自由講場

跳至

首頁
12345...14

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

個背隻又幾似喎, 好爆, 真定假?

現年71歲的樂壇校長譚詠麟(阿倫)捲入桃色風波,消息曝光後,迅速引來網友熱議。該網友在社交平台爆料,指有一名天王級香港男歌手,疑跟23歲的女粉絲上床,而該女粉絲亦是爆料人的女朋友,又上載一男子在酒店房的背脊相。

爆料者喺社交網發文!

矛頭直指阿倫!

上載一張阿倫背影相!

爆料者稱透露女朋友和該巨星一起之前,就知道她追星,自己一直支持她,出於相信從不多問,亦不會查看女友手機,但在「雙11」(本月11日)那天,卻發現了女友的購物清單,上面有男生香水和襯衣,再查女友手機後再發現,她的隱藏相冊中,有不少她和這位男歌手的親密照片,才發現自己被騙了。爆料人又指原來女友瞞着自己去上海住兩天,就是和這位歌手住在一起。

事件發生後,爆料者沒有發火,只將事件埋藏,可是幾天後發現,女友又要去上海找朋友逛街,而該歌手的社交網坐標也在上海,最後爆料者Tag了譚詠麟的名字及湖南衞視,而譚詠麟當時在湖南台錄製節目《時光音樂會》,爆料者又炮轟男歌手有太太,但仍跟女粉絲曖昧。對於事件愈傳愈盛,譚詠麟所屬的唱片公司環球唱片表示:「經理人公司藝能和校長現在處理事件中,正採取法律行動。」

而藝能亦發出聲明,指對於有人在社交平台發布有關譚詠麟的不實消息和報道,藝能和譚詠麟對此作出強烈譴責及否認所述事件,聲明又指譚詠麟過去幾十年熱愛工作,傾力扶持後輩,對粉絲十分尊重,對於傷害他個人形象行為不會坐視不理,必定會採取適當法律行動,以制止有心人利用媒體傷害他人。而在藝能發聲明之時,爆料者再上載多張疑似譚詠麟的背影相「贈興」。
阿倫唱片公司講明會採取法律行動!

藝能發聲明!

爆料者再上載一張疑似譚詠麟背影相!

另外,爆料者晚上再Post有人坐在床邊疑似正在穿褲子的相片,另上載一張電話錄音對話的截圖,發文表示:「之前騙我是歌迷的微信號,聊天紀錄刪的只剩語音通話我也差點就信了。團隊來看看這是你們藝人譚詠麟微信嗎?另外,我發的這幾張圖都是去年12月份的,並不是今年的,你的好粉絲拍了藏在她的隱藏相冊裏天天背着我在那意淫呢狗男女!我告訴你們不要來激怒我以及找資本來搞我,現在是法制社會,不是幾十年前的香港。你們只要敢聲明一次我就錘一次。」其後,爆料者已將所有相片全刪除。
酒店男子疑在着褲!

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

點解又要delete 相?

男爵府

mickeyeva 發表於 21-11-24 23:33

又影唔到正面,就算影到正面,都會話係合成相,譚詠麟風流有前科

伯爵府

2024年龍年勳章

衣著整齊,仲要連鞋(emoji)都著晒去睡粉絲

珍珠宮

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章 畀面勳章

說好的親密照片呢?

子爵府

回覆樓主:

張張都背影?

子爵府

回覆樓主:

又無任何親密照,又無影正面相,屈人?
第一唔知男人是誰,第二只偷影人著褲,想屈人?

男爵府

係咪上門按摩技師喳?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

回覆樓主:

不能一味為所欲為。《—-內地人會咁講嘢嘅咩?咁似香港人講嘢嘅

子爵府

回覆樓主:

背影似,但係相中人冇乜紋同鬆弛,唔似71歲

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

d咁的擠牙膏式都幾討厭,好似勒索想人地俾錢平息咁,你係有正面就放出來啦,冇的係咁放一張張背面想點?

男爵府

rayrayus 發表於 21-11-25 01:42
d咁的擠牙膏式都幾討厭,好似勒索想人地俾錢平息咁,你係有正面就放出來啦,冇的係咁放一張張背面想點? ...

佢話唔好搵資本去搞佢
意思係咪即係唔好開價俾佢
Anyway, 刪圖即係件事依家搞掂咗
所以都冇咩值得討論落去
因都唔會有咩新進展
可以唔洗再傾落去

伯爵府

好媽媽勳章

唔信啦!有頭有面,又71歲,敢食粉絲,唔驚死咩?

就算相中人真係倫伯,我覺得一係按摩技師、一係執房嘅偷影!

la_source    發表於 21-11-25 12:06

珍珠宮

虎到金來勳章 畀面勳章

採取法律行動,好!繼續追!

男爵府

校長係國內走勢強勁,國內有人開始攪佢。

水晶宮

mickeyeva 發表於 21-11-24 23:33

以前就話者,依家堅 唔信
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

男爵府

呢個譚啊伯都有今日啦。
佢食粉絲食到出晒名。佢二奶同佢仔都生埋都係佢粉絲。
呢件事好似郭天王比人捉黃腳雞事件翻版。
傾唔掂數分分鐘連裸照都有可能流出。

大宅

相側面完全不是71歲

男爵府

Protea 發表於 21-11-25 02:57
採取法律行動,好!繼續追!

你覺仲會有法律行動咩?!
人講下就信 too navie! too simple!

大宅

mongng 發表於 21-11-25 00:35
衣著整齊,仲要連鞋(emoji)都著晒去睡粉絲
有心影影正面啦

首頁
12345...14

尾頁

跳至