論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

第一次請印姐姐同埋照顧new born, 應該請廿幾歲定三十幾歲好呢?

廿幾歲我又驚佢會容易俾人搞大個肚,三十幾歲又驚冇咁好體力。

大宅

CCHINGC 發表於 20-2-11 11:36
其實睇人,我舊工人姐姐四十幾,新工人姐姐三十頭,但論做事俐落程度、反應都係舊姐姐好d,不過新工人姐姐 ...

真係好睇人,我個30幾歲嘅印姐就失魂冇記性,叫佢買三樣菜,佢話其中一樣唔靚所以冇買,點知原來係只買咗一樣,其餘嘅係買俾自己嘅菜同零食。洗衫唔分顔色,洗衣機洗到一半就熄機,衫未乾就摺衫,話極佢都冇用。

子爵府

其實睇人,我舊工人姐姐四十幾,新工人姐姐三十頭,但論做事俐落程度、反應都係舊姐姐好d,不過新工人姐姐比較溫柔,囡囡喜歡同佢互動多d,所以唔一定同年紀有關

複式洋房

candytsy 發表於 18-4-6 11:23
回覆 熊寶寶樂園 的帖子

我都係,請湊初生BB菲好過印, 一來干淨啲又溝通到,印教死人,又笨又慢,要好多時間磨 ...

我請左個印照顧我初生,佢23歲,蠢到無人有,番左3個月,每樣野都要溫故知新,番左個幾月仲有埋主婦手,損曬又吳肯貼膠布,叫佢用手套又吳肯,我俾d人奶佢叫佢每日要楂就當我唱歌,好多野都聽吳明人講野又吳問,我3個月都無俾佢掂bb,請番泥個原意都無左(emoji)

大宅

回覆 wai829 的帖子

氣力因人而異不是二十幾或三十幾的分別
二十幾歲未定性,三十比較放心
裝睡的人喚不醒, 裝聾的人聽不聞

大宅

30幾歲的好d, 我請左個24歲,自己有2個小朋友, 都完全唔掂, 挂住玩手機。

別墅

我自己個就24歲做到而家32,結咗婚有個女,之前斷約轉過黎幫我.係就係蠢d,但勝在肯做,係間中有少少情緒問題成日喊囉!

禁止訪問

男爵府

2024年龍年勳章

cutie_sheep 發表於 17-11-10 10:07
最好2幾,我而家請咗個35,搬張櫈都冇力,等我搬

佢係咪扮無力咋

複式洋房

三十幾歲會成熟穩重D

大宅

睇緣份,年紀唔係問題

複式洋房

廿尾三頭,生左就比較好

民房

我個前工人41歲都大肚,所以係冇絕對寧願揀個有眼緣嘅算數

男爵府

回覆 Rurukuma 的帖子

甘請個人幫輕下你父母都岩既,我今日炒左個我用左5個月既印,依家心情鬆晒,又吾洗為左工人既事同99嘈交,最多自己辛苦少少,收工返去做多D家務囉~

複式洋房

wmkcnw 發表於 19-7-4 19:05
我仲要睇下佢是否已經生左幾個小孩。因為要供書教學的姐姐,無咁易大肚和唔撈
...

我上一個咁差, 佢都生在5個。 今次我請既係生咗兩個。

複式洋房

Gloria22sen 發表於 19-7-5 10:06

咦你甘樣講,我又諗起可能D頭髮係佢,因為佢係訓廳既,我都有一次試過見到樓梯有條蟲屍 ...

其實我而家係靠我父母, 但真係老啦, 希望新既快啲嚟, 又正正常常啦.. 其實我請上一個嗰陣我都係充滿希望架..
我請幾個都係海外菲, 第一個其實做嘢OK, 但係就大小姐啲, 星加玻完約。第二個, 沙地亞拉伯完約, 全無可取之處。今次仲衰, 我請個合眼緣, 但係未出過國, 又41.. 祝自己好運中..

複式洋房

easimama 發表於 19-7-5 11:22
我姐姐係42了。。。。佢好易累

咁我好驚喎.. 我上一個好肥架... 見住佢大字形坐喺sofa瞓真係...唉
今次請呢個雖然41.. 瘦少少, 希望會靈活啲啦

複式洋房

Rurukuma 發表於 19-7-4 15:22
我今次都請咗40+1,希望都係好好啦。 廿幾我真係唔敢請.. 三十幾我覺得都係睇彩數。
...

我姐姐係42了。。。。佢好易累

男爵府

咦你甘樣講,我又諗起可能D頭髮係佢,因為佢係訓廳既,我都有一次試過見到樓梯有條蟲屍,專登吾提佢,點之日日都見有喺度,我忍吾住,捉住佢問有無日日抹樓梯,佢話有啊,我話真係咩?你跟我落黎睇下,我指住條蟲,佢無聲出,笑笑口! 前幾日我老公話抽氣扇又開始有塵,我話佢係吾會抹,連我老公都認同,次次都要提先記得抹,無話自動去做,我地商量左下星期一會炒佢,所以呢幾日都用到佢盡架!可惜天氣吾好,吾係真係乜都拎出黎比佢洗餐飽! 甘你有無長老可以幫手啊?你炒左佢有無搵個新姐姐?會不會考慮下海外菲?

大宅

我姐姐黎果陣係30歲,無耐前續左第一個約
佢有三個小朋友,響菲讀私校要比學費
So far都幾好,聽教聽話,希望佢keep住

首頁

尾頁

跳至