夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

(del)

別墅

回覆樓主:

Del

別墅

回覆樓主:

Del

別墅

回覆樓主:

Del

男爵府

陪月勳章

kkcarolchan 發表於 21-12-26 11:11
由話要靜下,我冇再打俾佢/冇whatsapp過佢,佢當然都冇同我講過野,都係我問一句,佢答一句

其實我好清楚 ...

睇曬
不過我係女的

你嘅強勢壓到旁人嘅我都睇唔到氣

結論:佢已變心,你搬走係大錯特錯,佢已發覺冇你嘅日子,人生是多麼的美好⋯

別墅

aryemyem 發表於 21-12-26 12:10

睇曬

Del

男爵府

陪月勳章

kkcarolchan 發表於 21-12-26 12:22
我冇搬走呀

誤會左,你只係冇返屋企訓

佢冇提出離婚,只係想交返個波俾你講。

"暫時唔想繼續"即係點?出面玩厭再返屋企?
我唔覺得你可以接受到,當冇事發生

"暫時唔想繼續"同"離婚"殺傷力一樣大
一樣係變咗心

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

kkcarolchan 發表於 21-12-26 11:10
我果陣以為同佢好好傾下大家生唔生呢個問題可以傾到共識(原來繼續係畀壓力佢)
到我放棄生第二個,跟住先 ...

你自己話想生想到發左癲,應該唔係略略提下咁簡單

佢冇拖你,你唔需要問佢點解,你咪照拖佢,除非佢甩開你隻手

你要同佢好好傾下,問佢仲想唔想繼續其實真係迫緊佢做決定(變相一係維持以前恩愛,一係就係另外一條路,喺佢地角度係得兩條路揀)

我估佢對住你,你會成日要佢解釋或決定一啲野。變相佢就會搵人傾/呻。當然我唔贊成佢同其他人影相,影相可能好簡單,但背後應該存有好感。啲男人同自己老婆唔開心,就會搵其他人去搵一啲拍拖或者初戀嘅感覺
不要從別人的嘴裡去認識我

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

樓主有樣好好的性格, 肯面對自己。不是個個都可以咁清楚話「問題係我」。
不知道當時男既不要孩子的原因,而你似乎不願意體諒(我假定係經濟問題)。
你話你當時憎佢,我相信男既當時亦相當討厭你。
有時人「態度咁強硬」, 不必關小三事, 男女都一樣。打工不順有時都會「裸辭」先算啦, 可況婚姻。
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

珍珠宮

佢吾想同你一齊。
感情好似牛奶,變左酸,冇可能變番好

別墅

crystal媽咪 發表於 21-12-26 12:47
你自己話想生想到發左癲,應該唔係略略提下咁簡單

佢冇拖你,你唔需要問佢點解,你咪照拖佢,除非佢甩開 ...

Del

別墅

kwhkwh 發表於 21-12-26 12:49
樓主有樣好好的性格, 肯面對自己。不是個個都可以咁清楚話「問題係我」。
不知道當時男既不要孩子的原因, ...

Del

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

kkcarolchan 發表於 21-12-26 13:31
究竟我可以做咩可以挽回呢段感情,佢對我愛既感覺...

**事發一年幾**
平時:
1. 佢咩都就晒我
2. 我淨係不斷要佢付出,大脾氣
3.冇換位思考
4. 工作壓力

冰封三尺, 非一日之寒。你問有D 咩野可以做,老實講, 就算做左, 亦未必即時見效。將心比己,女人嬲起上來,都不會即時原諒對家。

既然有問題4, 回到家仲要受壓,其實都難頂。我估你在雙方關係中, 應該算是比較強勢的一方吧? 問題1-3, 睇下有冇位可以改善下, 例如「商量」去邊, 俾佢決定今晚食乜、說話態度柔和D客客氣氣有禮貌。我提出既未必有效,但我覺得起碼被對家知道你有意改善。

好似樓上有jm 話齋,男人有小三, 一般都是正室俾5到既, 而小三正好有。

la_source    發表於 21-12-28 14:51
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

子爵府

回覆 kkcarolchan 的帖子

其實你唔好估佢有冇第個住啦 首要係挽救返佢對你既感情先 衣家佢連對住你都有啲厭惡 你唯有快啲氹返下佢 對佢態度柔和嬌嗲下啦 佢比你壓足14年 幾忠心既狗都想走

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

你已親手推開佢,想挽救都幾難。

你唔可以再咁大女人

你當時怨恨佢又黑佢面時,有無講過佢無鬼用,因為經濟問題生唔到第二個小朋友等等既說話?

大宅

挽回好似一場賭博,先比大家冷靜一下,幾日又好,兩星期又好,由樓主去定斷,冷靜完好好回想當初一起既行為同感覺,人心肉做,話題盡量避開果d話題,變成多d關心,要自然,感情好既基礎起碼係兩個人一起既時候係舒服同自然,要時間去做,唔係一時三刻就可以,希望有幫到你,唔一定要跟足,按自己情況去決定,加油呀

Dingding2281    發表於 21-12-29 17:11

珍珠宮

其實男人真係好簡單!

男人覺得同個女人一齊時開心,相處愉快,偶然讚賞下佢,偶然滿足下佢嘅“被需要感”,適時係佢工作壓力大或被其他事煩心時安慰下佢……
再加上性生活

佢會愛死妳,自動波滿足妳所有要求!

依家天氣轉凍啦,妳試下向佢喧寒問暖(e.g 老公,天氣凍啦,小心凍親,我煲左應節湯水,你飲唔飲? )/老公已經唔舒服,斟杯暖水+藥過佢(小心身體呀老公,唔舒服就早d休息比較好喎(面露擔憂表情加上語氣放輕))

說話方式用建議形式, 唔係通知形式(e.g 我煲左湯,今晚飲湯/食左藥就早d訓啦)

緩和左關係先傾啦……男人鐘意同個女人一齊令佢開心,如果覺得同女人一齊令佢有壓力覺得煩,男人會逃離壓力源。

珍珠宮

先俾時間同空間男人,佢唔想傾住就等下先,同時間自己都要放鬆……

侯爵府

茶類愛好者 發表於 21-12-26 22:10
先俾時間同空間男人,佢唔想傾住就等下先,同時間自己都要放鬆……

認同,佢都被迫左14年,係依個時間,唔好再問佢意向先,大家冷靜下,比佢抖抖氣先,另外,自己要作出改變,比佢睇到你有去改變,睇吓時間佢會唔會都係想離或留啦

珍珠宮

樓主有無同老公道歉過?

首頁

尾頁

跳至