自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

要....................一定要

wcpcelia    發表於 19-2-16 09:00

別墅

究竟我是誰 發表於 19-2-16 21:19
啱啱再睇新聞報導,政府係倡議一次性引渡,睇唔到有拉埋大陸做,只係泛民班人驚定先,所以反對,有錯請指 ...

我知你睇邊度嘅新聞報導

香港女子潘曉穎一年前在台灣被殺,觸發香港修改移交逃犯條例,建議刪除單次引渡的地域限制,大陸、澳門、台灣都適用,並由原本要經立法會審議,改為由行政長官發出證明書啟動請求
https://www.facebook.com/icablenews/videos/763015427394798/

https://www.facebook.com/icablenews/videos/252044549015504/

好清楚講明大陸由唔得改做得,只包括台灣都唔得

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

.xlsx 發表於 19-2-16 20:47
我只想講唔係就咁反對咁表面,要引導可以有好多方法

要做可以鋪鋪清,點解又要拉埋大陸一齊做,政府不過 ...

啱啱再睇新聞報導,政府係倡議一次性引渡,睇唔到有拉埋大陸做,只係泛民班人驚定先,所以反對,有錯請指教。同埋泛民班人反對之餘,有無建設性提議,好似睇唔到

別墅

究竟我是誰 發表於 19-2-16 19:21
其實唔止一單,另外仲有三單

我只想講唔係就咁反對咁表面,要引導可以有好多方法

要做可以鋪鋪清,點解又要拉埋大陸一齊做,政府不過借呢個CASE做包裝/掩飾,唔係真心幫受害人家屬

水晶宮

.xlsx 發表於 19-2-16 18:14
如果是一心一意為台灣兇殺案受害人和家屬彰顯公義討回公道,只需將修訂限制於台灣、並且設定日落條款就行。 ...

其實唔止一單,另外仲有三單

別墅

究竟我是誰 發表於 19-2-15 20:36
泛民嗰班唔支持哦!
如果是一心一意為台灣兇殺案受害人和家屬彰顯公義討回公道,只需將修訂限制於台灣、並且設定日落條款就行。
回看2017年鄧桂思事件(臨時修例將合法捐肝年齡由18歲降至17歲,並有日落條款),只要是真心為港人福祉著想、背後沒有其他目的,政府和立法會其實是可以一夜之間就把工作做完,順利將疑犯移交台灣,毋須將內地和澳門牽扯進來。
https://www.facebook.com/AlvinYeungCP/videos/252138845703092/

乘機食人血饅頭

禁止訪問

禁止訪問

公爵府

回覆樓主:

好驚修例以為可引渡政治犯果D人話—單半單殺人好少事吖嘛!

禁止訪問

水晶宮

rabbit75 發表於 19-2-16 09:39
啫係話支持定反對呢?
我埋解能力差
請直接答

昨日新聞講民主派呼籲市民 聯署反對

水晶宮

tester5 發表於 19-2-16 08:55
交,大家都想交,希望殺人犯受法律制裁。
但要講道理、要有指引、要程序;唔係關埋門,警方想點交就點交。 ...

龍門真係任妳擺,無得輸

禁止訪問

翡翠宮

畀面勳章

牛子 發表於 19-2-16 09:58
佢GE意思係, 反對派兒家只支持同台灣有引渡協議, 至於內地就唔應該現階段都包括埋
...
嗰班人之前一口就反對,而家見群情洶湧就改口話唔包括大陸,正一政渣
日日是好日

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

唉...希望快d懲罰個殺人犯啦
什麼都也自有它盡頭 別要逝去才珍惜今日所擁有

禁止訪問

禁止訪問

瑪瑙宮

大廚勳章

mother904 發表於 19-2-16 09:41
大陸要捉既人,自然可以叫被捉者「用自己方法離境」,駛搞咁大壇野。

所以呢啲人咪為反對而反對囉。。大陸做嘢根本唔需要跟你法例。。係要捉你你都人間蒸發啦
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

翡翠宮

畀面勳章

seaheart88 發表於 19-2-16 09:14

我之前好似聽到新聞有條友喺度嘈話咁樣好危險。。萬一大 ...
大陸要捉既人,自然可以叫被捉者「用自己方法離境」,駛搞咁大壇野。
日日是好日

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Mm233 發表於 19-2-15 20:50
唔好亂講野

人地係希望有個更有保障既方法移交

啫係話支持定反對呢?
我埋解能力差
請直接答
謝謝
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

首頁

尾頁

跳至