自由講場

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

呢幾日好多post,內容都好負面.都係講人生冇意義,好想死咗佢
可能係好想離開,就咁了結一生。一生中應該有好多嘢,可以令到你哋留戀。 家人、朋友、寵物、甚至事業, 唔會一個人一無是處嘅。
一時間諗野負面唔緊要,最緊要快快調整心情,繼續努力去行每一步。當你跨過咗呢個難關,回望過去,其實真係好小事

侯爵府

BK Milk勳章

回覆樓主:

伯爵府

2018復活節勳章

回覆樓主

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

終於有正面post

公爵府

回覆樓主:

大宅

回覆樓主:

大家加油~ 一帆風順嘅人生,我唔嚮往。有苦有樂,老咗先有得慢慢回味

子爵府

開心吸收勳章 玩具勳章 趣教勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

所以我個女8歲..我都要不停俾正能量佢...

唔係人大左點算...佢大左就要自己俾正能量自己
ToBy GiNNy VinCent

子爵府

回覆樓主

正面post 好!頂唔順咁多人又投訴又呻

水晶宮

crystal媽咪 發表於 17-12-4 14:47
呢幾日好多post,內容都好負面.都係講人生冇意義,好想死咗佢
可能係好想離開,就咁了結一生。一生中應該有好 ...

正面既人會當呢d係歷練,凡事多面睇。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

其實我好少出post嘅,只係我見呢幾日,好似好多人好多負能量。所以想大家多啲鼓勵佢哋
幾十歲人,我都有遇過好多唔開心嘅時候, 無論係工作上,家庭上,朋友上等等

有時覺得自己好慘嘅時候,留意身邊發生嘅人同事,就會發覺其實自己都有小小幸福
不要從別人的嘴裡去認識我

寶石宮

小金名 發表於 17-12-4 16:40
正面post 好!頂唔順咁多人又投訴又呻

辛苦嘅時候呻下係冇問題嘅,不過有啲轉咗牛角尖。成日都想搵死解決,就要糾正呢個觀念
不要從別人的嘴裡去認識我

象牙宮

2021可愛聖誕B勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

正能量

伯爵府

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 開心吸收勳章

我好積極架...
人人都慘, 總有人慘過你同我

子爵府

回覆樓主

香港係個令人抑鬱既地方...

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

生活係香港有幾慘?好多人都把自己問題放到大一大,其實路有好多條,但自己去否定左,係要揀條難行的,真係無野好講,有些post睇完只能說一句,路係自己揀,心態都係自己揀,無得怨,把眼光放遠一點,世上更慘的人多的是,自己的問題只係好微細。

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

因有人覺得自己人生,一定要其他人提供快樂比佢。若要自己付出,和努力,就是苦了。

所以我不會同情C9.

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

回覆樓主

其實我都算負面既人,遇到困難好易先向唔好果邊諗,但平時我都會盡量去欣賞別人,唔好呻咁多,唔好去挑剔人或者去批評人,人生會舒服好多

複式洋房

得閒要諗下身邊美好既事物....做下自已鍾意既事...人都開心d

男爵府

回覆樓主

象牙宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

睇到好心酸,都唔知點樣安慰佢哋。

首頁

尾頁

跳至