夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

以下係幫我一個做寄養家庭的老友問,普遍未婚中年男士會較抗拒哪類單身女士 同時接收埋她跟ex 嘅兒子

即以下那類型女士較難有新一次戀情,年齡全是38歲內

1/未婚媽-錯跟已婚男意外有咗,唯有生落嚟帶著兒子

2/離婚媽-跟EX 反面離婚後帶著兒子

3/已婚喪偶唯有獨自帶著兒子

伯爵府

大内密探e 發表於 21-5-29 14:03
以下係幫我一個做寄養家庭的老友問,普遍未婚中年男士會較抗拒哪類單身女士 同時接收埋她跟ex 嘅兒子

即以 ...

有關係咩?要鍾意就鍾意,接受唔到人地有小朋友就係接受唔到,夾硬嚟無幸福。

大宅

減齡達人勳章

我係未婚男士,雖然我認為自己未到中年!

我覺得3個case嘅分別唔大...都可以接受...

珍珠宮

呢D吾系真愛

大宅

kl1 發表於 21-5-29 15:51
有關係咩?要鍾意就鍾意,接受唔到人地有小朋友就係接受唔到,夾硬嚟無幸福。
...

據我個寄養家庭老友親身講返,真係有不少之前所講幾類單親媽咪為咗現任老公,真係要哭求社工將她們跟ex 個小朋友全天候放晒落寄養家庭裡。

茶類愛好者    發表於 21-5-30 08:07

伯爵府

大内密探e 發表於 21-5-29 16:23
據我個寄養家庭老友親身講返,真係有不少之前所講幾類單親媽咪為咗現任老公,真係要哭求社工將她們跟ex 個 ...

咁你個topic、引題同回覆都反映唔同情況,並唔係純粹選擇邊個女人!

大宅

回覆樓主:

當中因離婚成單親媽,係最難令未婚男接受佔嘅比例係最高

大宅

大内密探e 發表於 21-5-29 16:37
當中因離婚成單親媽,係最難令未婚男接受佔嘅比例係最高

其實你想討論咩?係人都想揀個身家清白無小朋友既另一半,最好又有錢靚仔靚女,但仲要睇埋自身條件,難接受唔代表最後唔會接受。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

即以 ...

你個未婚中年男性朋友,自己又如何先?

1,2,3其實差不多
主要睇每個人性格,外表……
不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

回覆樓主:

真係唔聽我個長期做寄養家庭的老友講起,我真係唔知原來現今香港仲有不少單身男係介意自己太太帶埋ex 個小朋友出嫁。

伯爵府

想生BB熱投

仲要睇埋女方外父強不強
最好做生意tim

當然有得揀
梗係唔想揀條最難行嘅路

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

只要對方係真心喜歡中意你,你係任何背景都會接受你架啦...大把男或女帶住孩子,都一樣有機會有新戀情或再婚。

cathngai    發表於 21-6-14 16:44

珍珠宮

大内密探e 發表於 21-5-29 20:45
真係唔聽我個長期做寄養家庭的老友講起,我真係唔知原來現今香港仲有不少單身男係介意自己太太帶埋ex 個小 ...

咁咪唔好揀港男囉!

依家一定要揀香港男人咩?!咁多要求咁麻煩!

嫁到這世界邊端算了!

真係唔明,我見咁多男女成日話難拍拖,但見佢地揾來揾去限住自己揾返香港人,世界咁大,咁多國家,係要局限自己……

子爵府

真係唔聽我個長期做寄養家庭的老友講起,我真係唔知原來現今香港仲有不少單身男係介意自己太太帶埋ex 個小 ...

我覺得這些不接受自己太太帶埋跟EX生的小朋友來一起出嫁的男人, 不是真正愛這個女人. 又或這個女人跟本要男人重要過要EX 孩子.

其實是很遺憾的事, 人不為己...., 什麼是真愛呢? 有男人愛, 孩子就不用人愛..... , 不愛孩子的女人, 你值得深愛? 又或者愛這個女人, 要拆散人家的母子的愛......? 然後又對天對地對人說有多愛對方, 想起來太迷網了.......

男爵府

未婚男都未做爸爸 ,如何承擔起責任呀?

男爵府

大内密探e 發表於 21-5-29 16:23
據我個寄養家庭老友親身講返,真係有不少之前所講幾類單親媽咪為咗現任老公,真係要哭求社工將她們跟ex 個 ...
連自己的兒女都可以放棄,做人跟本做責任也沒有,呢D女人會值得被愛咩?

玩幾年也許可以,曰久見人心之後,咪又係被拋棄

珍珠宮

即以 ...
都唔關事...要愛就愛架啦...

好似我男友,佢係覺得我同佢好夾,又同凡仔女相處好,佢又覺得我對佢媽好好,甘己成事了...

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

即以 ...
我有個有的錢朋友[單身男]很抗拒有帶著兒女女性,唔知點解問佢他又不答

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

PTMCYS 發表於 21-5-31 20:03
我覺得這些不接受自己太太帶埋跟EX生的小朋友來一起出嫁的男人, 不是真正愛這個女人. 又或這個女人跟本要 ...
我[男]有個呢類朋友[單男身有的錢],非常抗拒有有帶兒女女性,就算合眼緣但講有.........就不成

男爵府

回覆樓主:

如果個男人係接受你朋友有個仔嘅,係咩原因變單親都無關係,除非個原因係女嘅偷食

首頁

尾頁

跳至