想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

本人已有兩子,細仔剛剛一歲,前日同今都check到應該係bingo左,基本上我倆是很少行房的(差不多1至兩月1次),這次又係意外,但我回想最近一次m的前後日子,我倆的身體狀況不太好,所以我們擔心這b不健康;另外,之前有相士批過我有2子1女,但我先生只有2子,是否巧合,我一check到bingo那天,我先生開始發燒...唉..我是否太迷信呢?況且現在細仔都好難攪...如果再加一個..真唔知點好??

男爵府

引用:睇哩你好吾想要,咁就應該做安全措施啦!雖

原帖由 ggkung 於 12-01-18 發表
睇哩你好吾想要,咁就應該做安全措施啦!雖然1-2個月行埋一次,但都有機會bingo ga!俾我就一定要啦! ...
乜x嘢意外呀?不負責任!!!

公爵府

引用:Quote:原帖由+qqj+於+12-01-21+發表又玩人

原帖由 Sincc 於 12-01-21 發表
qqj 你睇中醫睇成點呀?近來好嗎?
無乜點,都唔知有冇改善...如果年中都未有奇蹟出現就睇下ivf成唔成功,如果都唔得就認命,很可能天意...

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+QQ70+於+12-01-20+發表本帖最

公爵府

引用:+本帖最後由+QQ70+於+12-1-20+23:51+編輯+\

原帖由 QQ70 於 12-01-20 發表

Sorry ! 你有冇睇清楚樓主係因咩事唔想要個BB ? 係因為迷信呀! ...
又玩人格分裂

用戶要求終止服務

點解要係呢個板面問呢個問題, 對不育同想要bb的媽媽都好殘忍!! 知唔知呢度的媽媽都好想要bb都未必有, 仔女是天賜的禮物, 你唔要呢世都唔會有好運,呢世都唔會順利!人在做天在看!

子爵府

回覆:jjc9 的帖子

Sorry ! 你有冇睇清楚樓主係因咩事唔想要個BB ? 係因為迷信呀!
佢話怕有個女,無左個老公呀 ! so ridiculous !

"激的一批係等都等唔到bingo, ..........有人話什麼報應, 呢個媽咪,其實我同情你 "
我唔係等極都未bingo 嘅人,我就快做第二任媽咪,tim ! 唔洗你同情 !
你言下之意, 呢個版等極都未 bingo , 就要你同情, 要你可憐 ????

如果樓主因為經濟問題,健康問題要唔,我可以理解!但佢係迷信而唔要,我都係企響佢迷信嘅角度,提醒佢會報應!若然佢唔係迷信O既人, 又怕咩俾人話佢報應 ???

你都係19/1 先註冊成為會員,你係咩用意,各位聰明O既 JM 估到,lor !

大宅

畀面勳章

您同您老公都要唸清楚,個BB係無罪,您唔好生左出呢又迷信,又話果B整到您同老公感情有變,將責任放係細路身上。您地要做一個有責任既爸媽。您都有2個小朋友,好應該更加識唸。

大宅

樓主, 你令我諗係這單新聞:

人球女童慘遭棄街頭
http://hk.apple.nextmedia.com/te ... amp;art_id=15990833

如果你選擇生佢出來,請你好好愛鍚佢, 不論日後你同老公如何 (我當然祝你兩公婆白頭到老), 孩子是無辜的!

大宅

回覆:如果係你,你會唔會要???

最好要啦,如你唔要將來後悔程度應該會比要左而後悔深哦我識得有位長輩就係咁喇

大宅

係呀呢板個名係叫想生bb你post 錯板喇其實

大宅

如果係我,我都一定要.
如果無計劃生,無論點,都要做好安全操施.
畢竟係一個生命呀.

大宅

唔想要就做足安全措施,請容我坦白講句,好討厭這種人,這裡很多媽媽努力了很久仍未成功。還有,這個版的標題是《想生bb》,而唔係《唔想要bb》!
只是個人意見,不喜勿插。

複式洋房

我又覺得你地唔洗咁激,我都有留意這個topic,好明顯分2批媽咪,好的真係比意見,激的一批係等都等唔到bingo, 人地都係想要意見姐, 唔鐘意咪skip左佢....我又覺得,有人話什麼報應,唔好話人,你試下訓婦產科房,有幾多個十多歲少女,40幾歲上年紀女人都等落,呢個媽咪,其實我同情你,有幾位媽媽好有道理,你同C6傾下啦...一定冇問題,IF 經濟 is not the main problem

大宅

如果係你,你會唔會要???

sorry
好想講句:你好黑人憎

大宅

引用:本人已有兩子,細仔剛剛一歲,前日同今都chec

原帖由 1103mama 於 12-01-18 發表
本人已有兩子,細仔剛剛一歲,前日同今都check到應該係bingo左,基本上我倆是很少行房的(差不多1至兩月1次),這 ...
最重要係你同c6嘅決定,無論最終決定係要或吾要,都吾好後悔

如果經濟能力ok, 我會要

大宅

回覆:1103mama 的帖子

我會叫你生,因懷孕過程長,有很多變數。由個天決定佢能否出生

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

1103mama 發表於 12-1-18 14:29
本人已有兩子,細仔剛剛一歲,前日同今都check到應該係bingo左,基本上我倆是很少行房的(差不多1至兩月1次),這 ...
我睇個相士話有時兩公婆係唔同數目架, 唔係代表唔一生一世架. 佢話即係要努力d 先有第3 個子女, 同埋老公同第3 個仔女既緣份會薄d. 緣份薄係指見面少, 而唔係唔錫對方. 天氣時冷時熱, 發燒都唔奇呀, 少病是福. 你諗清楚先啦, 你地咁少行房個天都俾你地, 話唔定知你地無囡囡想俾個囡囡你地呢! 就算多個仔仔都好呀~~ 孻仔孻心肝

男爵府

引用:咪係,lor+! 成日啲人講意外有左,唔做安全

原帖由 QQ70 於 12-01-18 發表
咪係,lor !
成日啲人講意外有左,唔做安全措施,就預左有架喇!
有左就先黎煩,又話要落左佢!
Agreed!

首頁

尾頁

跳至