自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

一直聽人哋講佢哋呢個牌子好好用,所以就買咗個喼試吓,買咗一個大一個細,細嘅已經用咗好多次,大嗰個比左婆婆用,佢今個月第一次用但係竟然發現係爛咗,同淘寶個賣家講,佢一直keep住覺得係我整爛,真係好激氣,幾百蚊人仔買咗個喼而家要自己硬食。

update下:
我知道自己理虧在先,無check到貨,我亦自問我唔係個麻煩既香港人,所以我最尾都無要求賣家要換個新或者點,只係問有咩方法可以整好,而呢個post係話個賣家一直都覺得我整爛,所以我有d唔開心姐,因為始終都買左幾百蚊。

每個人都可以有自己意見,我純粹係因為自己要硬食唔開心上黎呻下,如果不喜歡的話不好意思了。

男爵府

咁嘅情況真係有啲難處理,如果過咗個退款期,佢肯唔肯平啲畀你換過個?或者賠返少少錢你?

伯爵府

你幾個月都唔CHECK貨,比你係賣家會點呢?

你話放係倉?係咪集運倉?亦可能係其他人整壞。

別墅

北島 發表於 18-5-24 18:09
咁嘅情況真係有啲難處理,如果過咗個退款期,佢肯唔肯平啲畀你換過個?或者賠返少少錢你? ...

無,最後叫我自己聯絡快遞。
原本想買多幾個喼,但宜家都係算吧了。

伯爵府

熱血勳章

回覆樓主:

隔左一段時間,基本上就沒辦法了
收到要即刻check貨

別墅

circleda 發表於 18-5-24 18:12
你幾個月都唔CHECK貨,比你係賣家會點呢?

你話放係倉?係咪集運倉?亦可能係其他人整壞。 ...

No,大陸屋企既倉庫,因為老人家,只係識拆左紙箱,唔識check貨

男爵府

回覆樓主:

一定要Check貨

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

一月買, 而家先發現, 就算香港買都未必換比你喎

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

bianbb 發表於 18-5-24 18:06
一直聽人哋講佢哋呢個牌子好好用,所以就買咗個喼試吓,買咗一個大一個細,細嘅已經用咗好多次,大嗰個比左 ...
你咁遲才check貨,人地幫你係人情,唔幫都有道理喎。。。
再協商下啦~

伯爵府

bianbb 發表於 18-5-24 18:06
一直聽人哋講佢哋呢個牌子好好用,所以就買咗個喼試吓,買咗一個大一個細,細嘅已經用咗好多次,大嗰個比左 ...

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 熱血勳章

MsBusy 發表於 18-5-24 18:14
一月買, 而家先發現, 就算香港買都未必換比你喎
咪就係...
真係無言

別墅

tester5 發表於 18-5-24 18:14
你咁遲才check貨,人地幫你係人情,唔幫都有道理喎。。。
再協商下啦~

無啦,自己理虧在先,因為買比婆婆用,原本我話算啦買過另一個算,但媽咪就話要我問賣家,話呢間店係唔知幾多個月內有保養有得換。

伯爵府

bianbb 發表於 18-5-24 18:13
No,大陸屋企既倉庫,因為老人家,只係識拆左紙箱,唔識check貨
叫得做貨倉,會唔會搬其他野撞到?

叫得拆紙箱,唔試吓拖住碌吓?而家硬啃啦。

子爵府

醒目開學勳章 環保接龍勳章

回覆樓主

隔左咁耐先發現,真係硬食

珍珠宮

一月買又唔CHECK貨, 真係好難做你生意架喎! 宜家五月, 你先話件貨爛, 人地點換俾你呀??

倒返轉頭, 你一月賣貨俾人, 人地五月話你知件貨係爛, 你又會點? 佢話佢無CHECK, 咁責任响邊個到? 老人家唔識CHECK, 你都要提下佢拆完紙皮睇下有無爛啦, 唔可以因為咁唔CHECK貨而入人地數囉

我諗佢換俾你係人情, 唔換係道理囉!

333s    發表於 18-5-24 20:39

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

所以點解d賣家依家好多都唔做香港人生意...唔係冇原因o既

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

bianbb 發表於 18-5-24 18:17
無啦,自己理虧在先,因為買比婆婆用,原本我話算啦買過另一個算,但媽咪就話要我問賣家,話呢間店係唔知 ...
試過問過,佢唔賠都冇法子,你都明自己有責任既。幾百蚊,算啦,忘記佢買過個,請賣家比個discount你囉~~幫襯咁多次。

別墅

circleda 發表於 18-5-24 18:19
叫得做貨倉,會唔會搬其他野撞到?

叫得拆紙箱,唔試吓拖住碌吓?而家硬啃啦。

個倉係主要放食物咁,唯有話比自己聽係拎野個時撞爛左個喼

別墅

tester5 發表於 18-5-24 18:23
試過問過,佢唔賠都冇法子,你都明自己有責任既。幾百蚊,算啦,忘記佢買過個,請賣家比個discount你囉~~ ...

我自問自己都係個有禮貌既人,唔係d麻煩香港人,我真係好平和地問下賣家可以點,好啦知道左解決唔到,自己硬食唔開心上黎呻兩下就算。

別墅

紫翹 發表於 18-5-24 18:21
一月買又唔CHECK貨, 真係好難做你生意架喎! 宜家五月, 你先話件貨爛, 人地點換俾你呀??

倒返轉頭, 你一月 ...

我明白呀!所以我自己硬食左,係Ok既,唔開心上黎呻兩句咋!

首頁

尾頁

跳至