自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

畀面勳章

老闆下午唔係公司, 好想叫下午茶餐, 雞肶沙津配凍檸茶外賣......

但係又減緊肥...........點好呢 ??

比半個鍾時間, 請大家幫我決定,

食-->> 支持

唔好食-->>反對

計時開始, 直到 4:15分

((多謝各位, 我已經戰勝魔鬼, 冇食下午茶))
((向我既目標邁進一小步喇))

honeybear0207  唔好食呀  發表於 11-5-11 19:05
meimeilam  唔好食! 忍 忍 忍 忍 .........  發表於 11-5-11 16:15
又呃一個POST, "叮" 兩分入袋

子爵府

醒目開學勳章

你唔好食呀...咁好味等我去食先..哈哈

伯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

樓主...加油呀...一定要堅持~~
珍惜自己,珍惜身邊人...珍惜眼前人
不要給自己一個遺憾~

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

水晶宮

好在你冇食咋
雞比勁肥!唔炸既 都肥!
沙律醬又超肥!
檸茶又肥!

減肥期間…我只飲水/熱飲(盡少糖)咋!

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

果然叻女, 戰勝魔鬼!

Laipyerica  多謝!!  發表於 11-5-11 21:23

侯爵府

jllulu 發表於 11-5-11 16:25
首先你講吓你幾高同幾磅, 睇吓係咪真係肥, 好怕d人跟本就好瘦但就成日話要減肥! ...

Laipyerica 我真係好肥架, 5"6, 190磅呀....唉, 要減50-60磅, 談何容易呀.... 發表於 2 小時前

咁真係要減, 對身體都唔好, 你唔好成日唸住d魔鬼喇, 買多d生果擺喺公司, 肚餓就食生果, 應該好過你叫下午茶

水晶宮

熱血金章

辛苦搵黎旨在食!!

要減得有其所呀!!

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

好野~~~~弓起你今天嬴了

Laipyerica  仲有千千萬萬個明天.........我會加油喇  發表於 11-5-11 21:22
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

伯爵府

Laipyerica 發表於 11-5-11 17:50
早餐, 水煮麥皮,
中午, 奶奶(脫脂)一杯, 5隻水餃(即食個d) or 麵包一個
夜晚, 平時份量, 咩都食

戰勝魔鬼
叻女呀!
不過將來仲有無數的魔鬼
如果你目標清晰, 意志堅定
你就可以忍到成功減肥為止
但如果你今日食左,永無止境地接受魔鬼的邀請
甘你就無成功的一日架啦
我唔係營養師,
唔知你應該咩份量的飲食先減到肥
不過夜晚最好食得少過午餐
就算份量差不多平均都好,
都唔好食得多過午餐
因為你午餐食得唔多(麵包一個),而且無蔬菜生果頂下肚
夜晚可能會特別肚餓
食得更加多飯同肉,
仲有你屋企人煮飯係咪好油架?
加油呀

Laipyerica  多謝你鼓勵呀, 夜晚同屋企人一齊食, 食小d佢地就ee哦哦咁.......  發表於 11-5-11 21:17

珍珠宮

~~~酒逢知己千杯少   話不投機咪囉唆 ~~~

珍珠宮

畀面勳章

qqsasa 發表於 11-5-11 15:57
咪住, 好關鍵一問: 樓主講下你點減
我其實都減緊, 大家交流下

早餐, 水煮麥皮,
中午, 奶奶(脫脂)一杯, 5隻水餃(即食個d) or 麵包一個
夜晚, 平時份量, 咩都食
又呃一個POST, "叮" 兩分入袋

伯爵府

弓喜你! 禾等你下次再問, 嘿嘿!

男爵府

吓!
雞要走鷄皮邊好食,隻雞嘅靈魂無咗,
香都唔香, 無味!
0茶走甜,又苦又澀邊鬼好飲
我係你咁就米鬼吃啦!

不過我覆你都過咗時!

Laipyerica  魔鬼的試練陸續有尼呀.....我會記住你既說話  發表於 11-5-11 21:21

珍珠宮

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我會食

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

珍珠宮

樓主一路冇回應,可能已經雞脾 "攝" 緊牙lar 喇

Laipyerica  頭先同魔鬼打緊交嘛.....呵...我打嬴左  發表於 11-5-11 18:01
         ~~~酒逢知己千杯少   話不投機咪囉唆 ~~~
qqsasa 該用戶已被刪除

伯爵府

qqsasa 發表於 11-5-11 16:26
可以分享下你減肥時食D咩同埋點做運動比大家學下野

我係跟營養師減
不過我都知唔係人人都有呢個時間+決心仲要比錢d公司減肥
其實減肥都係幾個原則,
呢d"原則"其實人人都知,係你肯唔肯做姐,

-唔好食甘多油的食物(不代表完全唔食油),

-通常街外食物d汁係好多油,所以盡量少汁,
千萬不要用送汁撈飯

-街外的炒菜超多油,d菜葉索曬油,千萬不要吃(唔好以為食菜好健康就出街搏命食炒菜同茄子的菜式)

-樓主想食的雞比唔係唔得,要走皮(任何肉類都走皮早肥就ok)

-唔好食腸仔,午餐肉,墨魚丸,豬肉丸(乜丸物丸...)呢d合成食物,
之但係火腿,蟹柳,白魚蛋同牛丸都可以食,唔好成日食就ok
(不過我食過佳寶$14一磅的牛丸好多白色脂肪向入面,有d凍肉店貴d的$2x磅牛丸就無呢d白色脂肪)

-樓主想食沙律,聽落都好健康,
但沙律醬係高脂肪,其實都係油黎o既
可以去買d fat free salad dressing就好啦

-唔好唔食碳水化合物呀
食得--->白飯,意粉,通粉,蝴蝶粉,烏冬,米粉,米線,方包,番薯,馬鈴薯,芋絲
唔准食--->河粉,伊麵,油麵,腸粉,炸兩等(因為每條都抹左油令到d麵唔痴埋一齊)

-唔好飲有糖份的飲品,飲多d水仲好
例如維x奶,包括低糖維x奶,利x納,包括低糖利x納,有糖豆醬,好x克,柯x田...等等
除了zero系列汽水可以飲之外,其他汽水都唔飲的
酒精類飲品唔飲得
奶要飲脫脂奶

-唔可以SKIP左某餐唔食
因為身體會好肚餓,
到下一餐會特別吸收
而且會減慢身陳代謝,令你越減越慢....

我減完肥之後,其實營養師都比我食返少少違禁品架
容許我每星期食一次M記添
唔好稔到好慘....
不過樓上有人問得好
樓主係咪真係肥先...
可能得10X磅,但覺得自己呢到肥果到肥.....

Laipyerica  好有用呀, 多謝你  發表於 11-5-11 17:59

公爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我睇完呢個post而家覺得好肚餓呀!

Laipyerica  哈哈  發表於 11-5-11 17:58

首頁

尾頁

跳至