自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

各位好:
因已有很多白髮, 每次染完很快又出返, 特別係髮線位及兩鬢位,
好似有人說染淺色及highlight生出的白髮無咁顯眼, 是否真的呢?

我是自己買袁靚靘個隻染的, 髮線及兩鬢位要1個月就補染一次了, 真是煩人呀!!

有白髮的姊妹, 你地多數染那些色呢?

Tks!
[img align=left]D:\Documents and Settings\Administrator\My Documents\My Pictures\▲▽◎~1.gif[/img] [img align=left]C:\Documents and Settings\Administrator\My Documents\My Pictures\p1.gif[/img]

男爵府

回覆樓主:

我之前都係染深啡色,但白髮一出,黑白分明仲顯出,之後開始染金,就算白髮出番,都吾係咁覺眼。

大宅

AppleChow 發表於 19-1-10 14:15
請問去黃洗頭水係咩? 全頭漂會傷頭髮及乾嗎?

Tks!

因為染灰色,用去黃洗頭水(可以keep好d),染其他色(可能用不同去色洗頭水),你可以問髪型師,一般頭髮用品有。
全漂一定傷只不過好耐染一次,加焗油應該冇問題,不過自己塗髮尾油(因為成日染、電,感覺好d)

男爵府

jessicap 發表於 19-1-10 13:08
全個頭漂,染深灰,髪型師叫我用去黃洗頭水,洗洗下甩色會come d, 靚d,生出來白髮頂部冇更明顯,比之前 ...

請問去黃洗頭水係咩? 全頭漂會傷頭髮及乾嗎?

Tks!

[img align=left]D:\Documents and Settings\Administrator\My Documents\My Pictures\▲▽◎~1.gif[/img] [img align=left]C:\Documents and Settings\Administrator\My Documents\My Pictures\p1.gif[/img]

大宅

AppleChow 發表於 19-1-10 12:50
請問是Highlight漂染嗎? 你通常全頭整那個色及highlight那個色?

Tks!

全個頭漂,染深灰,髪型師叫我用去黃洗頭水,洗洗下甩色會come d, 靚d,生出來白髮頂部冇更明顯,比之前冇漂,染完靚好多

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

一個月補一次唔算耐啦, 我兩三星期就要補

男爵府

jessicap 發表於 19-1-10 12:17
我用緊呢個方法, 暫時OK

請問是Highlight漂染嗎? 你通常全頭整那個色及highlight那個色?

Tks!

大宅

AGa1111 發表於 19-1-9 18:51
白髮染淺一定要漂染有用,咁樣生返出黎先唔覺,否則一定要染深色先遮到
...

我用緊呢個方法, 暫時OK

男爵府

2024年龍年勳章

mei524 發表於 19-1-10 10:55
幾時發明到食藥可以出黑髮,
染髮好烦呀!

食維新烏絲素得嗎?有冇人試過?

侯爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章

幾時發明到食藥可以出黑髮,
染髮好烦呀!

大宅

AppleChow 發表於 19-1-10 09:48
咁你是否染深楬色/栗子色再Highlight?

Tks!

Stylist 叫佢做ash gray 色

珍珠宮

虎到金來勳章

回覆樓主:

我基本上一個月染一次,多數做棕色咖啡色之類,其實3個星期已經見到白髮走晒出嚟,但唔會做highlight,我頭髮太幼,好乾,再做highlight 頭髮會霉。。

男爵府

gobears 發表於 19-1-9 23:28
染Highlight,白頭髮出返會無咁顯眼

咁你是否染深楬色/栗子色再Highlight?

Tks!

男爵府

AppleChow 發表於 19-1-9 16:47
各位好:
因已有很多白髮, 每次染完很快又出返, 特別係髮線位及兩鬢位,
好似有人說染淺色及highlight生出的 ...

我都有你同樣嘅問題,我問過髮型師,佢話要染深色嘅顏色先蓋到白頭髮,一染深色頭髮就老好多年咁!真係好無奈!

子爵府

畀面勳章

我從20歲開始有白頭髮,頭十年都係染啡紅色,之後呢6年都染灰綠帶藍,有時多D灰,有時少D灰多D綠,有時偏藍,暫時都仲好鍾意呢三隻色,頭十年自己染多,好少出去染,但由於近呢6開始對自己染既染劑過敏(係所有牌子都過敏,包括日本韓國牌子),一定要出去染

大宅

回覆樓主:

染Highlight,白頭髮出返會無咁顯眼

珊瑚宮

回覆樓主:

深色, 淺色都無問題, 買寫明可遮蓋白髮的染髮劑

琥珀宮

AppleChow 發表於 19-1-9 16:47
各位好:
好似有人說染淺色及highlight生出的 ...

一定深色!

淺色頭髮要好young 先靚,年紀大d就感覺頭髮好hon 好MK c9 feel

珍珠宮

回覆樓主:

白髮染淺一定要漂染有用,咁樣生返出黎先唔覺,否則一定要染深色先遮到

子爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

要深,自然棕色

wcpcelia    發表於 19-1-10 15:31

首頁

尾頁

跳至