夫婦情感

跳至

首頁
12345...8

尾頁

男爵府

事源上星期俾我發現老公同某位女同事好close, 佢哋工作上已經合作咗幾年所以好熟絡, 公事私事都會傾. 我一直知呢個女人嘅存在, 但因為個女同事都已婚, 我都不停安慰自己老公同佢只係好熟嘅同事.

佢哋friend 嘅程度, 係女同事去旅行, 買咗件某名牌子嘅衫俾我老公做手信 (個女人話當地買好平), 當我知道時, 我已經唔高興, 因為我自己唔會買衫俾親人/男友/老公以外嘅男仕, 除非人哋開口想我幫手買,
跟住我老公話, 個女人有買埋俾另外一個男同事, 我無辦法求證, 但都照信佢哋

跟住有一年X'mas, 俾我發現老公收到張X'mas card, 但無寫署名, 只畫咗好似貓腳印嘅公仔, 我問老公係邊個送, 佢話係呢個女同事同另外一個同事夾埋送俾佢, 我覺得好怪, 送card 俾人咪直接寫名, 畫咩公仔, 攪到我疑神疑鬼.

又試過個女同事整咗麵包, 佢whatsapp D 麵包相俾我老公睇, 跟住第二日拎返公司俾我老公食, 因為唔只我老公, 佢有請埋其他同事食(呢點我confirm 咗), 所以我又忍咗佢, 但一直對個女人都有戒心

間中老公都有同我提及呢個女同事, 話工作上點樣合作甚至我哋屋企有D 事要人幫手, 呢個女同事都俾到reference 我哋

直至上星期, 我用老公電話send whatsapp, 俾我發現呢個女同事send 自己畫嘅畫俾我老公睇, 我覺得佢哋熟嘅程度已經超出我想像, 當晚我就捉住老公傾, 點解個女人會send 畫俾佢睇, 我老公話因為之前傾開我哋小朋友鍾意畫畫, 我老公俾小朋友D 畫個女人睇, 個女人讚我小朋友有天份, 跟住自己又send D 畫俾我老公睇, 但我覺得老公忘記咗自己係有家室嘅身份, 佢對呢個女同事唔識避忌, 最嬲嘅係, 我見到佢哋有張合照, 係個女人'橋'住我老公隻手, 個頭又'捱'落我老公膊頭度, 背景係公司, 當時我嬲到大鬧佢係咪當我死嘅, 當刻我覺得唔可以再唔出聲, 掉番轉我將自己代入個女人度, 我一定唔會'橋'住個男同事, 個頭又'捱'落去影相.

我老公誓神劈願話佢同個女同事無嘢, 佢哋只係好朋友, 佢都應承我以後公事外嘅事唔會同佢傾同回應, 我提醒老公, 我好介意佢同呢個女同事咁FD, 我亦唔會接受佢有呢個'好朋友', 我老公答應我以後會避忌, 而家過咗一星期, 我老公無主動做D 咩令我安心, 可能佢都唔知可以點做, 今朝我要求佢掉咗個女人送件衫, 我老公二話不說即刻掉落垃圾桶. 不過我發現, 老公已經delete 晒之前同呢個女同事嘅whatsapp history, 但我之前已經睇過佢哋之前whatsapp 嘅內容,
無一D 超出朋友嘅對話. 而家開始, 佢哋d whatsapp msg 都係圍繞住公事, 不過我嘅心情仍然未平伏到, 一諗起張合照我就好嬲, 其實男女同事之間咁影相係咪好common? 係我太守舊? 係我自己諗多咗?

男爵府

SHIRELYYW 發表於 19-1-22 11:22
我都一定要他掉,明知我唔中意都重要著上身,更不會同他客氣,叫我點信佢無野 織比我老公把 ...

所以呢件事教我唔好扮大方,有咩唔對路就要出聲,唔係第時鬧交’了‘出來嘈仲衰

大宅

小_魚 發表於 19-1-18 15:11
回覆 sheep010 的帖子

但唔係主動自己掉呢, 都係要我開口叫佢, 如果佢敢再著上身嘅我就唔同佢客氣......:h ...

我都一定要他掉,明知我唔中意都重要著上身,更不會同他客氣,叫我點信佢無野 織比我老公把鬼呀。

我都同C6講明,如比我發現我會帶個埋小朋友走,唔會有機會比,需然傷心,但我會做到絕不回頭。

別墅

小_魚 發表於 19-1-18 18:44
Haha,呢個時候俾你讚唔知開心定唔開心好.
唉,掂唔掂到只有C6 同個女人知了,問個C6實話冇啦
...

你喺佢面前織冷衫,佢問你織比邊個,你話織比男同事⋯⋯照板煮碗

http://bit.ly/DJI_MavicProV2

大宅

小_魚 發表於 19-1-18 14:59
回覆 Stephen3163 的帖子

張相俾C6 delete 咗了, 因為係個女人whatsapp send 來, 我話佢之前delete 晒d ms ...

你畫得好叻

男爵府

Stephen3163 發表於 19-1-18 18:11
你畫得好有天份喎,一定有貼住喇

Haha,呢個時候俾你讚唔知開心定唔開心好.
唉,掂唔掂到只有C6 同個女人知了,問個C6實話冇啦

別墅

小_魚 發表於 19-1-18 14:59

張相俾C6 delete 咗了, 因為係個女人whatsapp send 來, 我話佢之前delete 晒d ms ...

你畫得好有天份喎,一定有貼住喇

男爵府

回覆 babyco 的帖子

希望啦, 買手信--(買衫)呢part 我無得求證呀, 係老公話另外一個男同事都有, 但我無得走去問個男同事有無收到個女人送嘅衫

男爵府

回覆 sheep010 的帖子

但唔係主動自己掉呢, 都係要我開口叫佢, 如果佢敢再著上身嘅我就唔同佢客氣......

公爵府

回覆樓主:

就咁睇又唔覺有野 ,但真係好朋友的話有時影相可能會有身體接觸都唔奇 ,同埋佢買手信同整包都唔止你老公一個有

男爵府

張相俾C6 delete 咗了, 因為係個女人whatsapp send 來, 我話佢之前delete 晒d msg history, 連呢張相都delete埋
我憑記憶畫番出來啦, 我唔太記得個女人D手點擺了, 總之其中一隻手就撓住我老公啦, 其實都唔知佢個胸有無掂到我老公手臂

公爵府

0030 發表於 19-1-11 12:37
個女同事系咪好靚女/好後生?字面睇我就不覺得真的有曖昧,我自己覺得男女系有真正的友情,可以做好朋友~ ...

可能女人嘅第六感都幾準嘅

男爵府

回覆 tintinlam 的帖子

我就係好耐之前居然俾佢哋兩個單獨出來食晚飯. 好似係送衫之前, 老公話個女人約佢食飯(唔記得當時用咩原因約出去了), 淨係記得當時C6 問我, 我又費事咩都話唔俾, 咪扮大方照俾佢去, 點知捉蟲, 所以我決定咗, 以後無必要嘅話, 都唔準佢單獨同異性食晚飯定其他消遣架喇

男爵府

小_魚 發表於 19-1-11 11:43
事源上星期俾我發現老公同某位女同事好close, 佢哋工作上已經合作咗幾年所以好熟絡, 公事私事都會傾. 我一 ...

我覺得神女有心,不過你老公肯即刻掉左件衫都算唔錯呀

別墅

小_魚 發表於 19-1-11 12:12
多謝你哋嘅意見, 其實我覺得自己應該冷靜D 同佢傾, 不過一見到張相就火遮眼, 我真係唔明點解一個已婚女人會 ...

有冇相可以 post 出來?

子爵府

skac 發表於 19-1-14 00:35
睇你d 內容,覺得好熟口面,因為就好似我c6個舊同事。個女人都係結咗婚,所以我覺得係咪已婚喺現今世代中係 ...

我之前都遇到, 情形有9成似, 我都信自己老公冇嘢, 但唔排除別人有冇嘢, 最搞笑之後佢約我老公出去食飯, 我老公同佢講我太太唔鍾意唔出啦, 佢叫我老公叫埋我出來見下面哦, 佢幫我老公同我解釋哦.
老公, 佢係你邊位啊, 代你同我解釋, 解釋咩啊?
之後我老公為表清白, 將佢電話比我KEEP, 點知個女既日日SEND比佢, 提佢著衫, 要小心身體, 準時食飯, 要唔要飲湯?
跟手我將老公上天花板. 之後個女人四維唱我老公怕老婆,又話我惡.
SO WHAT! 起碼身邊D人冇人覺得佢冇嘢哦, 佢老公就比人笑到面黃.
大姐, 大家都係女人, 都有頭家, 搞埋呢D咁既嘢.

男爵府

回覆 Ashleycorina 的帖子

係呀, 真係好多謝咁多位JM 幫手分析同提意, 俾我知自己嘅直覺無錯, 同埋暫時我老公仲係可以相信, 不過我都會提醒自己要小心D 個女人同埋睇緊D 個老公

珍珠宮

王國教室勳章

小_魚 發表於 19-1-14 17:29
回覆 unknown 的帖子

即係而家仲係未知你老公係咪有古惑? 如果選擇咗接受不如對自己好D, 唔好再諗, 做多D ...

你無想多左,我覺得個女同事係more than 熱情!
我都外國大,先生外國人,但我地都唔會咁同同事影相!好friend 都唔會囉!咁樣根本唔係禮儀啦!
我覺得你老公未必有d乜,但有d男人感覺上好sensitive 有d男人遲鈍d....但個女同事,我覺得好可疑呀!
呢度好多意見都好好,你記住唔好為個女同事破壞心情同關係,反而要同老公sweet d

大宅

rita1208 發表於 19-1-14 17:51
咁真係不要再想太多, 自己健康最重要!!老公嘅事放淡D!!

謝謝(emoji)(emoji)

大宅

unknown 發表於 19-1-14 14:40

我嘅case比較嚴重,男人一定話冇野,又話我多疑,胡思亂想 ...

咁真係不要再想太多, 自己健康最重要!!老公嘅事放淡D!!

首頁
12345...8

尾頁

跳至