自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

如果這失踪的六十多萬份檢測報告被找到,可能會一夜之間多二、三十萬宗確診

bettylovingbb    發表於 20-4-12 09:32

珍珠宮

畀面勳章

ernbe 發表於 20-4-12 19:59
Test conducted/done, 但完成到那一部份呢?包括processing? 所以文章提到

“The absent data underscore ...

其實你明唔明呢篇野講咩架

珍珠宮

小肥兔 發表於 20-4-12 18:40
(CNN)Dr. Deborah Birx said that the White House coronavirus task force is missing 50% of the data f ...

Test conducted/done, 但完成到那一部份呢?包括processing? 所以文章提到

“The absent data underscores how issues surrounding testing -- including overall volume, public accessibility and timely processing -- have remained a steady component of the federal government's coronavirus response.”

男爵府

.

珍珠宮

畀面勳章

ernbe 發表於 20-4-12 18:23
如果主因係驗唔切,驗完就會有數

(CNN)Dr. Deborah Birx said that the White House coronavirus task force is missing 50% of the data for coronavirus tests that have been conducted.

第一段已經講咗, tests已經conducted, 即已經完成咗, 但報告唔見 (未呈交)

Well, I'm telling you, I'm still missing 50% of the data from reporting," she said. "I have 660 (thousand) tests reported in. We've done 1.3 million. ... So, we do need to see -- the bill said you need to report. We are still not receiving 100% of the tests."

呢段都再講咗, 1.3 millions嘅tests已經做咗 (done), 但佢只收到 660k份 reports

珍珠宮

Edithcsm 發表於 20-4-12 18:03
咁交唔交到出嚟呀?數呢?交到就唔會話missing啦!

如果主因係驗唔切,驗完就會有數

珍珠宮

熱血勳章 醒目開學勳章

ernbe 發表於 20-4-12 10:04
如果想隱瞞,就不會高調要求交數

咁交唔交到出嚟呀?數呢?交到就唔會話missing啦!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

ASUS_JT 發表於 20-4-12 17:32
冇啲咁嘅樹。。。

多啲確診,當醫院塞爆,醫療系統崩潰,死亡率會大升㗎。
多d確診未有病徵唔會比入院架!
所以結果都係一樣
放下自在

伯爵府

cattz288 發表於 20-4-12 17:18
咁確診人數多D, 會拉低返死亡率喎

冇啲咁嘅樹。。。

多啲確診,當醫院塞爆,醫療系統崩潰,死亡率會大升㗎。

武漢就係確診人數太多,死亡率比其他省都高。

珍珠宮

cattz288 發表於 20-4-12 16:48
咁未知結果果班人係咪會留喺屋企自我隔離? 等得消息黎都病發左喇

甚至不會自我隔離,所以希望可以加快測試

cattz288    發表於 20-4-12 17:31

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

ASUS_JT 發表於 20-4-12 17:15
當然有分別啦,不過唔關醫院床位是否足夠問題。

確診人數多啲就驚嚇啲,侵侵民望低啲,連任機會渺茫啲咁 ...
咁確診人數多D, 會拉低返死亡率喎
放下自在

伯爵府

cattz288 發表於 20-4-12 15:54
應該係其中一個LAB既進度, 不過我想知, 其實有result同無result有無分別呢? 即係確診左又點? 佢地醫院夠位 ...

當然有分別啦,不過唔關醫院床位是否足夠問題。

確診人數多啲就驚嚇啲,侵侵民望低啲,連任機會渺茫啲咁囉。

琥珀宮

回覆樓主:

身為醫生,見到同僚水深火熱,個爛鬼總統得把口,唔㷫就假,使俾面個肥佬 爆你大鑊,拜登加油!

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

1773 發表於 20-4-12 09:52
特朗普:We’re doing very well.
係呀

珍珠宮

2023年兔年勳章 牛年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

美國好恐怖

象牙宮

ernbe 發表於 20-4-12 16:45

早確診冇咁易傳比人
咁未知結果果班人係咪會留喺屋企自我隔離? 等得消息黎都病發左喇
放下自在

珍珠宮

cattz288 發表於 20-4-12 15:54
應該係其中一個LAB既進度, 不過我想知, 其實有result同無result有無分別呢? 即係確診左又點? 佢地醫院夠位 ...

早確診冇咁易傳比人

珍珠宮

littlesister 發表於 20-4-12 15:09
如果你真係詳細睇原文就應該知 Trump 講一套做一套,好多人出聲話佢得個講字,唔係 lab 做唔切,就係 唔夠 ...

同意

象牙宮

bks2014 發表於 20-4-12 14:56

36樓的新聞話有16萬份做唔切,
應該係其中一個LAB既進度, 不過我想知, 其實有result同無result有無分別呢? 即係確診左又點? 佢地醫院夠位比病人住嗎?
放下自在

大宅

美國仲想繼續忍瞞疫情 已經爆到五朥七傷

首頁

尾頁

跳至