想生BB

跳至

首頁

尾頁

男爵府

半年前約咗月中見仁安董醫生,請問第一次見醫生會睇D咩?或者需要驗D咩?我一邊輸卵管切咗,另一邊輕微積水。

侯爵府

引用:半年前約咗月中見仁安董醫生,請問第一次見

原帖由 GBBQQ 於 16-04-04 發表
半年前約咗月中見仁安董醫生,請問第一次見醫生會睇D咩?或者需要驗D咩?我一邊輸卵管切咗,另一邊輕微積水。 ...
咁實做ivf了,詳情問返董醫生意見好,因每人不同…

男爵府

Thx Bibima620,其實我都約咗睇政府醫生,政府會幫我抽積水或者切咗條輸卵管,之後要在仁安做IVF。係想知第一次見醫生唔知有冇嘢需要驗,同埋收費如何?

複式洋房

Dr. Consultation $1,040 (first time consultation is higher, around ~$1,200)
Ultrasound $350 (to see if you have any eggs in your ovaries, etc.)
maybe blood test to check your FSH level, etc. (around ~$1,000)

別墅

回覆:第一次睇仁安

請問你地係係大圍做定尖沙咀做呀

大宅

請問如果睇仁安駛唔駛先睇普通科轉介, 定直接打去book 不育科?

別墅

回覆:carandvic 的帖子

我剛剛打左去仁安book,我直接同姑娘講我第一次睇,跟住佢就攞我d個人資料然後就話遲d佢地confirm到時間就會再打番比我,同我約時間,我係約董醫生,佢話排到7月8月。

侯爵府

引用:Thx Bibima620,其實我都約咗睇政府醫生,政

原帖由 GBBQQ 於 16-04-05 發表
Thx Bibima620,其實我都約咗睇政府醫生,政府會幫我抽積水或者切咗條輸卵管,之後要在仁安做IVF。係想知第一 ...
其實等月中問咗醫生意見先,再決定政府嗰邊如何…
如果做ivf,切唔切都冇關係!
問咗醫生先,費用預$1000-1500@,最好問埋醫院!

大宅

hodyl 發表於 16-4-7 15:12
我剛剛打左去仁安book,我直接同姑娘講我第一次睇,跟住佢就攞我d個人資料然後就話遲d佢地confirm到時間就 ...
董醫生係女醫生來? 點解咁多人睇佢?
我依家等緊due day, 如果今次都唔中就要搞定睇醫生....

別墅

係女醫生,我就係見呢到好多JM都係睇佢,所以我就book佢囉

別墅

係女醫生,我就係見呢到好多JM都係睇佢,所以我就book佢囉

複式洋房

hodyl 發表於 16-4-7 15:12
我剛剛打左去仁安book,我直接同姑娘講我第一次睇,跟住佢就攞我d個人資料然後就話遲d佢地confirm到時間就 ...

我早妳一日打入去問仁安同一情況,book 董醫生,但佢地覆我11月20 幾號既 ?? 好迷, 請問妳係book 尖沙嘴睇 ?

別墅

回覆:man0504 的帖子

係呀,我book尖咀。我都吾知呀,個姑娘係甘講,不過佢仲未打番比我同我confirm日期呀。

大宅

引用:半年前約咗月中見仁安董醫生,請問第一次見

原帖由 GBBQQ 於 16-04-04 發表
半年前約咗月中見仁安董醫生,請問第一次見醫生會睇D咩?或者需要驗D咩?我一邊輸卵管切咗,另一邊輕微積水。 ...
如果有之前驗血、驗精同輸卵管報告可以帶去俾董醫生睇,如果輸卵管輕微積水,未必可以即刻ivf,有積水可能倒流入子官影響著床,詳細都係問下醫生。

男爵府

carandvic 發表於 16-4-7 12:56
請問如果睇仁安駛唔駛先睇普通科轉介, 定直接打去book 不育科?
我係直接打電話去大圍仁安約時間睇的。

男爵府

hodyl 發表於 16-4-7 11:44
請問你地係係大圍做定尖沙咀做呀
我在大圍仁安睇

男爵府

13/4 第一次睇仁安董醫生,就岩 day 2,董醫生幫我照了子宫,正常。但有一邊卵就好少,一邊正常。
14/4 回仁安驗血,報告出了一切正常。
6/5 要在公院做輸卵管手術。
之後回仁安做Ivf。

大宅

我今朝打去仁安BOOK已經去到12月中了, 之後睇完依個POST就下去尖沙咀問問, 點知直頭話已經唔接受新症了....

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

引用:Quote:hodyl 發表於 16-4-7 15:12 我剛剛打

原帖由 man0504 於 16-04-09 發表
我早妳一日打入去問仁安同一情況,book 董醫生,但佢地覆我11月20 幾號既 ?? 好迷, 請問妳係book 尖沙嘴睇 ...
唔同姑娘唔同架-我自己發現咁情況

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

引用:我今朝打去仁安BOOK已經去到12月中了, 之後

原帖由 Jessielad 於 16-04-22 發表
我今朝打去仁安BOOK已經去到12月中了, 之後睇完依個POST就下去尖沙咀問問, 點知直頭話已經唔接受新症了.... ...
另一時段再打再問啦

首頁

尾頁

跳至