自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

美好大世界2017勳章

好多人網上賣嘢, 如食品,水晶, 化妝品....我見好平, 但唔知佢地來貨, 真定假。
衫,水晶買左假都接受, 鬼叫自己唔懂, 但可以照用。但食品, 化妝品怎check?
大家怎check? 上網search?

大宅

美好大世界2017勳章

我見fb有店主賣嘢, 唔知咩面霜"made in 外國" , 但我check 這款面霜只係供應國內市場, 亦唔見外國官網.但在香港全都係水貨多數網店才有售 而且fb仍好多人買, 唔知係唔係真貨? 本身想買, 但最後我無買, 可能係真貨, 但只供應國內市場品牌..

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

只幫襯大公司的網購, 唔會去fb買

子爵府

lizwai2003 發表於 22-1-26 10:59
好多人網上賣嘢, 如食品,水晶, 化妝品....我見好平, 但唔知佢地來貨, 真定假。
衫,水晶買左假都接受, 鬼叫 ...

到宜家都唔係好理解,點解要破壞大自然,開採啲石頭/晶體,返屋企擺,帶上身,然後將人為慾望想得到嘅:感情、家庭、財富、健康、事業、人緣,無限放大神奇功能

如果帶條「無敵粉晶」,但唔刷牙、爛口、野蠻、孤寒度縮、有借冇還、專同阿婆、孕婦爭位坐………咁仲有冇貴人朋友?

樓主,Sorry 離題

言歸正傳,有網購,例如farfetch 、mytheresa ,食材喜歡慢慢揀,吸收市場產品資訊

珍珠宮

mercurycc 發表於 22-1-26 13:00
呢地會信係真架!係bk成日有人問架!

問幾百蚊個loewe係咪真,我最記得呢個

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

kensiu 發表於 22-1-26 16:05
如果你enjoy shopping 了解價錢,營商手法,then over time you'll find that welcome supermarket is pro ...

咁多數都係買金象米,95蚊左右,淘大點心,39蚊三包,買下美國4012橙咁啦,都ok既,咁清潔野2,就一定唔夠藥房平

男爵府

oceandeepsea 發表於 22-1-26 14:58
有唔愉快經歷?

如果你enjoy shopping 了解價錢,營商手法,then over time you'll find that welcome supermarket is profiteer

珊瑚宮

kensiu 發表於 22-1-26 14:52
去aeon去一田去pk shop去759去昂坪360都唔去惠康

有唔愉快經歷?

男爵府

oceandeepsea 發表於 22-1-26 14:45
食,惠康
化妝品,萬寧
水晶唔識睇,門市買都一樣有可能中招

去aeon去一田去pk shop去759去昂坪360都唔去惠康

珊瑚宮

回覆樓主:

食,惠康
化妝品,萬寧
水晶唔識睇,門市買都一樣有可能中招
衫要試,最好門市買

男爵府

邊有甘多假貨,就算假貨,好多時一眼都看得出,唔好甘多幻想,尤其係食物,無騙子有甘多成本去制假,你話什麽名牌利潤高,外面銷售市渠道又唔多,賣出一個水分又高,先有成本整假貨,唔通幾元一個杯面都有人整假貨咩,佢唔賣到幾十萬件都回唔到本,佢有本事散到先算,賣幾件已經比人拉左,所以話一定要大商店信譽店只係心理作用

別墅

便宜莫貪

男爵府

回覆樓主:

我會買實物,拒絕網購,增加就業。

伯爵府

只買官網
大公司平台嘅
海外買Amazon要Amazon自己出貨先買(不過疫情怕有菌,唔敢買)另外仲有d大公司平台化妝品

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Charlotte_mom 發表於 22-1-26 13:15
上次有人中招話有實體店有晒地址
大佬啊個場有官網你都唔去double check,間舖根本唔存在,俾人呃咪問點解 ...

2020年有fb鋪頭賣口罩
寫有實體地址,真係有谷友幫我地去實地視察報告,跟住叫我地唔好幫襯,係騙案
不要從別人的嘴裡去認識我

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

無話可說 發表於 22-1-26 11:15
網上買任何野,除非海外,其他一律見有實體店先買

上次有人中招話有實體店有晒地址
大佬啊個場有官網你都唔去double check,間舖根本唔存在,俾人呃咪問點解

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

只會去信得過嘅網店
FB廣告果d,我會Google過有實體店可靠嘅至幫襯 (唔會豬到人哋寫就信,個地址根本唔存在)

象牙宮

LadyMacbeth 發表於 22-1-26 11:51
知係假都算

問係咪真個啲先搞笑
呢地會信係真架!係bk成日有人問架!

水晶宮

mytheresa, asos, goxip, net-a-porter, shopbop 呢D 真唔真 ?

大宅

唔好係fb 買,好多假網
收完錢唔寄貨

首頁

尾頁

跳至