自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

不是大小姐,不是馬明,不是降魔的,再整個未夠班嘅唐詩詠。。。建議下年嘅電視民意選舉做大佢,成為香港最具代表性嘅電視選舉

男爵府

可能咁賽果先有noise

ms hong kong个冠軍都離哂大譜

男爵府

BB防敏心得分享勳章 Xmas吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回

mother904 發表於 18-1-22 07:50
蔡思貝女主角變配角,唐詩詠配角變女主角,造馬都造得好睇些少!

踩過界? 但呢度啲人話Ali 先係主角喎,如果係咁,蔡思貝當然係配角啦

水晶宮

回覆樓主:

一起罷投T v(emoji)

寶石宮

2023年兔年勳章

Momoko303 發表於 18-1-22 07:39
一個女配拎視后,一個最不受歡迎拎最喜愛,一個係譚仔落單拎女配
Tbb好野
...

子爵府

回覆樓主:

小圈子選舉,何必太認真!

大宅

Momoko303 發表於 18-1-22 07:39
一個女配拎視后,一個最不受歡迎拎最喜愛,一個係譚仔落單拎女配
Tbb好野
...

絕對同意,比大少姐拎就差唔多

伯爵府

2024年龍年勳章 2018父親節勳章

其實係冇票數ga...民意都冇用...係篤數ga!!!
成晚全部都係自己友親生仔女攞獎...又係要續約先有獎攞...!!!

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

chocolatebean 發表於 18-1-22 13:48
我一面倒LIKE 踩過界, 但係誇世代有劇集獎都係正常賽果
視帝都係浩信最有演技
男角色馬明都好啱數, 好多人L ...

我原來都係全投踩過界,後來誇世代結局,成個劇本好出人意表,有驚喜。 於是臨尾轉軚。
喜女我投 paris, 最女癲姐。 因為兩個我都鐘意,paris 比 never 更見進步,我諗住 paris 會多人喜愛。 蔡思貝做癲姐呢個角色係值得嘉許,但佢不受人喜愛,所以放做最女。 cherry 攞最女,感覺名不副實。 二線角色變做一姐,奇怪!

最男同喜男我投盲俠同 Mike kwong, 的士佬演技不及佢哋,尚待磨練。 但的士佬攞喜男我覺得ok,因為真係好多人鐘意。

公爵府

KarenC 發表於 18-1-22 13:54
謝謝你留意展鵬的劇 馬明喺降魔的真係有脫胎換骨之感,可惜不受力捧又不夠運,與視帝擦身而過 ...

記得你啦 展鵬確係好睇

侯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

猴子爸 發表於 18-1-22 00:10
不是大小姐,不是馬明,不是降魔的,再整個未夠班嘅唐詩詠。。。建議下年嘅電視民意選舉做大佢,成為香港最 ...

Tbb鍾意就得架la

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

noodleball 發表於 18-1-22 01:54
所以我好想馬明快d離開tvb,佢仲有幾耐完約?拍埋降魔的續集快d走啦,再留係tvb根本唔會有高層導演俾d好既 ...

Agree

翡翠宮

畀面勳章

peonica 發表於 18-1-22 12:08
不如取消個豬肉典禮,佢自己annual dinner 內部頒俾邊個就邊啦。何必惺惺作態擺民意上枱。夾硬捧只令人更反 ...

其實TVB唔係叫觀眾投票都冇咁興,佢地自己公司閂埋門頒獎,頒俾邊個都得,但搞場大龍鳳又投票又盛,最後咪又係中意俾邊個就邊個
唐詩詠係最佳女主角,話唔係造馬都冇人信
日日是好日

珍珠宮

環保接龍勳章

molasses 發表於 18-1-22 13:49
我原本都唔係, 但降魔的後睇到佢演技, 令我之後嘅有佢嘅劇都會想睇。同當年城寨一樣, 睇完之後會留意展鵬 ...

謝謝你留意展鵬的劇 馬明喺降魔的真係有脫胎換骨之感,可惜不受力捧又不夠運,與視帝擦身而過
人生本是苦

公爵府

KarenC 發表於 18-1-22 13:23
同意而且馬明為人謙虛,唔係佢fans但戥佢唔抵

我原本都唔係, 但降魔的後睇到佢演技, 令我之後嘅有佢嘅劇都會想睇。同當年城寨一樣, 睇完之後會留意展鵬有份嘅劇

水晶宮

ChloeMa 發表於 18-1-22 13:36
平心而論,你的選擇唔等於民意。

我自己投誇世代,盲俠,癫姐。 我覺得結果合理。 係唐c詠、朱神麗唔知 ...
我一面倒LIKE 踩過界, 但係誇世代有劇集獎都係正常賽果
視帝都係浩信最有演技
男角色馬明都好啱數, 好多人LIKE, 但演技又未去到視帝級
視后今年冇咩邊個突出, 我投比江美儀, 至在支持下佢. 但冇估到會係C WING 囉!
女角色仲以為ALI 好大機
男配山聰又係呼聲高
女配朱超爆, 佢自己都估唔到
女飛冇旕過係MAYYAN, 不過都可接受
男飛仲想GOG攞, 點知會比揚明

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

平心而論,你的選擇唔等於民意。

我自己投誇世代,盲俠,癫姐。 我覺得結果合理。 係唐c詠、朱神麗唔知點解跑出啫。

馬明d戲好一般,未到視帝 level。 呢個係我的見解。

子爵府

lazypig 發表於 18-1-22 08:27
唔係喎,跨世代我睇哂五十集,李佳芯多戲過田吖
成套野, 最多戲份既女角色咪ali

珍珠宮

環保接龍勳章

molasses 發表於 18-1-22 01:45
馬明唔差得話王浩信喎, 平心而論, tvb有幾多好好嘅角色俾過馬明先?

同意而且馬明為人謙虛,唔係佢fans但戥佢唔抵
人生本是苦

琥珀宮

猴子爸 發表於 18-1-22 00:10
不是大小姐,不是馬明,不是降魔的,再整個未夠班嘅唐詩詠。。。建議下年嘅電視民意選舉做大佢,成為香港最 ...

男那邊算正常,個結果都算係多人撐既,無一個選舉結果係乎合所有人口味。

但女配角及女主角,似乎真係大部分人都唔認同,尤其女配角

首頁

尾頁

跳至