自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章

成班女人係女廁門口或女廁(我OFFICE係女廁隔離)內狂煲煙,D煙味會傳入我OFFICE;去女廁唔理有無人都狂用鎖匙開門,企係門口等開門,然後黑面嘭門入去,幾次都俾佢嚇親.......成日當正自己屋企甘開大個HIFI播歌...

遇到呢D人,你地會點做?

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

控煙辦幫到你

funfun759    發表於 16-5-18 15:34
wcpcelia    發表於 16-5-18 13:54

水晶宮

無野可以做,唯有飲少D水,去少D廁所,避一避.

水晶宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

雲妮彭 發表於 16-5-18 12:48
成班女人係女廁門口或女廁(我OFFICE係女廁隔離)內狂煲煙,D煙味會傳入我OFFICE;去女廁唔理有無人都狂用鎖匙 ...
打去management 話有人係走廊食煙, 不斷投訊

wbrenda    發表於 16-5-18 13:36

珍珠宮

成班女人係女廁門口或女廁(我OFFICE係女廁隔離)內狂煲煙,D煙味會傳入我OFFICE;去女廁唔理有無人都狂用鎖匙 ...

甘如果我屙緊

佢用鎖匙開門

咪比佢睇哂

水晶宮

stagea 發表於 16-5-18 12:49
控煙辦幫到你
yes, agree

大宅

BK Milk勳章

食煙嘅問題就打去控煙辦,俾我就唔會打去管理處,管理處分分鐘話隔離投訴你哋,如果佢哋搞事嘅,以後有排煩。

厠所就自製個「使用中」嘅紙牌去時掛門口,去完攞返入公司。若佢哋都仲開鎖入來,起碼理直氣壯話佢哋,掛咗牌都仲開門

stagea    發表於 16-5-18 14:57

珊瑚宮

公共廁所真接CALL 控煙辦。

私人管理向管理處投訴。

伯爵府

好媽媽勳章

stagea 發表於 16-5-18 12:49
控煙辦幫到你
控煙辦要捉正佢食緊先會檢控是嗎?

佢地唔定期返工,大概下午就會幾個人一齊係樓梯煲...紙杯裝住大半杯煙頭....管理署阿姐每朝去執煙頭...無晒孚!!

伯爵府

好媽媽勳章

小小魚媽 發表於 16-5-18 14:21
食煙嘅問題就打去控煙辦,俾我就唔會打去管理處,管理處分分鐘話隔離投訴你哋,如果佢哋搞事嘅,以後有排煩 ...
我有向管理署投訴,諗住佢會收歛,唔想去到甘盡....其實佢地應該知道係我投訴,不過唔理甘多啦,甘自私既行為,日日吸二手煙好辛苦囉...無辜辜變成煙民!!

伯爵府

好媽媽勳章

sanjoe 發表於 16-5-18 13:35
甘如果我屙緊

佢用鎖匙開門
門係鎖左,佢開唔到既,出面有顯示鎖左係唔同色的,但佢唔理都照開門,好黑人憎囉...

珍珠宮

回覆 雲妮彭 的帖子

得1格廁所,全層共用?

伯爵府

好媽媽勳章

angelacch 發表於 16-5-18 12:51
打去management 話有人係走廊食煙, 不斷投訊
係,我係呢到廿幾年未試過有呢D租客,未試過投訴,今次有打去投訴.......真係太無公德心之餘仲寸爆兼無品......忍你都算傻了!!

珍珠宮

回覆樓主:

投訴啦。

水晶宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

雲妮彭 發表於 16-5-18 14:52
係,我係呢到廿幾年未試過有呢D租客,未試過投訴,今次有打去投訴.......真係太無公德心之餘仲寸爆兼無品..... ...
我舊公司個到有人係後樓梯食煙, 每次一聞到味就打去管理處投訴, 每次都係咁做, 佢地就會緊張, 跟到好足

伯爵府

好媽媽勳章

sanjoe 發表於 16-5-18 14:51
回覆 雲妮彭 的帖子

得1格廁所,全層共用?
每層一個廁所,只得一格..一間獨立...一層有7個單位,佢個係連單位,有成幾個女人(有暴露型的,有TOMBOY型的...)都係煙剷....唉,難受!!

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

雲妮彭 發表於 16-5-18 14:43
控煙辦要捉正佢食緊先會檢控是嗎?

佢地唔定期返工,大概下午就會幾個人一齊係樓梯煲...紙杯裝住大半杯煙頭. ...
係...要見到才可以檢控, 其實你公司門口有無CCTV, 可以影住交控煙辦都得

珍珠宮

回覆 雲妮彭 的帖子

又廁所食又走廊食
痴線

珍珠宮

回覆 雲妮彭 的帖子

佢地做咩生意的?

伯爵府

好媽媽勳章

今朝話說我去緊廁所,佢又來狂開鎖喎,我條鎖匙掛係門柄都俾佢整跌埋.......個下我真係火了,開門出來同佢講: 紅色代表有人係入面架!!!

佢企係到等開門,黑晒面......嘭門入左去...我忍唔住照鬧: 你個腦生係PAT PAT度架,一D禮貌都唔識.......跟住我入番OFFICE,手同心都震埋....堅嬲!!甘既人都有既........跟住打去租務部講成件事出來...最後同租務講: 如果我有咩事,記住幫我報警呀!!1

首頁

尾頁

跳至