嬰兒醫護

跳至

首頁
12345...12

尾頁

大宅

各位媽咪...我個仔巳去到最嚴重..全面包括眼像燒蕉一樣,昨日去急証醫生都話嚴重...即比急期28/1 睇尊科...我5個月冇覺好訓..一起身就見佢床被係血..面上結蕉後就快到幾個鐘龜列...冇咗表皮層..我試用多種方話..冇用, 因為傷口逢合唔到...正面大可憐了...我好心痛....

我會更新資料用大家分享, 互相支持

相片係24/01 影

別墅

陪月勳章

Maykhera-嚴重濕疹-更新用了新方法-最後希望

你有沒有幫他帶手套?先試下加條繩於2隻手套之間,把繩繞過背部,避免他再弄損面部令情況惡化

大宅

希望有濕診的b b 們都快點好番。我覺得用凡士林查發紅的地方唔效果唔錯,一定要保持滋潤

複式洋房

我個仔最近用左馬油,濕疹好左,塊面滑左, 之前有人話用尿茶面會好, 而尼隻馬油係含有尿素,吾知係咪甘樣所以對濕疹有幫助, 我吾講牌子,費事以為賣廣告.

複式洋房

回覆 catchuchu00 的帖子

全人奶可能係媽媽的飲食都有關,或者係傳傳因素。

複式洋房

有無試過睇中醫?

大宅

回覆 Robo 的帖子

未必關事, 我個仔全人奶B一樣有濕疹...

複式洋房

其實我有時都係度諗宜家D濕疹咁普遍,係咪因為大部分小朋友都係食奶粉????諗返起我地個年代,窮到奶粉都無得飲,但係就唔會見到好多人有濕疹.

你地覺得呢??

複式洋房

其實致敏源主要都係兩大類,接觸同食落肚嘅.食物都容易D控制,但係接觸的話有時就真係無可避免.....特別係床,好多塵蟎同細菌,黴菌,病毒果D.....

大宅

我個仔細個塊面都係爛到龜裂,後來去看一個好有醫德醫生陳鳴偉醫生,兒科,地址元朗建業街84號聯發樓地下2號舖,電話24736123,200幾元而已,我由青衣飛的都去看他,現時小病都去看他,他話要飲低敏奶,而且,後來幾乎全部好哂,但個仔又食手指流口水又有的濕疹就不用西葯用橫紋草 (或叫扁柏,又叫還魂草)煲水抹患處再揸physiogel AI cream加寶貝濕疹膏止癢抵敏,兩歲不到已全好啦。橫紋草好好,當然嚴重到孩子睡不了還要看醫生揸葯吃葯。濕疹洗澡要快可用沐浴油於十分鐘內完成再全身塗cream,如保濕好的QV cream,BB油等。

JJYau  我買咗扁柏...跟著點做..可以詳細解釋嗎??謝謝!  發表於 12-1-10 00:33

大宅

yes ar..我個仔巳好了95%...係做生物共振...我唔想hard sell..但係事實...仲開始食豬,魚...最開心係start drinking milk and no problem at all...咁奶冇problem..later will try cake..bread...

波子  好開心聽到你囝囝好左好多  發表於 11-9-29 18:15

大宅

畀面勳章

引用:你個bb嘅情況同我個仔極相似.佢未滿月已經

原帖由 szekai602 於 11-09-28 發表
你個bb嘅情況同我個仔極相似.佢未滿月已經開始有濕疹.我初頭以為係奶.所以冇帶個仔睇醫生.直到我個仔開始越 ...
我路過的答句的。樓主個仔而家已經好返,佢做咗生物共振。

複式洋房

回覆 szekai602 的帖子

請pm給我,謝!!

別墅

你個bb嘅情況同我個仔極相似.佢未滿月已經開始有濕疹.我初頭以為係奶.所以冇帶個仔睇醫生.直到我個仔開始越嚟越嚴重我先帶佢去睇醫生.我個仔依家已經7個月大.暫時都叫做好返哂.佢近依兩個月都冇發.我依家總算暫時可以鬆一口氣.總之就說來話長,如果你有興趣知我個仔用咩方法好返.你俾你e-mail我.我留個電話號碼俾你同你詳談.

JJYau  Could u pls pm me ur method?thx  發表於 12-1-7 21:41

大宅

回覆:happymamabb 的帖子

Hi happymamabb, 可否告知藥膏係邊度買?謝謝!

大宅

回覆:haiyan 的帖子

Hi haiyan, 可否給我藥方?我個女依家七個月,晚晚佢都抓到損晒,好心痛!謝謝!

大宅

我B e家好番7成,係在田灣白若明e生度睇既,
再加埋自己買日本馬油比他搽,磨沙玻離樽白色
蓋,D色好似花士令架,—日搽3次,超保濕滋潤,極力
推介!

禁止訪問

別墅

happymamabb 發表於 11-6-23 16:46
下甘真係好心痛wor! 佢一定好辛苦 ...

我阿B之前都有幾嚴重既濕疹,用過好多市面濕疹膏都唔work .. ...

happymamabb,

請問点可以買?可否PM給我.謝!

禁止訪問

首頁
12345...12

尾頁

跳至