夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

我同先生一齊左差不多20年,今次佢第二次外面有女人,對上一次佢有女人我發覺左,我即刻要佢選擇要家庭定係要上面個女人,佢選擇咗家庭,事隔幾年,而家又再一次發生,我個心好痛,今次佢竟然死口唔認,但係行為上我已經知道左,我亦睇到佢電話啲證據,我當然冇俾佢知,直到佢上咗去大陸幾日都冇返落嚟,我就知道件事並唔係咁簡單,我同佢攤牌,佢竟然大聲話你都已經知道左一切我冇嘢想講,你鍾意點就點,我話可唔可以唔上去大陸當為咗我,佢嘅回應係我唔會放棄屋企我愛你,但我亦唔會唔上去玩!佢同我講兩公婆呃呃氹氹就一世,何必要計較得咁清楚,你知道晒我啲野出嚟有乜意思!
我個心好唔舒服,我知自己冇骨氣,離唔開佢

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 親子王國15週年勳章

回覆 fifi1017 的帖子

既然佢都講到咁白, 咁選擇權係你手, 你一係忍一係走, 睇你將自己嘅尊嚴放係邊!

瑪瑙宮

都唔叫無骨氣, 係你想要咩野. 你要佢, 又要佢專一, 無可能時, 你又点選擇呢? 你唔可以無左佢, 唔可以離開佢自己生活, 咪係答案囉.

子爵府

虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 好媽媽勳章

回覆樓主:

咁大膽!
咁各自各精彩算

我B仔10月4日出世. 3.78KG
18MTH 15KG,84.5CM
13MTH 13KG,82.5CM
10MTH 12.42KG(連衫)
6MTH 10.08KG,72.5CM
5MTH 9.8KG(連衫)
4MTH 8.73KG,68CM
3.5MTH 8.98KG(連衫)
3MTH 8.4KG(連衫)
2MTH 6.9KG,61.5CM
1MTH 5.2KG

大宅

fifi1017 發表於 18-7-31 09:33
我同先生一齊左差不多20年,今次佢第二次外面有女人,對上一次佢有女人我發覺左,我即刻要佢選擇要家庭定係 ...

平時嘅日子佢放工返嚟,都會冇乜嘢講兩句,但一到星期六、日,佢就會必定上去上面,有時星期日夜晚就會返嚟,有陣時星期一朝早先返嚟,我個心好難過,就算佢一至五對我好都彌補唔到星期六日佢上咗去同第二個女人一齊,我而家見到佢我好緊張,有時仲控制唔到情緒不停流眼淚,我唔知自己應該要用乜嘢方式去對待佢,因為我真係估唔到一個男人會對自己個老婆講出一啲咁嘅說話,就係叫自己老婆接受佢喺上面大陸有第二個女人

翡翠宮

你都講左死留; 咁可以點

瑪瑙宮

fifi1017 發表於 18-7-31 09:57
平時嘅日子佢放工返嚟,都會冇乜嘢講兩句,但一到星期六、日,佢就會必定上去上面,有時星期日夜晚就會返嚟,有陣時星期一朝早先返嚟, ...

咁佢咪當屋企酒店, 當你工人囉, 平日佢都要有訂瞓先返黎, 如果个女人係响香港, 佢直頭唔返黎添喇.

大宅

回覆樓主

可唔可以講下離唔開佢係咩原因?
經濟困難定覺得仲愛佢?

婚姻入面需要好多養份去維持依段關係依個家
而「相愛」係最大嘅基礎
「愛情」本身就有排他性
佢對你只有「恩情」無「愛情」
無「相愛」依個基礎維持段關係

唔好信佢講咩對你好、仲愛你、唔捨得你
佢知自己做緊乜的話就唔會咁對個老婆

大宅

好媽媽勳章

如果篤爆左話改都仲可以試下可唔可以重新開始,但佢講到明照出去玩你真係可以接受?咁既話,你只可以話你愛佢,而佢絕對唔愛你。
冇野離開唔到,問題係你已經接受左共享老公,現階段佢放返係冇地方落腳,如果佢搵到個收留佢既女人你實唔返黎,與其係咁不如你好好為自己打算。

大宅

回覆樓主

Jm,放手啦,你仲有幾十年日子要過,何苦要折磨自己?

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

放手

大宅

MGM_DRAGON 發表於 18-7-31 10:53
可唔可以講下離唔開佢係咩原因?
經濟困難定覺得仲愛佢?

我係好愛佢,甚至乎想像唔到我離開咗呢個家冇咗佢我會點樣過,我亦都衡量過如果接受佢係屋企我係好痛苦,但係如果我出咗去我嘅痛苦亦都一樣,所以我選擇可以見到佢嘅時候痛苦,冇辦法,其實都好賤,身邊個個朋友都鬧我,點解可以忍受到咁樣,我有個朋友同我講你預咗呢條路係會好辛苦,我初初都話OK,琴日第一日,我見到佢嘅時候我已經控制唔到不停喊,喊嘅原因係因為覺得自己點解要做到咁

大宅

honeybbbb 發表於 18-7-31 11:35
Jm,放手啦,你仲有幾十年日子要過,何苦要折磨自己?

我真係放唔到,係平時嘅日子裏面,佢對我都好似平時一樣

大宅

fifi1017 發表於 18-7-31 12:00

你連自己都吾愛,邊個會愛你?

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 爸B勳章

平日你有冇掉垃圾吖,唔要同污糟左嘅嘢就要掉,否則整到間屋臭死,留件垃圾係身邊,不如乾手淨腳掉咗去!

侯爵府

fifi1017 發表於 18-7-31 09:33
我同先生一齊左差不多20年,今次佢第二次外面有女人,對上一次佢有女人我發覺左,我即刻要佢選擇要家庭定係 ...

既然離唔開,如果係我嘅話,我就同佢玩嘢 。
開個假acc. 假裝同個男出面玩。 特登扮靚啲自己 ,特登比佢知道,睇下佢有咩反應, 正常佢會好嬲, 如果佢冇感覺冇所謂, 講真,佢都唔愛你啦。 男人, 尤其是去玩嗰啲, 講愛你鍾意你講到當食生菜啦。 我好肯定佢根本都唔愛大陸嗰件。 一個好男人,懂得愛人既男人, 點會捨得愛嘅人受傷,佢最佢自己 。大陸嗰啲女人好多都有性病,小心為上。 大陸女人為咗討好男人乜都肯做。
如果真係想下半世過得開心, 真係唔好再浪費自己時間。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

fifi1017 發表於 18-7-31 11:59
我係好愛佢,甚至乎想像唔到我離開咗呢個家冇咗佢我會點樣過,我亦都衡量過如果接受佢係屋企我係好痛苦, ...

如果 5/10 年後佢同你講要離婚,咁你有乜打算。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

gp仔 發表於 18-7-31 12:15
平日你有冇掉垃圾吖,唔要同污糟左嘅嘢就要掉,否則整到間屋臭死,留件垃圾係身邊,不如乾手淨腳掉咗去!
...

絶對同意呀

男爵府

樓主你有無小朋友?

瑪瑙宮

点會一樣, 個心唔同左喇, 對住你个心諗住果個, 到佢最期待的星期六, 就上去番雲覆雨 happy happy.

首頁

尾頁

跳至