b ...

噢…我一開波10週第一次照阿b已經好大隻
醫生有叫我飲奶粉,但果時反應大無飲,
之後舒服翻就開始飲鮮奶,感覺mama會無甘肥
同埋我個醫護朋友叫我飲3.6牛乳,無雪過既先買
距話因為雪過既,買翻屋企個過程溫度有變化
會有菌,所以我一直都飲日本出果只3.6牛乳
未試過肚痛肚柯,以前一飲鮮奶就柯,
宜家比阿b吸收曬

複式洋房

tentty 發表於 17-2-24 14:45
都系噶,估估下最好玩
甘你未陀之前比宜家肥左幾多吖?
我等反應無曬,過左三個月先開始飲奶同吃 ...

而家14w,重左8磅幾,腰就粗左6吋幾
我一知道有左去搵醫生寫證明醫生就叫我飲奶食葉酸,可能見我瘦底,bmi都係偏瘦...
蛋就新年同家姐傾開知要食先開始

12w嗰時醫生話阿b size ok,所以我繼續飲同食..
係最近咳同喉嚨痛就冇飲奶,始終奶粉燥,
之前見好番啲諗住飲結果喉嚨又痛過,所以而家停左奶

首頁

尾頁

跳至