自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

事原我新居裝修緊開始去睇傢俬電器係豐澤睇中咗個咗部Samsung既大雪櫃,當時Samsung嘅sales同我哋講要買咁大型嘅雪櫃要去家居睇位要確定入到(emoji)轉到彎,結果我睇中左嗰部話轉唔到彎(emoji)口細叫我揀過部細啲既,但當時我個裝修師傅在場佢話得架,係佢地驚孭鑊唔肯博,咁我無奈之下咪再睇過第2部囉,我再睇中第2部問sales呢部得唔得,sales話得,我再問佢使唔使去睇位,sales話第1部唔得呢部細啲就一定得,我再話係咪真係得㗎,佢都實牙實齒話一定得,我老公即時話依家話得唔好到時話唔得,sales都係話無問題,好我買比晒錢,咁我訂造傢俬都fit咗嗰啲位,好啦,裝修臨近尾聲,Samsung亦準備送貨

男爵府

問題出啦,Samsung嘅職員來電,話我嗰部雪櫃深度比我之前睇位嗰部仲要深,嗰部唔得呢部更加唔得,吓…我話係你地既sales話得我先買個喎,你依家同我講話唔得當時我在新屋即是同我裝修師傅睇位,我師傅話第1部一定得反而第2部真係唔得,叫我同佢地講要返第1部雪櫃,我即時去豐澤搵個sales理論,跟住個sales話搵師傅去睇多1次位,我話如果可以的話我要返第1部機,因為我裝修師傅話係得既咁Samsung話第1部雪櫃佢睇咗唔得佢唔會買比我喎,睇第2次要收我100蚊,佢話因為同一個單位睇第2次要收$,我話咩理由?係你地攪錯係你地失誤點解要我比錢?佢都係話因為睇第2次要收錢,我當然唔肯比啦
豈能盡如人意,但求無愧於心......

男爵府

咁佢就要我再揀過個再細啲既雪櫃,我當然唔肯啦,最後Samsung話如果我係都要第1部雪櫃佢地祗係送到去樓下(emoji)口,要我簽收之後自己攪掂,叫我裝修師傅搬上去,我話無可能,點解要我裝修師傅搬,呢個係你地出錯係你地既責任,之後Samsung話要再研究吓,我朋友去幫我睇位,佢都話無可能過唔到,今日我搬屋公司既搬運大佬佢地睇過都話一定過到,祗係佢地肯唔肯做啫,我亦影埋啲數句比佢地睇話10幾人睇過都話得,最後佢地居然係話唔會再派師傅睇位迫我一係揀過部細啲既雪櫃,一係退錢比我,我真係好嬲,成件事錯不在我,其實我明呀,啲數據比佢地睇到知到係佢地錯在先,

男爵府

就算派幾多個師傅上嚟睇佢哋都係話唔得架啦,因為佢哋冇可能話自己公司錯所以佢唔會再派師傅上嚟,我即時再去豐澤搵Samsung個sales理論,再搵埋豐澤個CS 出嚟投訴,佢地都話比晒錢無可能唔送貨,但Samsung都係堅持一係換機一係退錢,點解可以有啲咁嘅服務態度

禁止訪問

2024勳章 虎到金來勳章

男爵府

opclk99 發表於 21-11-24 23:16
唔好勞氣,都係退錢啦。
寒國機一向好睇唔好洗,
平均耐用度亦差。

我當時係唔肯退錢我係要機,因為係佢哋錯在先,點解要我承擔呢個責任,啲服務態度無可能差到咁,完全係唔想解決問題,逼我退錢就一了百了….
我依家都係退咗錢買過第2部㗎啦,同嗰部差唔多大,師傅上嚟睇位一睇就話得,點解sumsang可以咁唔專業

la_source    發表於 21-11-25 12:15
opclk99    發表於 21-11-25 02:55

水晶宮

畀面勳章

退$啦
三星電器麻麻,退$仲好,買日牌或西門子

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

不嬲差!我轉用小米了!

opclk99    發表於 21-11-24 23:59

禁止訪問

公爵府

真係唔明, 第2部雪櫃仲深又肯賣俾你, 現在買番第1部, 又唔肯賣俾你!
不如退錢, 買過另一個牌子算了, 費事自己勞氣!

水晶宮

畀面勳章

opclk99 發表於 21-11-24 23:58
Agree x 2

"三醒" 一向店大欺客,

我都係用佢電視,睇咗無耐就要整

禁止訪問

珍珠宮

2023年兔年勳章

lovelybaby2015 發表於 21-11-24 23:24
退$啦
三星電器麻麻,退$仲好,買日牌或西門子

X2

子爵府

回覆樓主:

真係好差

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

有得退錢就唔好勞氣! 理論冇用...

複式洋房

ccaa 發表於 21-11-24 22:56
事原我新居裝修緊開始去睇傢俬電器係豐澤睇中咗個咗部Samsung既大雪櫃,當時Samsung嘅sales同我哋講要買咁 ...

三星產品質素差 服務態度員工質素更加差 貼錢買難受

男爵府

Yeelim 發表於 21-11-25 00:05
真係唔明, 第2部雪櫃仲深又肯賣俾你, 現在買番第1部, 又唔肯賣俾你!
不如退錢, 買過另一個牌子算了, 費事 ...

因為第一部有去睇位話唔得,佢哋將第一部雪櫃Blacklist左我個地址唔賣比我,第二部無去睇位係個sales話一定入到所以比我買,到頭來兩部都唔肯送貨迫我換細機或退錢比我

大宅

BK Milk勳章

回覆樓主:

cs真係好差,另外我自己買過一次三星電視,但好癲新機都要換足3次都有問題,自此我同自己講唔會再買三星電器,太冇信心佢個牌子

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

3星我只會買手機,其他大型電器其他牌子好了

伯爵府

ccaa 發表於 21-11-24 22:56
事原我新居裝修緊開始去睇傢俬電器係豐澤睇中咗個咗部Samsung既大雪櫃,當時Samsung嘅sales同我哋講要買咁 ...

識買一定唔會買三叔

磨打嘈,容易壞

首頁

尾頁

跳至