懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

比個位我發泄。

由細識到大嘅朋友明知我懷孕,半夜send個whatsapp黎刺激我。

咁多年黎發生咁多事,我全部都選擇唔出聲吞落肚,到最後演變出黎全部都係我問題。係咪真係出聲先就無錯??

既然大家都覺得難做,我主動少少,所有有關群組我已經離開了。以後各人活動亦不會參與。

希望告一段落,我現階段只想安靜養胎,無野比bb重要。

bb一晚無停止踢我,我知道佢乖想安慰我,所以我要盡快放低,發生咩事都好,都唔想影響到bb。

大家可以唔洗理我,我真係無地方發泄先打出黎

男爵府

育兒性格勳章

回覆樓主

好好休息bb最重要

別墅

回覆樓主

好好休息,媽媽心情唔好BB 感覺到,加油!

別墅

beibeigbb 發表於 18-5-28 09:04
比個位我發泄。

由細識到大嘅朋友明知我懷孕,半夜send個whatsapp黎刺激我。

希望你快快開心返啦
Bb會感受到架
要保持心情好呀

別墅

回覆樓主

我初時大肚果陣都發生同你差唔多既事斷咗識咗好多年好close既朋友

其實有無大肚都好,朋友之間相處應該要大家舒服,間中有少磨擦互相包容係正常
但長期被誤解,然後努力解釋過無用就不如離開,唔好比識既年資束縛住
而我都相信真係有緣做朋友的話總會有日再聚既

你身心既健康最重要呀,你好BB好
可能短時間內仲會諗起朋友既事
多啲做其他分下心同休息多啲
或者上黎搵人傾下計抒發下感受

大宅

食得好勳章 美好大世界2017勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

明白,我最初懷孕都試過,比識最耐的朋友所傷,真係完全唔明白點解要咁,不過也因此睇到咩人真正關心自已,係真正的朋友,所以無必要為個d人動氣,緣來緣去姐。
他日到佢大肚或者有小朋友,就明白自已當年有幾咁傷害人,有時無體驗過就唔會明,睇開d啦!
朋友貴精不貴多。

大宅

認識瑞士牛牛第一回

BB好乖乖呀

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

朋友o既野... 有時突然間無左緣份就係咁, 唔好強求, 過客黎, 過左去就算, 唔開心一陣好喇, bb 咁乖陪你成晚 你都要乖唔好諗咁多啦, 生左 bb 出黎更加忙到乜野都唔記得哂
大事化小, 小事化毛.........

複式洋房

beibeigbb 發表於 18-5-28 09:04
比個位我發泄。

我同你情況差不多,識左10幾年的時間都唔重要,重要的是個人大左性格變左,見面相處feel到好大分別,唔開心就唔好勉強大家,唔繼續fd唔緊要的,自己要睇開D~因為嚟緊你人生最重要的係BB, BB帶俾你的愛 勝過一切❤️ 加油 期待BB的出世
記住你唔開心Bb都感受到㗎~

別墅

回覆 beibeigbb 的帖子

我剛剛有時都同你一樣,俾個好朋友情緒煩到,最後我決定唔覆她,個人少聽她說話,安心的,希望你唔好亂諗

男爵府

回覆樓主

加油,無野要bb重要

別墅

回覆樓主:

而家緊係bb重要同老公重要啦~
感受到佢踢好幸福呀

大宅

回覆樓主

我前排又係唔開心喊佐一場,跟住BB都踢佐吓我,子宮仲要硬埋有D痛。跟住我就後悔啦,發誓以後唔可以咁容易喊,因為BB都可以感受到媽媽嘅快樂哀愁。為佐BB健康成長,係唔應該情緒太大起伏的

大宅

birdisfreedom 發表於 18-5-28 09:19
好好休息bb最重要

知道

大宅

Clau816 發表於 18-5-28 09:22
好好休息,媽媽心情唔好BB 感覺到,加油!

知道

大宅

企鵝仔小P 發表於 18-5-28 09:51
希望你快快開心返啦
Bb會感受到架
要保持心情好呀

知道

大宅

sia0404 發表於 18-5-28 09:59
我初時大肚果陣都發生同你差唔多既事斷咗識咗好多年好close既朋友

其實有無大肚都好,朋友之間相處應該要 ...

多謝你,我訓左一覺好好多了,我決定唔會再諗呢件事,以前我會好執著要搵原因要知答案,但我唔放低唔會開心返,唔想呀b陪我一齊辛苦

大宅

moonmoonstar 發表於 18-5-28 10:19
明白,我最初懷孕都試過,比識最耐的朋友所傷,真係完全唔明白點解要咁,不過也因此睇到咩人真正關心自已,係真 ...

係,佢係我識得最耐嗰位,而且佢已經做人媽媽了,我唔明點解要呢個時候去講呢d野比我聽,我老公知道好嬲見我喊左一晚佢都忍唔到喊埋一份。呢位朋友,我相信長時間我都唔希望同佢有接觸了。

大宅

kmbb519 發表於 18-5-28 10:51
朋友o既野... 有時突然間無左緣份就係咁, 唔好強求, 過客黎, 過左去就算, 唔開心一陣好喇, bb 咁乖陪你成晚 ...

知道,而家好珍惜同bb胎動時玩,經常幻想出世後一家三口嘅時光

大宅

lorielaw 發表於 18-5-28 10:54
我同你情況差不多,識左10幾年的時間都唔重要,重要的是個人大左性格變左,見面相處feel到好大分別,唔開 ...

你講得無錯,時間耐左,大家人生經歷唔同,點都會有轉變,真係做唔返以前啦

首頁

尾頁

跳至