自由報料

跳至

首頁
12345...6

尾頁

複式洋房

近期FB某台灣親X遊男管理員 
疑幫台灣無良果商網上買賣台灣芒果同果乾 
多名香港巴打絲打中伏了!

據網上消息指該名無良果商
係台灣呃完當地人上曬新聞後
隨即聯同該名男管理員轉移目標到港澳地區

有關新聞內容請自行查閱(去片~~)
中天新聞
https://www.youtube.com/watch?v=5WSQEZERQV0

東森新聞
https://www.youtube.com/watch?v=K2xCulqTLYg

三立新聞
https://www.youtube.com/watch?v=43vqUV6MJpQ

最新詐騙內幕更新

疑似台灣李姓果農背住老婆偷吃 仲要唔只一個?
爆料文留言都幾精彩 記住帶定幾斤花生入場
https://www.facebook.com/groups/451357468329757/permalink/1670143286451163/

順便提下花生友們
個爆料公社係不公開社團
要申請加入後先可以睇到上面條LINK
爆料1: https://www.facebook.com/groups/451357468329757/
爆料2: https://www.facebook.com/groups/1035885209777446/

另外附上爆料者同台灣芒果專家既重要資訊(睇圖~~)
https://photos.app.goo.gl/3rqcZEduPNbBR5Yk8

(仲有最新芒果專家教你點睇頂級芒果!唔好再俾人搵笨啦!)
#60樓有一位香港內幕受害者親自留言)

公爵府

瞓得好勳章 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

複式洋房

回覆 Phyonafung 的帖子

網上購買水果時要小心
據消息指 他們已經建立WHATSAPP群組
拖曬D被騙既香港團友入曬Group~

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

push

男爵府

回覆樓主

放係自由廣場,多人睇

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 分享愛 想生BB熱投 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

大宅

回覆 daren995 的帖子

你有幫襯過?又知人地行騙?
我反而知道係有人存心想呃飯食
做中間人想濕一半水
人地唔肯就四處唱衰人
鬼咩 賺人地一個double食水咁深
真係搵鬼做partner啦

shirley_hinwai    發表於 18-7-23 22:08

伯爵府

回覆樓主:

我7月頭有幫襯過,李大哥有交帶,芒果直接送酒店,我講明寄倉,佢包得好好,又香又甜,冇問題喎

大宅

我7月也有幫襯過,李大哥有交帶,佢都包得好好,又香又甜,都係冇問題喎

伯爵府

你呢個新帳,擺明就食唔到水,唔抵得人地,周圍唱衰人地啦。有本事你就拎晒證據,同香港媒體報料,肯定大把傳媒幫你取「公道」,唔使網上周圍post不實既資訊出黎。
利申:幫襯過李大哥,包裝得好好,芒果仲好靚好甜好多汁,仲好抵添

大宅

回覆 daren995 的帖子

如果照樓主所講被騙的香港人仲會俾佢拖到入whatsapp個group?個班幫襯過佢嘅香港人應該post唱衰佢啦!仲入個group度做乜呢?莫非樓主覺得啲團友係豬咁蠢.... 再繼續比人搵笨😆😆

大宅

其實樓主係唔係幫襯過?比嗰個農民呃咗? 抑或係以訛傳訛呢?

侯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

chungna 發表於 18-7-23 23:24
你呢個新帳,擺明就食唔到水,唔抵得人地,周圍唱衰人地啦。有本事你就拎晒證據,同香港媒體報料,肯定大把 ...

你好醒,我都冇留意佢係新手

大宅

daren995 發表於 18-7-21 12:16
近期FB某台灣親X遊男管理員 
疑幫台灣無良果商網上買賣台灣芒果同果乾 
多名香港巴打絲打中伏了!

我啱啱先幫襯完,李大哥係好賣家!芒果大大個,好足秤喎,全家人食完都大讚芒果又甜又多汁!

不過睇嚟係李大哥太好生意,招人妒忌,仲專登開個新account出post嚟中傷人。真無奈!

伯爵府

回覆樓主:

重有樓主所講嘅男管理員,佢一直都好幫忙解答網友嘅台灣旅遊問題,我都有睇佢點講解李大哥個d, 我都覺冇問題喎

大宅

pat614 發表於 18-7-24 08:21
重有樓主所講嘅男管理員,佢一直都好幫忙解答網友嘅台灣旅遊問題,我都有睇佢點講解李大哥個d, 我都覺冇問 ...

我都同意pat614所講,嗰位男管理員,佢一直都好幫忙解答網友嘅台灣旅遊問題,佢衹係幫李大哥講解個d團友講嘅說話, 因為台灣人根本唔明我哋香港人口語化啲說話, 所以佢幫忙 翻譯啫,咁都覺有問題?

點呀....樓主咁多人回覆,你都唔出嚟講嘢呀?做乜龜縮咗呀?

莫非真係好似上面所講,你就係嗰位因為撈唔到農民嘅油水,所以特登走嚟抹黑人!

聽聞你仲偷偷地加入人地個群組度偷圖喎
但係就講大話得到受害人同意比你post出嚟,
但係嗰啲相係唔同人嘅,都唔係同一受害人, 相片嘅主人都冇話過同意。。。

奉勸某啲人腳踏實地賺錢喇,抽唔到人哋油水...就喺度發爛渣。。

男爵府

BK Milk勳章

teacha 發表於 18-7-24 01:06
我啱啱先幫襯完,李大哥係好賣家!芒果大大個,好足秤喎,全家人食完都大讚芒果又甜又多汁!

不 ...

我想搵李大哥, 麻煩你pm 我資料可以嗎? 我想買芒果

複式洋房

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

複式洋房

pat614 發表於 18-7-23 21:37
我7月頭有幫襯過,李大哥有交帶,芒果直接送酒店,我講明寄倉,佢包得好好,又香又甜,冇問題喎

...

恭喜你 因為你係因為佢上左新聞之後果一批客

佢又點會再寄爛貨俾你呀
仲唔知死咩 佢一直都係想做港澳地區既生意
我就係見到係台灣爆料公社 其他賣芒果既記錄
仲有一個俾佢屈既小農囉 勁無陰公

我係因為收到有人報料後 自己都去睇左好多佢既報導
我先會好心提下各位家長姐 信唔信由得你 蝕抵既又唔係我
唔洗針對我既

網上咁鬼多騙子

好多都係防不勝防
如果你真係想幫d衰人嘛講囉

台灣出名水果係甜嫁啦
愛文又香又甜係基本要求黎姐
不過拿住d唔係頂級既芒果賣頂級既價嘛就係搵笨囉!

仲要有種芒果既專家同台灣既好多買家既留言證明左
香港人真係俾佢呃左囉~~
自己去睇真d真相啦~~

首頁
12345...6

尾頁

跳至