母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

點解我餵人奶會愈餵愈肥架?

唔食飯又少奶, 可以點???
ching yee

禁止訪問

玩具勳章

複式洋房

係呀!生前得115lbs,有咗足足肥咗40lbs,而家都重有137lbs,還有差不多20lbs,重災區在雙大腿及patpat,以前啲褲全部不能穿,重有一個月要返工,點減!:

複式洋房

引用:me+2,肥到嘔,胸又大! +

原帖由 jasda 於 12-05-16 發表
me 2,肥到嘔,胸又大!
Me too , super fat!!!我未生115,生時170,now138!!!165cm high,同s碼衫講byebye---

大宅

回覆:愈餵愈肥???

我未返工前全埋身,返工後半泵半埋身,依家5.5個月一直維持BB剛出世嘅重量無輕過,重災區係肚腩同下身,同有左7個月時無分別,撘地鐵仲成日有人讓座俾我(香港人實在太有愛心),連上星期睇醫生都一嚟就問我係咪有左 依家都淨係可以著大肚褲

子爵府

我生前108,生時118,生後105,超開心!窮媽媽諗住要食多啲飯,飲多啲湯水,點知而家去到120,頂!又話餵人奶會瘦嘅,我啲夏天衫全站係貼身架,我而家成隻熊人咁

大宅

回覆 回覆:waicc的帖子

我如好好彩,生左两個,生完两個月已经去返以前明,105磅,重左二三十磅就生,两個出世夠七磅,已餵左一年多,食極都唔肥,已不大胸,現在仲瘦过做女時

大宅

回覆 回覆:waicc的帖子

我如好好彩,生左两個,生完两個月已经去返以前明,105磅,重左二三十磅就生,两個出世夠七磅,已餵左一年多,食極都唔肥,已不大胸,現在仲瘦过做女時

男爵府

DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我女大約1歲我就瘦返未生之前

男爵府

回覆:cvpigpig 的帖子

我老公話我有兩個椰菜係心口

男爵府

引用:我今晚去左跳舞,+(老公幫手揍仔),+見到個舊

原帖由 tamchingyee 於 12-05-16 發表
我今晚去左跳舞, (老公幫手揍仔), 見到個舊同事, 佢一見到我即話: 嘩, 你愈來愈肥架, 快D減, 上次見你都無 ...
咪理佢,佢先有病

男爵府

引用:me+2,肥到嘔,胸又大! +

原帖由 jasda 於 12-05-16 發表
me 2,肥到嘔,胸又大!
Me 2.重災區係個胸,大個阿b個頭

男爵府

其實食野真係要節制....
一碗飯都263 kcal, BB一日只食300kcal, 唔係好多quota架詐.
我一返工就食少左, 因為又要泵又要做野, 三餐以外幾餓都無時間食野, 減得好快.
但做奶媽太容易餓啦, 週末放假響屋企, 一有時間就食好多野, (而家都一路泵緊半夜奶, 一路食面包飲維他奶...一路BK)
呢個月跌停左, 仲唸住可以繼續添... 而家維持100~105lbs到, 唔算好瘦, 但已經輕過做女.

我本身都係肥底, 成家人都係肥底, 我從小到大無瘦過, 已經食得好清好少, 但好似飲水都生肉甘... D同事話我係一級能源標籤.但餵奶+飲食節制真係幫到我收身(節制極都唔會少過做女既時候), 各位人奶媽加油呀!!
我地懷孕時期食大左個胃, 好易餓, 要試下慢慢收返胃口.
唔係到BB戒奶/加入固體之後, 仲會極速增磅架

複式洋房

我公司幾個奶媽都廋番曬,只係我無廋到,肥過有之前,之為d富全晤可以著,好唔開心。

男爵府

tamchingyee 發表於 12-5-16 23:50
你係埋身定PUMP? 我係全PUMP, 依家15個月了, 有D人話埋身餵先會瘦, PUMP出嚟就會肥, 唔知關唔關事呢? ...

唔關全pump定埋身餵事, 我大女埋身, 細女全pump, 兩次都係勁瘦 (98lb以下).
不過餵奶時期胃口大咗就真, 所以自己都要節制下.
你哋俾到最好既嘢俾bb喎! 你哋好叻咖~~~ 加油!!

tamchingyee  十分羨慕你呀!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  發表於 12-5-17 17:15

大宅

回覆:KDZR111 的帖子

我決定要去做運動減肥,
今日係健康院問過姑娘
,佢話去做運動係無問題。
絕對唔會影響餵奶。

tamchingyee  我昨天去做左運動, 暫時無影響奶量, 肥左做運動辛苦好多, 一齊努力呀  發表於 12-5-17 17:17

大宅

回覆:2010媽媽 的帖子

我自己就系甘样既,未怀孕之前100磅,到生过时就130磅,生完120磅,坐月完之后都系120磅,一路到放完产假BB100天都系120磅,宜家返工一个星期多就瘦着几磅啦,好开心

你地系埋全职妈妈?我觉得全职妈妈系屋企带BB比较少运动的关系好大。

禁止訪問

男爵府

其實鍡人奶會好肚餓嫁,一日仲要多餐,無啦無啦實肥死

別墅

我都係越餵愈肥,直至到我個仔12個月,我開始無咁大食,先瘦dd,現在阿仔就快18個月,都未瘦返!不過為左阿仔,肥d就肥d啦!我都好憎聽到人地話我做咩仲唔戒奶!關佢鬼事咩!
我覚得肥係因為大食左,仲有餵奶湊仔咁辛苦,會不知不覚食左d零食,或街外食物。又無做運動,又唔夠瞓,想瘦都難!

tamchingyee  agree  發表於 12-5-17 17:13

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊