婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

別墅

已經婚後同6299分開住,冇咩事盡可能都少見,但少不免大時節生日飯要蒲頭,但宜家直頭見都唔想見,聽到關於佢地既野自己好敏感又好易著火,慢慢萌生左想離婚,有冇人好似我咁萌生左呢個念頭?

別墅

我老公打算如果6299 是旦一個唔係度,就會接埋佢來住。其實都好合情理,但我唔太想。
雖然而家未發生,但已經覺得又想成全佢地,自己又唔想委屈...

你地會點做? 我有諗過第時我已經仔大女大,到時我自己一個離開, 因為呢個家已經唔再需要我。

男爵府

AppleBaby18 發表於 19-11-19 01:36
已經婚後同6299分開住,冇咩事盡可能都少見,但少不免大時節生日飯要蒲頭,但宜家直頭見都唔想見,聽到關於 ...

有,但諗深一層唔值
我老公冇反對我唔返去,所以算,我一句返/唔返,佢唔會迫我

侯爵府

瞓得好勳章

chuxxxwong 發表於 20-1-19 14:24
我都係因為姑奶想離婚
雖然老公企我個邊,但6299又係要迫和好,話一家人和諧個啲...好想永遠都 ...

你都叫好d
你老公企你個邊
可惜我老公唔係企我個邊
重成日因為佢地而鬧我

洋房

sasa0516 發表於 19-11-26 22:53
我係因為我姑9所以想離婚
我99亦因為我姑9用死威脅我要同姑9和好所以見少左
...

我都係因為姑奶想離婚
雖然老公企我個邊,但6299又係要迫和好,話一家人和諧個啲...好想永遠都唔使再接觸我姑奶

別墅

AppleBaby18 發表於 19-11-19 01:36
已經婚後同6299分開住,冇咩事盡可能都少見,但少不免大時節生日飯要蒲頭,但宜家直頭見都唔想見,聽到關於 ...

唔得 咁米俾佢奸計得逞

別墅

有啊!
我都系一樣,一唸起6299就唔想見到我老公,有時直情唔想同佢哋有任何關係同聯絡,唯一嘅方法就系同C6離婚。
不過宜家搬出來住,情況改善左,少左唸呢d,c6都比以前明白佢老豆老母幾過分,自己都唔想見到佢哋

大宅

kawainnn 發表於 19-11-28 11:39
搬係可以搬,問題係奶奶,唔一齊佢佢就喊到好似我拋棄佢咁,我係一世衰人,但其實住近啲關係好啲唔係仲好 ...

有,最近奶奶搬左黎住,真係想離婚

別墅

lemonma0921 發表於 19-11-20 22:04
生左小朋友更加覺得6299有問題
好彩平時小見。。但係都會因為6299嘈多左
...

我而家係

別墅

我而家有

水晶宮

我同你情況似,但我同老公感情ok,不會因為他父母影響到自己感情。咁易影響到盞益左他們。我咁辛苦供樓同生仔女。佢哋當然想過橋抽板啦!

複式洋房

有,當然有諗過因為6299唔結婚,依家有左BB,仲擔心呢個問題,如果老公唔識做都唔知點算(emoji)

禁止訪問

男爵府

jojocatjojo 發表於 19-11-19 09:42
唔會因6299問題而離婚,而是因老公處理手法態度而影響婚姻關係導致離婚
Jm講得好有道理,好有同感

男爵府

有,我都係

別墅

littlefunpig 發表於 19-11-28 11:49
到搬果陣, 梗係唔好仲大大聲落井下石咁, 話因為99你衰先搬

諗D 好D既理由, 好似屋企唔夠住, 小朋友要讀D好 ...

好來好去真係講得好好⋯
啲老公根本就唔明返到屋企又受靶果種感覺
我放工返到屋企係要輕鬆囉⋯⋯
唔好將事件搞到不可收拾既地步先黎搬

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

搬係可以搬,問題係奶奶,唔一齊佢佢就喊到好似我拋棄佢咁,我係一世衰人,但其實住近啲關係好啲唔係仲好 ...
到搬果陣, 梗係唔好仲大大聲落井下石咁, 話因為99你衰先搬

諗D 好D既理由, 好似屋企唔夠住, 小朋友要讀D好D既學校, 近返工之類
大家好黎好去就得

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

唔洗理佢, 你地唔係為99而活喎, 無理由因為99左右你地同小朋友既人生
搬係你同你老公既事, 搵好屋, 定曬, 到搬之前同佢講聲就得
你搬左之後可以一星期上去探佢1晚, 唔洗日日對住好好多
趁你老公仲同意就快D 搬, 搬左會諗點解唔一早搬
99唔好理咁多, 好似D BB咁, 媽媽出門口果下總係要喊下, 出左門咪又正常咁玩

大宅

littlefunpig 發表於 19-11-28 11:25
或者你自己帶埋老公搬?
而家40萬首期都買到層平平地既樓仔, 可以搬出去

搬係可以搬,問題係奶奶,唔一齊佢佢就喊到好似我拋棄佢咁,我係一世衰人,但其實住近啲關係好啲唔係仲好?我唔明點解要一齊住但關係唔太好....

大宅

littlefunpig 發表於 19-11-28 11:25
或者你自己帶埋老公搬?
而家40萬首期都買到層平平地既樓仔, 可以搬出去

佢媽喊曬口,要一齊住,搬咗佢媽得自己一個,我同老公講搬,老公都願意,但佢喊到勁慘,講到我迫佢囝搬,仲話我迫佢囝比壓力佢,佢囝怪我咁搞到佢媽傷心佢媽話依到一樣係我屋企,但佢都未同過奶奶住,佢根本唔明,老公難做,我都唔知可以點如果除咗離婚,定選擇一齊住

首頁

尾頁

跳至