夫婦情感

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

最近發現C6有婚外情,嗰個係佢個Ex,因為拍拖嘅時候我問過佢啲情史,我認得嗰個女人,佢哋應該識咗好多年,我記得佢嗰陣時話,好鍾意呢個女仔,但係因為自己衰,有女朋友走去追人,結果一齊左好短好短時間,佢哋就分開咗。然後C6搞掂晒所有嘢,再搵呢個女人,佢已經唔肯再同佢一齊。

所以睇相一眼就認得呢個女人,其實準確地我唔知佢哋開始左幾耐,但佢哋之間認識,一定耐過我同C6,只係我係我C6拍拖最耐嘅女朋友。

大宅

AudiQ7 發表於 18-12-19 10:48
最近發現C6有婚外情,嗰個係佢個Ex,因為拍拖嘅時候我問過佢啲情史,我認得嗰個女人,佢哋應該識咗好多年, ...

一睇你打呢段文字已經覺得你老公真心中意個女仔,可以承諾得個女仔,唔掂你佢真係做到!如果我係你,我真係睇完呢d信息,我諗我會堅決咁離開!你老公唔單止係出軌而係佢真心遇番佢最愛既人!所以好難有把握可以爭到佢番黎!留得到個人又留唔到佢心,咁又點?我講下我情況同你有小小類似,我又係心急想結婚既人,因為自己家庭既問題,所以好早結婚。所以之後老公層經都同人地講過我唔係佢一生最愛但佢會負責任去照顧我同個女,佢只係負責任而留低。但我同你結局唔同就係佢以前既女仔無搵番佢!而我地隨著時間一齊既經歷就無左佢之前講既責任而有愛!

大宅

回覆樓主:

開始積極鑽佢d錢,資產轉移,佢暫時未離婚只係小3未迫佢,1迫你隨時咩都無。

別墅

最近發現C6有婚外情,嗰個係佢個Ex,因為拍拖嘅時候我問過佢啲情史,我認得嗰個女人,佢哋應該識咗好多年, ...

不動聲色,改變自己,追返個老公返來吧

http://bit.ly/DJI_MavicProV2

民房

就算佢返黎
都只會係因為責任
唔會因為愛情
如果細路仲細(講緊幼稚園咁細
其實離婚唔會對佢地有太大傷害
反而你拖得越耐佢越傷

水晶宮

BK Milk勳章

AudiQ7 發表於 18-12-19 15:43
我真係輸咗九成?其實我都有責任,阿仔出世之後,我個重心放晒落牙仔,冷落左佢,而且脾氣好差。

我依家 ...

你做咩都無用你明吾明?
依家係人地吾再愛你
醒未
離婚係遲早既事

男爵府

AudiQ7 發表於 18-12-19 15:49
比着平時,有啲乜嘢我一定爆左先。但今次我真係唔敢,佢平時忍讓同遷就我嘅,今次簡直係一次過要我還。

...

樓主,你處理得很好。
你C6心中已有打算,分分鐘等小朋友大左,就另組家庭。千萬不要衝動。

恕我直言,講感情你輸晒。你現在可以做的,是從C6身上為自己兒子爭取更多。叫佢儲錢俾個仔又好,儲乜儲物都好,要知道佢有幾錢。

第時真的分開,你和兒子生活都會好些;即使佢回頭,儲多個錢都無壞。

若你們有共同物業,慢慢轉返自己度。

男爵府

littlebebe_0603 發表於 18-12-22 00:08
當年我同佢拍拖5年,發現佢背住我有第個,我覺得一份不屬於我的感情,一個不愛我的人,我完全唔猶豫分開。 ...

世事竟可以如此相似!
不過分別係樓主嘅C6同EX一齊時間唔長

複式洋房

其實你唔想分開係咩原因?
因為仲好愛佢?唔甘心?怕分開後會唔習慣無咗佢嘅生活?
因為唔想小朋友喺無爸爸/媽媽嘅環境長大?
因為怕離婚要面對家人親友指指點點?

俾我,我會慎重考慮分開,當俾條生路自己。
因為對住一個唔愛自己嘅人,真心好無癮。
而家確實係對方有第三者,分開一定唔係因為衝動/任性。
就當佢肯係咁二交下功課找掂你,你唔覺得你老公污糟㗎咩?
何況佢同你瞓埋同一張床,佢都咁堅持唔掂你,你可能生理上唔需要,但心理上你真係自我感覺良好?

第三者好得意㗎,初初一齊佢係為咗擁抱「愛情」(更多可能係激情)
但久而久之佢會越嚟越貪心,會想要得更多。

男爵府

AudiQ7 發表於 18-12-20 20:46
我呢兩日望住個仔,係咁問點解? 仲咁細?咁可愛。點解可以為左個女人咁對我地?

如果你唔知,其實佢無乜點對你哋。佢亦安份盡責。離婚個選擇權在你。

大宅

littlebebe_0603 發表於 18-12-22 00:08
當年我同佢拍拖5年,發現佢背住我有第個,我覺得一份不屬於我的感情,一個不愛我的人,我完全唔猶豫分開。 ...

原來你是另一邊的故事。

大宅

好媽媽勳章

仲有,你當我系衰人都好,俾我我會小心部署,佢可以話唔愛我提出分開,佢選擇得背叛我既話,我唔會俾佢有好日子過,出軌系要付出囉

大宅

好媽媽勳章

老婆脾氣差,唔再愛就系出軌既理由? d男人好白痴,有問題唔解決反而選擇傷害身邊人、傷害自己仔女。
佢返到黎對你仲未態度差既話佢對你仲有三分驚,分唔分開都好自己要計清條數先好行動。佢對得ex有情唔多唔少對你、對仔女都有份情存在。一個咁渴望一齊既ex如果佢真係咁愛佢一定會出聲走左,你記住,出得軌既男人心態一定自私,你諗下,做得小三既賤女人邊會安於做小三,佢地一定會想坐正既一日,男人一定會拖字缺,佢地一定有意見。男人怕煩,當佢地問題多左慢慢男人會覺得煩就卻步。唔係佢返黎你就當冇事,既然一時三刻未有咁快走到,好好諗下自己下一步點行。你咪當尼段時間系最後開心日子囉。走唔難,即使佢最後留低你內心其實亦唔好過。果種感覺好折磨。但時間會話你知點做為最正確。點樣保障你自己同個仔日後生活最實際。

大宅

回覆樓主:

樓主點都好,一定要改下啲脾氣,試下盡力為頭家,或為大家去同老公好好相處試下先。咁多年黎一路忽視個老公,要修補嘅話,預咗要唔係一時半刻就可修補到關係,亦預咗未必有好結果。
一段關係去到咁,女人都好大責任,其實企個老公角度,佢都一路都用自己方式去為頭家,為小朋友。
我覺得就算要去到攤牌都唔好用爆形式去攤,只會比老公睇死你只會乜都大吵大鬧去迫佢就範或令佢難受。更令佢唔會留戀。
諗清楚係咪好想補救,如果係就要改變自己,當重新追過個老公返黎,就算最後都唔得起碼都盡咗力。

別墅

AudiQ7 發表於 18-12-21 23:44
那你是什麼結局

當年我同佢拍拖5年,發現佢背住我有第個,我覺得一份不屬於我的感情,一個不愛我的人,我完全唔猶豫分開。(當時只係拍拖)然後佢後悔搵返我,但我block曬同佢的一切聯繫,包括佢的朋友。然後我地就分開左12年,再見返佢,佢講佢當年的事,結婚,屋企的太太基本同你的故事好似,佢話人生苦短,所以唔想再分開,當年佢亦好痛苦,一個人喊......但今日的果係尋日既因,冇辦法回頭。

大宅

littlebebe_0603 發表於 18-12-21 13:59

樓主的經歷同我好類似

那你是什麼結局

男爵府

回覆樓主:

Bless u

大宅

1)繼續扮唔知,樓主老公仲講得出呢d說話,即證明同小三一齊時間不是太長
2)增加自己的吸引力,想想當初是甚麼吸引到你老公,然後將自己變得更好
3)打理好頭家,節日安排好活動,增加老公存在感,歸屬感
4)提醒自己間中要小鳥依人,另外在床上主動出擊

別墅

樓主的經歷同我好類似

複式洋房

AudiQ7 發表於 18-12-20 20:48
拍拖咁多年,我都想有個家,佢一直拖,一直拖。我禽晚睇佢電話,原來佢話結婚果日對佢黎講係一個形式,唔 ...

呢個感覺, 同我一樣... 我都覺得係一個儀式...
如果佢咁講...你已經輸晒

首頁
12345...6

尾頁

跳至