想生BB

跳至

首頁
12345...39

尾頁

大宅

畀面勳章

我想問下大家check到bingo之前,
有咩野特徵??

小小分享:本人知道有多囊症,已經十一二年,好耐之前,醫生話我比正常婦女,懷孕率只有10%,由20歲左右開始食避孕藥,食左有十年左右,13年5月開始停藥,睇中醫調理,
想睇好身體,為生小朋友做準備,6月及7月m小姐都冇黎,以為停藥影響(因為以前試過停藥,要兩三個月先黎),
黎段期間,每星期用棒棒驗,直到7月中,醫師同我打脈,
脈像唔同左叫我去化驗所驗血,先確定自己有左,
第二日用電子cb一驗,見到顯示4-5wks,即有6個六週左右大,
book左三星期後婦科照,點知差不多兩星期左右,
子宮痛見紅,入急症,住院,抽血,最後都係小x要做刮宮,

因為我週期28至38日不等(小產後3個月正常28日)
但黎個幾星期,平時體溫35-35.4,而家體溫35.7-36.2左右
成日好眼訓,但晚上又唔係訓得好好,
頭痛,腰酸背痛,下腹又抽下抽下痛,
好似作感冒咁
重有就係不嬲我都冇夜尿習慣,
而家黎幾晚,晚晚半夜三四點就要去廁所,(黎個係晚上訓得唔好既原因)
2月23日有小小粉紅色....子宮位置有小小吉下吉下...3月8日去化驗所驗血,沒有懷孕....>.<
3月8日晚開始無啦啦嘔,又肚仔痛.....
3月9日晚有小小啡...

** p.s. 因為上年7月中知道有芝麻b,但兩星期後見紅,小x了...
我記得我之前徵兆只有作感冒,有咳,同身體發熱,成日想食野同訓...

新手對紅d綠d的疑問

http://www.baby-kingdom.com/foru ... 140&extra=page%3D38

禁止訪問

大宅

畀面勳章

pochaccco 發表於 14-2-6 15:58
我就同平時m前一樣,胸帳痛,好似谷m咁
另外會比平時眼訓,夜尿,肚餓,排卵後幾日下腹間中吉下吉下 ...
我胸就冇痛但係好似某d時間突然好眼訓...

禁止訪問

大宅

畀面勳章

pochaccco 發表於 14-2-6 16:03
如果你不嬲無胸痛,咁bingo前都未必會痛架
我平時都訓得唔好,但返工都未至於會中眼訓,bingo前幾日在公司l ...

我不嬲都冇胸痛架,
但我都好少話因為訓得唔好而會係公司訓教,
除非我病了食左藥就有機會,
但黎幾日,我一邊做野一邊中眼訓..=.=

禁止訪問

大宅

畀面勳章

重有就係我黎排突然好喜歡飲咖啡,
其實冇飲成十年,黎排時不時就飲....

大宅

畀面勳章

pochaccco 發表於 14-2-6 16:07
回覆 sakaiminako 的帖子

咁好大機會呀等你好消息

但其實我都唔知會唔會有機會,
我黎排好喜歡飲咖啡,
我怕有影響...

禁止訪問

大宅

畀面勳章

pochaccco 發表於 14-2-6 16:25

口味係會轉,但我果時驗到後1星期先轉口味,可能每人都唔同 ...

我之前小x果個,有成6weeks之前不停喜歡食煎炸野...

但我唔知我而家突然轉口味係唔係徵兆,
而家心慌慌,又未到due day,又唔驗得,
怕萬一bingo,再飲咖啡會影響...但係我飲少少就好想嘔...

禁止訪問

大宅

畀面勳章

pochaccco 發表於 14-2-6 16:40

唔好再飲囉,好多jm連茶都唔敢飲架,因為茶都有咖啡因,你咁大膽最好介下 ...
我會忍下口架啦....希望今個月有消息啦...
小x後,就黎7個月啦...

大宅

畀面勳章

回覆 pochaccco 的帖子

您bingo前,行路會唔會比平時辛苦??例如行一陣就冇咩力,或者透大氣....

別墅

會唔會得1個wk就有胸脹,肚脹同個口鞋出現架?

大宅

畀面勳章

carolwa 發表於 14-2-6 17:14
會唔會得1個wk就有胸脹,肚脹同個口鞋出現架?
我又冇胸脹,口鞋喎..但個肚仔有時會脹脹咁...

禁止訪問

別墅

我同妳情況差唔多,都小X過,排卵期後幾日就feel到小腹扯住扯住咁脹痛,行街時都小心D,胸都有D脹(平時唔會),呢幾日腰直直,今日day 30,一起身條腰有d淵淵痛,我有D驚......有左梗係開心啦,但我怕保唔住,如果冇,就去睇醫生.....

禁止訪問

大宅

畀面勳章

回覆 pochaccco 的帖子

我黎幾日就係咁,日日上班都要行條斜路,平時都冇透大氣
黎幾日好似行得好辛苦咁

大宅

畀面勳章

snowangel_a 發表於 14-2-6 17:36

我同妳情況差唔多,都小X過,排卵期後幾日就feel到小腹扯住扯住咁脹痛,行街時都小 ...
我就係怕中左,所以黎幾日食野行路都好小心點都要忍到due day先check

首頁
12345...39

尾頁

跳至